lauantai 1. marraskuuta 2014

Etoelävän tokokurssi 8/9: Möllikoe

Eilen oli toisiksi viimeinen kurssikerta Etoelävällä, multa kaksi edellistä on jäänyt välistä. Toinen tokokokeen takia ja viime perjantaina piti lähteä Ouluun. Menen ensi viikon keskiviikkona kuitenkin sitten tuuraamaan yhden kerran kisaavien penturyhmään. :D

Tänään meillä oli möllikokeet. Elli oli kiltti ja laittoi paikkamakuun vasta loppuun, mikä oli meille ihan kiva juttu. Saatiin onnistuminen paikkiksessa noissa olosuhteissa missä nyt on ollut vähän (paljon) vaikeuksia. Me mentiin ihan alokasluokka, aattelin palkata vähän väliin.

Luoksepäästävyys: 10, ei mitään erikoisia. Nökötti siinä vieressä kiltisti.

Paikkamakuu 2min: 8, Tämä oli tosiaan lopussa vasta, joten kaikki energia oli jo purettu kaikkeen muuhun mahdolliseen. Alustana mulla oli mun toppatakki, koska en viittinyt makuuttaa Pongoa kylmällä maalla kun selkeästi se siihen reagoi jo tossa liikkeestä maahanmenossa. Makasi hyvin paikallaan, vaikka paikkiksessa yksi dobberi otti siepit - onneksi tosin toisessa päässä. Kävin palkkaamassa siitä ja aloitettiin sitten paikkis alusta. Pientä vikinää, muuten hyvä. 

Pongo aka Herttua. Jos unohtaa koiran takin
kotiin, voi ihan hyvin uhrata omansa! Mulla oli
siis itellä eri takki, en ollut takitta. :D
Seuraaminen taluttimessa: 8, jouduin antamaan alkuun kaksoiskäskyn ja oli väljyyttä aika tosipaljon erityisesti täyskäännöksissä. Ihan hyvää menoa muuten, koiralla oli ainakin kivaa ja hyvä ilme.

Seuraaminen taluttimetta: 6½, taas alkuun kaksoiskäsky ja ekassa liikkeestä pysähtymisessä kiepahti mun ympäri kun ennakoi täyskäännöstä. Meno oli kuitenkin tiiviimpää huomattavasti ja olin tyytyväinen muuten tähän, pari kertaa otti jostain häiriötä, mutta paransi kuitenkin yleisilmeeltä selkeästi tuohon edelliseen seuruuseen.

Liikkeestä maahanmeno: 6½, tämä oli muuten kanssa ihan hyvin, mutta ilmeisesti kylmä maa ei tuntunut takapäässä hyvältä. Oli nimittäin pitänyt peppua ylhäällä niin kauan kunnes käännyin ja sitten vasta nostanut, tehnyt jotain ihme peppujuttua. Varmaan oli ollut vähän turhan kylmä. 

Luoksetulo: 8,5, muuten hyvä mutta lopussa ei osannut tulla viereen vaan jäi sivulle istumaan ja korjasin perusasentoon.

Liikkeestä seisominen: 9½, valui hieman pysähdyksessä, muuten tosi hyvä eikä edes väistänyt kun palasin takaisin. Tosi hyvä!

Hyppy: 10, no tämä sujui ilmeisimmin parhaiten! Lähti hyppyyn hyvin ekalla käskyllä ja pysähtyi nätisti, ei väistänyt ja siirtyi hyvin perusasentoon. Pätevä mies!

Kokonaisvaikutelma: 9

Kokonaispisteet: 161,5 I-palkinto

Aika hikisesti tuli tuo ykköspalkinto ja siis suoritukset oli kyllä aika alakanttiin meiltä, tuon liikkeestä maahanmenon annan anteeksi, mutta noi seuruut oli kyllä ihan pyllystä. Saatiin ohjeeksi harjoitella liikkeelle lähtöjä ja niissä jouduinkin antamaan kaksoiskäskyjä. Meille vaikeimmat jutut eli paikkamakuu sekä liikkeestä seisominen sujui hyvin ja sitten ne helpoimmat eli joku liikkeestä maahanmeno ja seuruupätkät sitten sekoiltiin ihan kunnolla. Onneksi nämä oli vaan hauskat möllikisat, joissa ei ollut niin väliä.

Väliajalla harjoittelin noutokapulan kanssa ja siis pakko kertoa yksi hauska juttu. Eli tein harjoituksia missä annoin Pongolle kapulan ja saatettiin vähän kävellä yhdessä. Yhdessä vaiheessa heitin sille kapulan ja sanoin "tuo", mutta Pongo oli kauheasti halunnut käydä haistelemassa puskia. No, Pongo otti kapulan, kävi puskassa pissalla ja toi sitten kapulan mulle. Kokoajan tuo kapula suussa. Kekseliäs mies ja kyllä mua nauratti! Toivottavasti koskaan missään kokeissa se ei vaan tee noin, saisi varmaan yleisö nauraa silmät päästään... 

Huomenna ihan sitten möllitokokisoihin Taitaville Tassuille, arvon vielä menenkö möllialoon vai alokasluokkaan... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti