lauantai 14. helmikuuta 2015

Kenraaliharjoitus ennen rallyn avoluokan korkkausta!

Torstaina oli rallytokovalmennuksessa kenraaliharkka ennen sunnuntain (huomisen, iik, apua!!!) kisoja ja meidän ekaa avoimen luokan kisaa. Meillä oli rallytokorata ja sitten toisella treenivuorolla sitten valittu pätkä radasta vielä uudelleen. 

Musta oli hyvä, että juuri tässä kenraalissa päästiin pureutumaan meidän mun suurimpaan ongelmaan: jännittämiseen. Mä jännitän, koira on vaikea saada lähtökyltille, hermostun, koira paineistuu ja sijaistoimintoja tulee ja se haistelee, hermostun lisää, jännitän lisää, oravanpyörä on valmis. Sain jännityksen päälle myös tässä tilassa ja sehän on hyvä myös harjoitella jännitystilassa toimimissa ihan mun sekä koiran. Harmittavaa on mun hermostuminen, sillä oon nyt alkanut ärsyyntyä tosta haistelusta kentällä ja muutenkin oli jotenkin pinna kireällä. Kisat jännittää ja ahdistaa kun haluaisin kuitenkin onnistua myös jo kenraaliharkoissa. Viime rallykisoista voi päätellä, että liiassa jännityksessä kisaaminen ei vaan toimi. 


Jo kakkoskyltiltä olisin varmasti oikeasti kisoissa saanut -3p kovasta komennuksesta.... hävettää. Ihan turhaa turhan kovaa möykkäämistä multa! Toisaalta kun komensin sitä kerran hereille niin loppuradan se tsemppasi (hypyn jälkeen tosiaan ois pitänyt itse hiljentää ja koira ei ollut hanskassa), koira paransi musta loppua kohden ja ilokseni onnistui hienosti koira eteen-sivulle eli en itse ota siinä apuaskelta sekä sitten houkutus sujui mainiosti koiralta. Takapäätä pystyi käyttämään myös kyltin edessä ja koira tsemppasi hyvin. Voisin kehua koiraa enemmän ja olla itse paljon iloisempi. 


Sitten tein toisella omalla vuorollani jotain sekapätkää, tulin aina lähtökyltille ja siitä tehtiin sitten joku pätkä. Olin ihan tyytyväinen, koira paransi ja mitään haistelu tai motivointiongelmia ei ilmennyt. Videossa on ensin jälkimmäinen ratapätkä ja vasta 2:17 kohdasta alkaa meidän eka vuoro eli ihan se kenraalirata!
Huomenna on tosiaan kisat ja tänään oltiin Huotarin Oilin tokokoulutuksessa. Päästiin tekemään vähän erilaisia juttuja sekä ihan huippu yhteisharjoitus, jossa oli kaikki koirakot ja mm. ympyrässä tehtiin kaukoja sekä muuta hauskaa. Lisäksi koirat paikkisriviin ja sieltä kutsuttiin koiria - ihan huippu harjoitus ja Pongo pysyi! Wtf. Koulutuksesta varmaan tuleepi oma postaus kun saan joskus vaan videomatskuja siitä ja saan kirjoiteltua siitä jotain järkevää.


Huomisia kisoja ajatellen tärkeintä on hillitä oma mieli. Vaikka jännittää, niin minä lupaan pitää hauskaa Pongon kanssa ja minä lupaan olla reilu koiralle. En suutu, en ärsyynny enkä edes pienesti tuhahda ärsytyksestä. Yritän jo etukäteen pohtia tarkasti, miten hoidan koiran motivoinnin hallissa niin, että Pongo haluaa kaikista eniten olla mun kanssa ja tehdä mun kanssa. Jos rata menee pieleen tai jotain katastrofaalista radalla tapahtuu niin se on voivoi. Nyt henkinen ahdistus ei kuitenkaan ole niin kova mitä esim ennen viime rallykisoja. Paitsi sitten kun astutaan kehänauhan yli ja suoritus voi alkaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti