sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Seinäjoella rallyilemässä!

Käväistiin eilen Seinäjoella Lakeuden Tokoilijoiden järkkäämissä rally-tokokisoissa, joissa oli samanaikaisesti myös tokokoe. Lähdettiin mukavasti taas kasvattiporukalla, Anna oli kahdella koiralla rallyyn sekä sitten mukana oli Pitko ja Tiina tokokokeeseen. Auto oli siis hyvin täynnä sekä nahkiaisia, että ihmisiä! Saavuttiin puoli yhdentoista pintaan paikan päälle ja rally-tokokokeen toinen puolikas alkoi yhdeltätoista.

Minä ja Pongo oltiin numero 45, eli oikeastaan lähes viimeisiä alokasluokan starttaajia. Mua jännitti ja hermostutti, ei oltu oikeen treenattu kun viimeiset ehkä viikko ja kaksi, enkä tiennyt oikeen toimisiko Pongo uudessa paikassa. Yritin ennen suoritusta siinä nakittaa sitä kaikesta helposta ja katsomisesta, jos pyysin vaikka eteentuloa, niin koira mielummin haisteli maata ja oli tekemättä.. :D Hienoa! Tuli sitten meidän vuoro vähän liiankin nopeasti, koira oli kakattamatta ja mua jännitti ja sitten asteltiinkin jo radalle.Huhhuh sanon minä! Jännitys taas ennen kehään menoa oli melkoinen, mutta sain kasattua itseni ja Pongo kyllä hyvin tuki mua tossa tilanteessa. Sekin on selkeästi kehittynyt siinä, että vaikka jännitän niin hommia voi silti tehdä. Saatiin vielä tohon ekakyltille tehtyä virhe, joten päätin heti uusia ykköskyltin ja en tiedä helpottiko se vai vaikeuttiko se jännitystä. Muuten sitten meno oli ihan jouhevaa, eteentulot oli vaikeita ja jouduin käskyttämään niissä vähän topakammin, juosten pujottelussa näytin typerälle, mutta ainoa tapa miten saan Pongon kääntymään.. :D 

Hitaasti meno oli epäselvä, siitä saatiinkin lappuun maininta "koiralla tulisi olla selvempi hidas käynti" kun töpötin ihmeellisesti. -3p tuli sitten tuolla eteentulokyltillä (ylläri, mulle hankalin kyltti..) kun otin siinä 2 askeleen kohdalla epäselvästi askeleet? Mutta onneksi tuli -3 eikä -10!! Viimeksi kun tein ihan selkeän laskuvirheen, mä en tiedä onko toi jotenkin 2½ askelta vai mitä? Mutta kuitenkin, selkeä virhe, mutta onneksi ohjaajavirhe. Spiraalissa tuli -1p varmaan nuuskaisusta, mutta se nyt oli ihan yhdentekevää. :) Loppu sitten menikin omalla painollaan ja kasvattajan kommentit voi kuulla videolta, fiilis oli mahtava ja koira hieno :) Heti ekana mua peloteltiin tolla hitaalla käynnillä sekä kävelinkö väärin, mutta onneksi rally-tokotuomarit oli tällä kertaa mun puolella ja en saanut niistä ton suurempia virheitä!


Eli 93/100 pistettä!!! Vaikka toisaalta pisteet ovat yhdentekeviä, tärkeintä on fiilis radalta, kyllä musta oli ihanaa saada kerrankin oikeasti hyvät pisteet radalta ja onnistua myös sillä osa-alueella. Radalla oma tunnetila oli juuri oikeanlainen, jännityskään ei mennyt yli ja osasin nauttia siellä kisaamisesta. Joskus kun iskee panikoituminen, nyt kisapäivä sujui suhteellisen leppoisasti vaikka toki jännitin kuten aina. Ilo oli myös katsoa Pongon iloista tekemistä, sillä oli hauskaa ja se oli motivoitunut tekemään mun kanssa, vaikka olisin voinut kehän ulkopuolella olla sille reilumpi, enkä purkaa omaa jännitystä koiraan. Pongo kuitenkin tuki mua tosi hyvin ja se saa kyllä täydet pisteet tästä kisapäivästä! Toko/rally-tokokisapäivien rutiinit kisapaikalla on tullut jo opeteltua, joten sekin varmasti on helpottanut myös kehässä olemista.

Tälläkertaa me ei sijoituttu, mutta Pongon hieno Laki-emä kävi pokaamassa kolmannen palkinnon huikeilla 97pisteillä! Pongon veli Tulppa sai kolmannen rallytuloksen ja näinollen RTK1:sen, joten nahkaisjengillä sujui hyvin. Kisapäivän päätteeksi Pitko teki myös ihan hyvän kakkostuloksen alokasluokassa, joten päivä sujui ihan mukavasti. Kotona oltiin tosin vasta iltayhdeksältä kun aikataulut hieman venyi ja ajokeli oli vähän surkea illalla.

No mitäs nyt sitten? Pongolla on kaksi rallytulosta, mutta molemmat samalta tuomarilta.. Typeränä ilmottauduin myös seuraaviin hänen tuomaroimiin rally-tokokisoihin 15.2, eli yritän nyt saada peruutuspaikkaa joihinkin tässä välillä oleviin rallykisoihin tai sitten koitan saada vaihdettua kisakoiraa.. Kasvattaja nimittäin ehdotti, että menisin hänen yhdellä koirallaan 15.2 kisaamaan mikäli muut asiat ei järjesty tai kisamaksua ei palauteta. Saa nähdä, ensi kerralla kun suunnittelee kisoja niin voisi itsekin vähän niitä tuomareita miettiä! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti