sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Mätsärit lainakoiran kanssa :)Käväisin tänään mätsäreissä, mutta lainakoiran ohjaksissa välillä. Sain kasvattajalta lainaan Pongon puolipikkusiskon Murun, joka onkin aika useasti esiintynyt blogissa - ihan huippu koira! Kasvis oli ehdottanut, jos kävisin ehkä jotkut näyttelyt Murun kanssa keväällä/kesällä, kun hänellä on niin paljon työkiireitä ja musta voisi taas olla ihan mukava käydä näytelmöimässäkin välillä, Pongoa kun on vähän turha käyttää ennen vetskuikää hakemassa miljoonaa EH-arvostelua. Joten aamulla mulle tuotiin ihana Mursandeerus ja lähdettiinkin sitten kympiltä kohti Taitavien Tassujen hallia! Ideana oli ihan vain harjoitella yhteistyötä, kun yleensä Muru on vaan mun luona hoidossa ja hömppäilemässä.

Collieiden tokovuoro oli 10-11, joten Pongo pääsi taas kääntymään vasemmalle. Häly oli aika kova mätsäripuolella, mutta meitä treenaajia oli vain kaksi, joten pääsi tehokkaasti treenaamaan. Tein Pongolle paljon vasemmalle käännöksiä (myös kyltin kanssa), muutamat temmonvaihtelut käynti-ravi-hidaskäynti. Pongo teki myös Ilmi-nahkan kanssa 2min paikkamakuun, kävin palkkaamassa kerran, mutta hälystä ja muusta huolimatta Pongo oli ihan tosi rauhallinen, ei haistellut kun ehkä kerran tai pari ja vaikutti varmalta mitä se tekee. Tuijotteli vaan mua. Yllätyin! Häiriönä treeneissä oli välillä ohikulkevia ihmisiä, mutta ei koiria.


Sitten olikin koiran vaihdon aika. Pongolle takki niskaan ja autoon ja Murun kanssa jonottamaan ilmottautumispisteelle. Murusta kaikki spanielit oli tosi ihania ja niitä piti haistella, mutta muuten se ei esim räpättänyt hallissa yhtään ja käyttäytyi supersiivosti. Oltiin numero 22 ja isojen aikuisten viimeinen koirakko. Odotteluaika meni nopeasti, käytin koirat lenkillä yhdessä ja sitten alkoikin kehät. Tuomari oli tosi nopea, mutta perusteellinen. Me oltiin jonkun vesikoiran parina. Muru käyttäytyi kehässä hienosti, se on sellainen pönöttäjä ihan luonnostaan ja tykkää esiintymisestä. Synnynnäinen näyttelykoira! Mulla oli vähän ongelmia saada se seisomaan, kun se tarjosi nakista vaan istumista ja en tiennyt kasvattajan opettamaa seisomiskäskyä. Sain sen kuitenkin jotenkin tajuamaan, vaikka aika heikko oli sen jaksaminen keskittyä seisomiseen. Musta tuntui, ettei se oikein ymmärtänyt mun seisomiskäskytystä. Sitä pitää vaan harjoitella. Tuomari kun tuli antoi nätisti katsoa hampaat, kopeloidessa istui tuomarin syliin ja sitten rauhoittui seisomaan. Tuomari taisi kuitenkin tykätä, kun sanoi olevansa tottunut puikkonokkiin. 


Saatiin punainen nauha ja aloitettiinkin katsomaan ensin sinisten kehää. Punaisten kehässä sitten meidät laitettiin eka seisomaan jonoon ja sitten puolet ravasi ensin. Muru juoksi taas nätisti, haisteli jo kentälle aseteltuja palkintoja juostessa, mutta muuten käyttäytyi kivasti. Sain sen vielä täpäkämmin seisotettua ja meidät ohjattiinkin sitten neljän parhaan joukkoon. Siinä pönötettiin hetki ja meitä juoksutettiin joku miljoona kertaa ympäri. Päästiin sijalle PUN3 ja palkintojen kanssa kotiin!
Palkintona siis joku Purinan ilmaispussi, pari pikkupuruluuta, kanatikku, mainoslehti, VIP-kakkapussi sekä Fazerina. Ihan mukavat peruspalkinnot, ei mitkään huikeat mutta ihan hyvä mieli tuli. Oli kyllä hauskaa käydä mätsäreissä esiintymisestä pitävän koiran kanssa, joka oikeesti nautti siitä kehässä olemisesta. Pongolla kun se kehäfiilis vähän vaihtelee, joskus se on kovinkin mielissään kehässä ja toisinaan sitten ei voisi vähempää kiinnostaa. Muru on kyllä ihan luontainen esiintyjä - tuntuu typerältä sanoa näin, mutta se oikeesti syttyy tuolla mätsärikehässä. 

Nyt tässä blogikirjoitusta väsätessä on molemmille puolille mennyt puikkonokka päikkäreille, Muru Pongon ympyräsängyssä ja Pongo karvamatolla. Kelikin ois mitä mukavin pikku lenkkiretkelle, ehkä täytyy vielä reipastua ennenkun multa haetaan koira takaisin kotiin. On se Muru vaan niin ihana koira ja sen kanssa on kyllä aina niin hauskaa ja helppoa kun se tulee kyläilemään. Tuollaisen mukavan nahkanartun kun saisi joskus omaksi, ehkäpä tulevaisuudessa. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti