sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Pitkästä aikaa!

Pitkästä aikaa! On ollut pitkä tauko postaamisesta ja en ole vaan saanut itseäni postaamaan, eniten syynä ollut se, etten ole pimeällä jaksanut alkaa kuvailemaan ostoksia. Nyt viikonlopun (ja valoisan) aikaan ne on nyt kuitenkin saatu kuvattua ja näinollen viitsii postatakkin.

Aloitetaampa siis Jyväskylän KV:sta, jossa oltiin Pop Dogin agilityesityksessä. Niin huonolla pohjalla ei olla koskaan agiliidattukkaan ja se kyllä näkyi suorituksessa... Mutta olen kyllä erittäin tyytyväinen Pongoon. Yksikään takaakierto ei onnistunut, koska en osaa ohjata niitä, mutta myöskään pohjan takia luultavasti Pongo ei suostunut niitä menemään. Kepit meni myös erittäin hiiitaaaasstiii, mutta olen tosi tyytyväinen, että Pongo ei ole itsensä rikkoja rämäpää, vaan mielummin varoo selkeästi huonolla pohjalla. Parhaansa se tolla pohjalla teki mitä pystyi! Tuo pohja kun oli liukkaan lisäksi myös kova. Kun ilmottauduin tuonne, niin mulle sanottiin, että radasta tehtäisiin sellainen, että se olisi mahdollisimman hyvä suorittaa, mutta meidän olisi ehkä pitänyt valita suoraviivaisempi ratkaisu. Pitää katsoa viitsiikö ensi kerralla viedä Pongoa tuolle pohjalle, mutta esiintyminen oli kyllä mukavaa ja tykkäänkin viedä Pongoa kaikenlaisiin esityksiin. Harmi kun siellä on vaan tuo huono mattosysteemi pohjan päällä, missä jo tokokoirat liukasteli!Sitten esityksen jälkeen olikin mukavasti aikaa tehdä shoppailuja. Kiertelin niitä kojuja ties kuinka kauan, sillä mun piti ostaa Pongolle kuppi/kuppeja, peti sekä sitten katselin noita vetovaljaita. Päädyin sitten ostamaan sille yhden halvan metallikupin liukumattomalla alustalla sekä ihanat pinkit ruutumerkit ja -nauhat. Petejä oli, mutta ne oli turhan kalliita kun en tiennyt tykkäisikö Pongo niistä ja vetovaljaita testattiin, mutta ne ei olleet sopivat. Juoksuun käy vielä tällei hömpöttelyyn vielä meidän perusvaljaat, mutta jos meinaan testata esim. hiihtoa (tuskin) niin pitäisi olla kunnon vermeet. Ja olisihan se kiva, että voisi juostessakin vedättää.

Mun mielestä noi ruutujutut on kyllä ihanat, nyt tekee mieli treenatakkin kun on niin nätit kamat. Yhteensä hintaa noille tuli 35 euroa, eli halvemmalla sai mitä esim. jostain kivijalkamyymälästä ostamalla, missä pelkät noi oikeat ruutumerkit ois ollut 10e/kpl.

Tilasin myös Qaokselta ihanan hupparin. Qaoksen pitäjällä on siis Pongon puolipikkuveli Nitro ja hän oli nähnyt Pongosta kuvan, mistä hän halusi tehdä painatuskuvion. Niimpä tuli itselle tilattua huppari Pongon kuvalla ja ihan hullun hieno huppari tulikin!


Ylempänä siis alkuperäinen kuva ja alhaalla hupparin selkä, missä pohjana käytetty tuota Pongon kuvaa. Musta huppari on kyllä ihan superhieno ja tulee varmasti kovaan käyttöön! 


Lauantaina käytiin OKK (Oulun Koirakerho) epävirallisissa agikisoissa vähän testaamassa hallia etukäteen. Sitä seuraavana viikonloppuna on nimittäin viraliset kisat, joihin oon ilmoittanut myös Pongon, joten halusin käydä testaamassa pohjaa, hallia sekä esteitä näin etukäteen. Ilmoitin Pongon kilpailevien luokkaan, jossa oli ihan kiva rata. Aika kauan vaan joutui odottelemaan ja huomasin Pongon väsyneen kyllä siitä odottelusta. Halli myöskään ei ollut ihan liian lämmin, oli siellä lämpöisempi mitä ulkona, mutta ei kovin paljoa.

Eka rata meni ihan plörinäksi mun osalta, en osannut viedä Pongoa oikein kunnolla mihinkään ja koira ei osannut hakea kepeille ja muuta. Toiselle radalle petrattiin! Alussa tuli sähläys tohon 3-4 väliin, tämähän on meille muutenkin vaikea muuten kuin sokkarilla, jään varmaan liikaa eteen ja Pongo ei oikein taivu noihin. Muutenkin esteet oli jotenkin vaikeassa kulmassa kun toi nelonen oli vähän taaempana mitä kolmonen. Siitä sähläyksestä kun selvittiin niin esim. puomi meni hienosti ja sain palkattua Pongon kontaktille, Pongo meni kivasti nuo esteet tuosta välistä ja haki kepit hyvin! Putkiin haku sujui hyvin ja muistin hyödyntää omaa liikettä mennessä ekaan putkeen -> koira tiesi, että mihin suuntaan matka jatkuu. Lopussa tuli yksi este mentyä ohi -näytimpä olevan edessä ja Pongo ei varmaan lukinnut sitä- ja sitten keinu meni ihan hyvin. Hitaasti, mutta kivasti. Sen jälkeen olisi ollut yksi hyppy, mutta halusin palkata heti keinulta. Olen tyytyväinen!Videosta kiitokset Heidille! Jäi kyllä hyvä mieli tosta uusinnasta, vaikka selkeästi vähän vaikutti pohja ja väsy tekemiseen. Pongolla oli kuitenkin hauskaa ja se tsemppasi hyvin, itsekin mulla pysyi tokaradalla jännitys sekä sitten omat tunteet hyvin hallinnassa, joka näkyi selkeästi suorituksessa. Musta oli ihan hyvä, ehjä rata jos tuota 4 estettä ei oteta huomioon. Tärkeintähän se on aina hyvä mieli molemmille. Hieman on vielä tuo OKK:n hallin pohja mielestäni liukas, Pongoonhan toi liukkaus vaikuttaa vain hitaampana vauhtina sekä varovaisuutena (esim. esteiden ohittelu) ja kepeillä ehkä huomasi sen, ettei se vain pystynyt menemään kovempaa. Halli on uusi ja hiekka kuulemma vielä epätasaisesti levittynyt, mutta toivottavasti pohja tuosta muuttuu hieman pitävämmäksi. Muuten halli oli hyvä ja esteet siellä oikein hyvät, tuonne mennään mielellään toistekin kisaamaan.

Muuten Ouluun kotiutuminen on sujunut ihan hyvin, hieman on ahdas tämä 30 neliöinen kämppä kahdelle ihmiselle sekä isolle koiralle, mutta menettelee tämän vielä viiden viikon ajan varmasti ihan hyvin. Pongo on ollut kyllä tosi nätisti, ainoastaan tuli pieni oksuripuliepisodi, kun olin ilmeisesti syöttänyt Pongolle liikaa sisäelintä ja siltä oli mennyt siitä masu vähän kuralle. Ja se sitten oksenti matollekkin.. Mutta onneksi masu on parempaan päin ja nyt vain ollaan oltu vähän varovaisemmalla ruokinnalla, eli sisäelimiä se ei ole toistaiseksi nyt saanut. Pienempiä eriä niitä sitten jatkossa.
Täytyy kyllä vielä loppuun kehua aktiivisia koirafoorumeja netissä. Netin kautta olen saanut jo kolme eri lenkki/treenikaveria, joiden kanssa ollaan käyty jo näin ekan viikon aikana lenkkeilemässä. Me kun ei käydä koirapuistoissa koskaan, koska siellä voi olla sairaita tai vihaisia koiria/omistajia, joten en halua ottaa riskiä huonoista kokemuksista omalle tai muiden koirille, Pongo kun ei uroksista pidä. On ollut kiva löytää netistä sitten koirakavereita Pongolle, vieläpä aika läheltäkin, niin pääsee aina välillä saamaan koirakontakteja. 

Muuten treenailut on ollut aika nollissa, muutamia tyyliin sivulletuloja tai seuruuta sekä sisällä ollaan treenattu kaukokäskyjä. Ensi viikon menen tosi aikaiseen ja pääsen aikaiseen valoisan aikaan, joten jos ottaisi työn alle esim. ruutuharkkaa kun sitä voisi treenata myös ulkosalla. Hirveä katastrofihan treenitaukokaan ei ole, mutta onhan se kivaa aktivointia koiralle. Ostin sille myös kongin, mistä on ollut aika paljon iloa täällä pienessä kämpässä. ;) Kun ei mahdu leikkimään niin siihen on helppo purkaa energiaa.

Mutta eipä tähän hätään muuta, ehkä meistä kuuluu viimeistään sitten ensi lauantain virallisten kisojen jälkeen. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti