tiistai 10. helmikuuta 2015

Kas näin heiluu peppu

Nyt olisi vuorossa pieni videokollaasi Pongon takapäänkäytön edistymisestä tässä puolentoista viikon sisään. Järjestelmällisesti tiukempien käännösten treenaus kun alkoi oikeastaan vasta nyt tässä tammikuun lopulla, kun saatiin RTK1 Seinäjoelta ja 15.2 kisat oli jo maksettu. Ihan huikeeta, mä luulin oikeasti että toi koira ei osaa käyttää takapäätänsä! Pongo kun tuntu olevan oikee puupökkelö, mutta ahkeralla naksuttelulla ja aika monella toistolla niin koira alko käyttää takapäätä sekä samalla saa noista kääntymisistä ihan mielettömät kiksit. Näitä kääntymistreenikertoja alla nyt ehkä semmonen  noin 8, eli ei edes mitenkään älytön määrä. 

Joten olkaapa hyvä - there is a hope for everyone!13 kommenttia:

 1. Mitä helvettiä. Mitä taikoja sä oot tehny että se noin nopeasti käyttää nooooin tajuttomin hyvin pyllyä? :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä oikeen tiiä. :D Tärkeintä on ollut kävellä suoraan (meillä tossa matossa menee sellanen viiva) ja tehä viivan päällä oma käännös paikallaan, niin koirakin kääntyy helpommin kun oma linja menee suoraan. Oikeassa kohdassa naksautus ja herkkupalkka! Tein myös yksi päivä niin, että teippasin maahan neliön (noin oman jalan mittainen) ja käännyin vaan sen päällä. Mut siis en mä tiiä, se on vaan hokassut sen jutun ja ollaan me tehty aika monta toistoa aina per treenikerta eli käännökset on ollut tän ajan treenauksen alla :)

   Poista
  2. Me ollaan nyt just alottu panostaa käännöksii, oon enne aina vihannut niitä, nyt alkaa selkeesti sujumaan jo parin treenikerran jälkeen. Oppii ne koirat nopee!

   Poista
  3. Jep :) Kyllä ne sieltä tulee!

   Poista
 2. On kyllä selkeä ero ja noin lyhyessä ajassa!:) Meillä olis kans treenattavana taas takapäätä. Pitäis varmaan kans pitää joku tiukka kuuri.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! :) Hyvä takapäänkäyttö helpottaa kyllä kummasti monessa jutussa, kannattaa vaan treenata :)

   Poista
 3. Jännä nähdä, miten Pongo on oppinut ton takapään käytön noin hyvin noin lyhyessä ajassa! Meillähän aloitettiin koko seuruu pelkistä käännöksistä - liikkeelle ei lähdetty, ennen kuin 360 astetta paikallaan molempiin suuntiin onnistui (etutassut targetin päällä).
  Mutta oikein hyvältä näyttää, jatkakaa samaan malliin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooh tota oltaisiinhan mekin voitu tätä takapäänkäyttöä jo aikaisemmin harjoitella, muttakun ei oo oikeestaan tarvinnut.. Rallyn aloluokka sekä tokon alo rämmittiin läpi niin piti alkaa erikseen rallyn avoa varten harjoittelemaan. Helpommalla sitä ois kai päässyt kun ois alusta asti opettanut takapään käytön. :D

   Poista
  2. Nii, samapa se kai on, missä vaiheessa sen takapään käytön opettaa. Ihan hyvin se näyttää sujuvan näin myöhemmässäkin vaiheessa :D

   Poista
 4. Heh, tää tuli just kesken mun ja kaverin FB-keskustelun aiheesta "mursuni ei käänny". :D Valaa kaverille toivoa, uskoisin. Hirveän kivaa edistystä teillä! Ootko tehnyt muuta takapääjumppaa kuin tätä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhah, optimaaliseen paikkaan ajoitettu postaus siis. :D Ei olla tehty takapääjumppaa, ei vadin päällä pyörityksiä tai mitään.. Tossa seuruussakin oon (tai avustaja on) lähinnä naksauttanut hyvästä takapäänkäytöstä ja se oppi mukavan nopeasti yhdistämään mistä se herkun sai. :)

   Poista