maanantai 3. marraskuuta 2014

Kun katsoo maailmaa Sport Trackerin silmin

Tänään meillä oli aika tekninen rata agilityvalmennuksessa! Sen lisäksi että siihen oli sisällytetty vaikeaa ohjaamista ja rytmitystä, sai ihan juostakkin jopa. Hullua! Ja jos joku ihmettelee, ei oltu eilen siellä tokoepiksissä kun en vaan jaksanut lähteä kisaamaan, ei ollut yhtään hyvä kisafiilis aamulla. Ja onni etten mennyt: aloluokassa oli tullut taistelua paikkamakuussa. Ei sitten tullut pilattua vielä ihan sitäkään liikettä.


Alussa oli ideana ohjata koira niin, että oltiin V:n muodossa. Tässä sain ottaa aika roimasti vauhtia, valssin kakkoselle sain ajoitettua hyvin ja 3-4 esteiden välissä tein sokkarin ja koira putkeen. Siitä sitten vastaanottamaan 6-7 väliin vasemmalla kädellä, merkkaus ja koiran pyyhkäisy yli oikealla kädellä. Matala käsi. Tämä oli vaikea ja tätä jankattiinkin! Siitä sitten koira oikeassa kädessä 8 suoraan ja ysillä 90 asteen kulmassa 13 estettä kohti, sitten käännettiin suunta kohti ysiä ja päästettiin vain koira vasemmalla hyppäämään este. Toimi hyvin!  Ja siitä oli helppo 10 este ja 11 putkeen. Tässä olikin meidän ekan pätkän harjoittelut, aika paljon aikaa meni tohon 6-7 välin rytmitykseen. Koiralla oli myös sikana vauhtia!! Ihan superkiva oli kyllä tehdä.

Tauon jälkeen palattiin 11 putkesta lähtien, siitä sitten vastaanottamassa jo 12 esteellä, 13 ennakoiva(?) valssi ja niistämään kepeille. Kepeille tuli pari virhettä, niitä pitäisi taas kai vahvistaa. Siitä renkaalle, 16 esteelle vaan sokkari ja 17 tuli sylivekki(?) tai semmonen, että mentiin ihan esteen viereen ja pieni vasemman käden liike ja koiran ohjaus esteen yli. Tämä oli todella vaikea Pongolle, Juliakin ihmetteli miksei se mene vaikka tein liikkeen oikein, tätä ei varmaan ole opetettu ja Pongoa ahdisti ehkä se, että olen niin lähellä estettä - sen edessä ehkä sen mielestä. Saatiin kuitenkin menemään kun pari kertaa kerrattiin ja Julia meni vähän eteen ja heitin jossain vaiheessa namiakin esteen yli. Siitä jatkoimme 18 esteelle ja siihen tuli kunnon hanatusvalssi, 19 esteelle takaa-niisto. Siinä oli hieman huono linjaus mulle 20 esteelle, mutta Pongo onneksi handlasi ja hyppäsi ja sitten A-este. Sujui hienosti, hieman hitaasti tuli alas mutta teki hyvin itsenäisen kontaktin, palkkasin siitä, vapautus ja lopetus.


Siinä aksatreenit Sport Trackerin silmin! Mukana siis myös pienet tauot tekemisen välissä kentällä (eli kun pikaohjeistus ennen seuraavaa tehtävää), mutta aika hyvin kuvasi musta meidän treeniä. Hassu toi ihme sekasotku mikä kuvaa mun liikkumista, mutta yllättävän pitkä matka tuli mentyä! 1,5 kilometriä kuitenkin, ihan hyvin näinniinkuin 10 minuutissa mentäväksi matkaksi.

Oon nyt myös käynyt muutamia kertoja ihan juoksemalla juoksemassa Pongon kanssa, täytyy yrittää jatkaa sitä säännöllisesti että kasvaisi itsellä tuo kunto agilityä ajatellen. Ja yleisesti elämässä on mukavempi hyväkuntoisena elellä. Onneksi on mitä parhain personaltraineri, joka ei missään vaihessa naura tai ivaa, mutta tsemppaa parhaiten. :)

Luultavasti palaillaan viikonloppuna, tulkaahan huudeilla olijat katselemaan Pongon ja mun aksailuja Jyväskylän KV:seen, esiinnytään siellä Pop Dogin aksanumerossa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti