sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Bäck in bisnes!

Nyt on kaikki mahdolliset lomat lusittu, vapaakortti tammi- ja helmikuulle ostettu sekä tammikuun agilitytreenit maksettu! Tästä se lähtee, aktiivinen treenaus taas. Vaihdoin mun maanantain agivalkan keskiviikon vastaavalle, niin pystyin vielä venyttämään mun Oulun matkaa parilla päivällä. Keskiviikkoiltana käytiin sitten rallattelemassa Pongon kanssa varsin hauskaa agilityrataa.Me ei tehty laisinkaan hyppytekniikkaa, koska halusin mennä rataa näin lomailun jälkeen. Alussa koira jätettiin ykkösen taakse (seiska oli oikeasti niin, että koira mahtui suorassa linjassa kohti pussia) ja mentiin lähettämään pussin loppupäähän naama kohti koiraa. Ohjaus pussin suulle. Siitä sitten kolmoselle takaa-niisto (sujui hyvin heti alusta asti!) lähetys neloselle ja siitä suoraan vitoselle. Kutoselle kun mentiin, ennen pituutta pois lukitus putkesta ("Pongo!") ja sitten kaarrettiin seiskalle, ennakoiva valssi kasille (vasen käsi kokoajan alhaalla!!!) ja siitä sitten 9-10. Tämä oli meidän ekassa pätkässä, päästiin vähän aloittamaan 11-13 väliäkin, ei sujunut kovin hyvin vielä alkuun. Tää 1-10 väli meni yllättävän helposti, päästiin heti ekalla yrittämällä kympille asti ilman kökötystä! Jes.

Toisella yrittämällä jatkettiin kymppiputkesta, siitä sitten koira oikeaan käteen ja kohti 11, 12 valssi ja koira vasempaan käteen, vaihdettiin sujuvasti kun koira oli hypännyt 12 esteen niin se oikeaan käteen ja siitä putkeen 14. Tästä eteenpäin sitten kun päästiin niin rallatin vaan Pongon kanssa menemään (ei oltu käyty yhdessä, mutta kävin itekseni noi alun rataantutustumisessa) ja päästiin menemään siis kepeille asti ihan hyvin, eli 14-15-16 suoraan vaan, ohjasin omalla liikkeellä kohti 16 päätä, sitten koira lukitti hyvin 17-18 ja mentiin kepeille, siellä tuli virhe kun ite kannustin liian lujasti. Mentiin uudelleen ja meni virheettömästi, ohjasin 20 takaa ja 21 "kiipee" ja teki hyvän keinun, reippaasti, ei säikähtänyt ja palkkasin siihen lelulla ja lopetettiin. Aivan mieletön fiilis!! Superhyvin meni, oli kai joku eka tai toka kerta millä saatiin onnistumaan, olin kyllä tosi tyytyväinen meihin molempiin. Koirassa oli vauhtia, mä sain ohjattua ja tehtiin hyvä keinu loppuun. Koira jäi ihan parhaaseen mielentilaan "mitä tehään vielä!" ja siitä mentiin sitten pois. Tätä sen aksan pitää olla! Kivaa onnistua näin taukoilun jälkeen. 


Torstaina käytiin rally-tokoilemassa kasvattajan ja Karon kanssa, Karo videoi meitä, joten videomateriaalista hänelle kiitos! Meillä on takana siis aika pitkä treenitauko ja meno oli kyllä sen mukaista... Ongelmankohdiksi muodostui eteentulo sekä sitten kartioiden kiertäminen, koiralla oli kyllä kiva ilme kokoajan tehdessä ja selkeästi sillä oli hauskaa! Uutena tehtävänä meillä oli Houkutus. Videolla noi "liki"tulot on ihan järkyttääviä, pidän käsiä liian ylhäällä ja koira siksi pomppii kuin pieni apina mua vasten, mutta heti kun oltiin vähän harjoiteltu niin muistui se pikku puikkonokankin mieleen. Hauskaa kuitenkin oli! 

Videolta näkee hyvin omat virheet, täytyy varmaan alkaa ajatella rally-tokokylteille lähestymisessä tavallaan koiran "kokoamista" (hevosihmiset varmaan tajuavat tämän paremmin) eli periaatteessa uskoisin Pongolle toimivan vähän askelluksen hidastamista -> nyt tapahtuu kohta jotain (vastaa pidätettä) ja sitten kyltti ei tule koiralle yllätyksenä.


Perjantaina jatkettiin kylttien parissa, nyt ei ollut ideana mennä rataa kuten torstaina, vaan enemmänkin mennä yksittäisiä kylttejä ja paljon palkkaa. Hiottiin vaikeita kohtia eli eteentuloa, pujottelua ja houkutusta. Tuossa aika pitkä (jälleen Karon kuvaama -kiitos!) video, jossa näkyy vähän tommosta meidän yleistä treenailua sekä leikkimistä. Toisessa satsissa tehtiin sitten pari tokojuttua, eli ruutua sekä luoksetulon stoppia kun halusin jotain muuta kun vaan seuruuttelua. 


Lauantaina käytiin tekemässä myös rallytreeniä, pari kylttiä otettiin taas harjoitteluun ja hömpöteltiin. Vähän kiireisellä aikataululla jouduttiin harkkaamaan, kun halliin oli tulossa muita, mutta ihan kivoja pätkiä saatiin ja lainasin Karon naksuakin, niin sain naksuteltua hyvästä seuruupaikastakin. Harjoteltiin siis jälleen pujottelua, 270 asteen käännöstä sekä sitten noita eteentulojuttuja. Jos ne ei kisoissa onnistu niin no can do, mutta ainakin ollaan vähän yritetty virittää niitä mieleen!

Treenien jälkeen käytiin heittämässä vielä Karon ja kasvattajan kanssa 1,5h lenkki Halssilan maastoissa, hankireeniä koirille sekä omistajille! Oli kyllä ihana (kasvattajan sanoin) Winter Wonderland, kyllä sielu ja mieli lepäsi kun sai käppäillä hyvässä seurassa ihanissa ulkomaisemissa. Ensi viikolla jatketaan maanantaina aksavalkkaillen ja loppuviikko meneekin varmaan valmistautuessa lauantain kisoja varten, kun pakataan Annan paku täyteen nahkacollieita ja lähdetään edustamaan Actingeja Seinäjoelle toko- ja rally-tokokisoihin. :)

2 kommenttia:

 1. Vihdoin teistä jotain kuuluu :D
  Pongolla on ihana asenne treenata sunkaa! Vetää fiiliksellä, viel ku sen sais tarkempaa tekemään, mutta tostahan se on helppo lähtee rakentamaan :)
  ps. kateellinen teidän halli mahdollisuudella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosta sen asenteesta ja mielentilasta treenatessa oon tosi ylpee, koska se oli meille se vaikein asia kun treenaus alotettiin! :) Tossa paljon virheitä aiheuttaa se, että meen kyltille tosi oudosti ja en yhtään ennakoi kylttiä, teen liian isot vartalo- ja käsiavut ja noi kohdat pujottelussa oli vaikeita, lähellä seinää tms ja oli vaikea saada koira mahtumaan väleistä. Toivottavasti tuntuu kisoissa sitten helpommalta! Jokatapauksessa on mukavampi treenata kun koiralla on motivaatio kohdallaan ja voi keskittyä liikkeisiin ja tekemiseen, se on musta tärkeintä :)

   Toi halli on kyllä huippu! Maksaahan se kortti tuonne aika paljon, mutta on kyllä aina sen väärti kun ulkona on -20 ja hallissa pärjää hupparilla tai t-paidalla :)

   Poista