torstai 29. tammikuuta 2015

Hieronta

Tilasin Pongolle tiistaina ajan hierontaan, sillä se tuntui olevan hieman erilanen mitä normaalisti, ei oikein oma itsensä. Maanantaina kun oli agivalkka, osittain varmaan mun könkkäilyn ja muunkin takia se oli hidas, mutta se huono A:n kontakti ja tippunut rima kieli mulle jotain ongelmia. Keskiviikkona käytiin hömppäilemässä kahdestaan tokoa ja koira vaan nuuski maata, ei kiinnostanut tehdä. Jep, hieronnan tarpeessa!

Onneksi sain Valvion Raijalta (Potsloikka) pikaisesti ajan jo torstaille ja äsken tosiaan kävästiin hieronnassa. Pongo muisti tutun paikan ja hierojan ja heittäytyi helposti toiselle kyljelleen, koirasta katsoen hierottavana oli siis vasen kylki (ns. ei-tokopuoli). Ongelmakohtia oli yllättävän vähän, lantio oli Pongolla jumissa sekä samoten reisi, mutta muuten koira oli ihan hyvässä kunnossa. Etupäässä ei ollut sanomista, lähinnä takapäähän sijoittui jumiset kohdat. Lantion jumi ei kuulemma ollut kovin paha, mutta kuitenkin. 


Toiselle (oikea) puolelle Pongon saaminen kyljelleen oli vähän hankalaa (kyllä, voisi opettaa sen kyljelleen käskyn koiralle..), mutta saatiin koira lopulta kunnolla hierottavaksi. Etupäässä taas ei oikeastaan sanomista, mutta nyt jumia oli jo lähempänä etupäätä sekä lantionseudulla, eli jo siinä kylkiluiden kohdilla alkoi jumi. Lisäksi jumissa oli myös jälleen reisi. Eli "tokopuoli" tai takaapäinkatsottuna oikea puoli oli taas jälleen enemmän jumissa. 

Pohdittiin siinä, että varmaan kun nyt olen tehnyt paljon takapäänkäyttötreeniä, on koira löytänyt itsestänsä uusia lihaksia ja varmaan siksi myös jumiutunut uusista paikoista. Reidet on jumissa, koska nehän on tärkeimpiä lihaksia kun koira hyppii ja tekee, lantio on myös kuulemma vaikea venyteltävä ja se kipeytyy usein helposti. Mitään katastrofaalista ei ollut ja ei saatu edes saikkua, seuraava kerta siinä kuukauden päähän kuulemma kannattaisi ottaa, eli ihan hyvä käyttää koira hierojalla kun jo alkaa itsestä tuntua, että jotain siellä voisi olla. Jep, onneksi jotain pientä.


Sain myös itselleni ohjeet koiran venyttelyyn ja verryttelyyn. Agilityssä alku- ja loppuverkat huolella, back on trackin käyttö, alkulenkin jälkeen pyörittelyt ennen radalle menoa sekä hitaita maahan-ylös siirtymisiä. Loppuverryttelylenkin jälkeen n. 10 min päästä koiran venyttely, kyljet sekä tärkeimpänä reidet (+etujalat). Tokossa/rallyssä jälkihuoltona kylkivenytykset sekä venytys koira katsoo ylös, koira katsoo alas. Alku- ja loppulenkit olen tehnyt huolella ja käyttänyt bäkkäriä, mutta nyt täytyy alkaa venyttelemään erityisesti reisiä ahkerammin. 


Seuraavan kerran saatiin ohjeeksi tulla noin kuukauden kuluttua, kun harrastuskoiran sopiva hierotusväli olisi kuulemma noin kuukauden välein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti