torstai 30. lokakuuta 2014

Jänniä juttuja ompi tulossa

Me ollaan kyllä nyt laiskistuttu ihan täysin! Okei, pienesti on ollut hoidettavia asioitakin, ettei ole vaan kerennyt treenaamaan... tai olemaan ylipäätänsä paikkakunnalla. Tokokokeen jälkeen on pudonnut treenit kyllä lähes nolliin! Täytyy ryhdistäytyä - ehkä sitten tammikuussa.

Maanantaina käytiin agivalkussa, itsellä oli hirveä stressaus koulujuttujen takia päällä... En tiedä johtuiko siitä vai mistä, mutta sekoilin hävettävän paljon käskytyksessä ja käskytin koiraa keinulle A/puomikäskyllä. Huoh. Onneksi Pongo ei ottanut siitä itseensä tai säikähtänyt, mutta teki mieli lyödä itseänsä ja lujasti. Pahimpia virheitä mitä ikinä voin agilityssä tuon koiran kanssa nimittäin tehdä!Rataharkka oli muuten ihan perus, saksalainen onnistui hyvin, välistävedot oli auttamatta myöhässä ja koira korjaili sitä mukaa mitä itse sekoilin. Päästiin pätkää hyvin eteenpäin, mutta ohjaus on vielä vähän mitä on. Ehkä se siitä joskus!

Tänään torstaina käytiin hömppäämässä vähän tokoa, Pongo oli ihan liekeissä. Mielettömän hyviä sivulletuloja esimerkiksi! Aloitettiin noin 2min 30sek paikkamakuulla, pientä ininää ja vikinää oli, mutta koira pysyi hyvin. Jatkettiin siitä sitten noutokapulan kanssa hubailua, laitoin tokohypyn suht. pieneksi ja tehtiin hyppynoutoa. Sain koiran tajuamaan idea, eli pitää hypätä esteen yli - hakea kapula - hypätä este - tuoda kapula. En vaatinut sivulletuloa tai muuta, lähinnä pidettiin hauskaa ja Pongo oli niin innoissaan kapulasta. Ihan outoa, koska ennen sen mielestä se oli ihan "hyi yök" ja nyt se on maailman hauskoimpia asioita ever.

Parisen noutoa testattiin ihan ilman hyppyestettä ja sekin sujui ihan hauskasti. Pyysin sivulletuloa ja se oli vähän vaikeaa, plussaa kuitenkin siitä, että kapula pysyy suussa vaikka mitä tapahtuisi. Se ei enää tipu, vaikka en ihan heti ottaisikaan sitä koiralta. Pongo on myös yhdistänyt hienosti sanan "irti" kapulan antamiseen ja irrottaa vasta sanasta, ei esim. kädestä ja joskus kun olen sanonut sanan liian myöhään tai jättänyt sanomatta olen joutunut vahingossa sen siis ottamaan vähän repäisten. Jatkossa siis huolellisuutta! Hubailtiin sen jälkeen ihan vähän sitä keinupätkää Pongon kanssa, ettei jäänyt mörköjä. Sitten vaan annoin Pongolle loppupalkaksi lelun ja juostiin sen kanssa ympäri isoa kenttää, se kun on sen lempi palkkaustapa.. :D 

Ensi viikon maanantaina on viimeinen kerta sitten agilityvalkkaa Haukkuvaarassa. Mä sain nimittäin Oulusta työssäoppimispaikan ja näinollen joudutaan pitämään vähän taukoa aksavalkasta, kun en ole paikkakunnalla. Onneksi oon saanut kaikki kerrat hyvin myytyä, eli tappiolle ei tässä onneksi jää. Jatkamme sitten ryhmässä taas tammikuussa! Hieman on ollut stressiä, kun ensin oli kämppäongelmaa, sen jälkeen oli ongelmaa toppipaikan kanssa kun en saanut sitä mistään vaikka yritin kaikkia mahdollisia kauppoja, ja kun sain niin sitten lupauksien jälkeen mun paikka peruttiin. Nyt sain onneksi lähimarketista paikan.


Hauskointa toppijutussa on se, että kämppäasiatkin järjestyi niin mahtavasti, että saan ottaa Pongon mukaan! Onhan yksiö hieman pieni kahdelle ihmiselle sekä vielä 30 kiloiselle koiralle, mutta eiköhän sopu sijaa anna. Ihan mahtavaa saada Pongo mukaan, koska olisi ollut kamalaa joutua siitä eroon kuudeksi hirvittävän pitkäksi viikoksi. Odotan niin innolla! Olen suunnitellut hierottavani Pongon Oulussa ja toivon, että löydetään jotain koirakavereita, keiden kanssa vaikka juoksennella metsikössä. Täytyy ehkä myös yrittää treenata Pongoa jossakin välissä, harmi kun kelit alkaa kylmenemään ja en tiedä vaikuttaako se negatiivisesti treenin mukavuuteen.

Lähden siis 9.11 sunnuntaina Pongon kanssa ja ennen sitä on vaikka mitä hauskaa tehtävää. Tulevana viikonloppuna on Tulppa-veljen rallytokokisat, joita mennään katsomaan ja ensi viikolla on agilityvalmennus maanantaina. 8-9.10 on Jyväskylässä KV koiranäyttelyt ja meidän seuralla Pop Dogilla on sinne agilitynäytös, johon ilmottauduin mukaan esiintymään Pongon kanssa. Päästään sitten harjoittelemaan tosi hyvän häiritsevässä paikassa agilityä, ihan huippuhyvä juttu meille molemmille. Samalla tuleekin väsytettyä Poko hyvin tulevaa sunnuntain bussiajelua varten. 

Oon myös tilannut uutta treenivaatetta itselleni, hupsistarallaa. Tuli sitten tilattua Pop Dogin seuratakki (joka ei varmaan kerkeä saapumaan ennenkun lähden Ouluun, buu!) ja sen lisäksi sitten ihana huppari, joka on firmasta ja siinä on ihan huippu nahkakuva. Siitä lisää kunhan saan sen käsiini!

Nyt mulla ei ole muuta. Palaillaan siis viimeistään ensi viikon puolella! 

2 kommenttia:

 1. Koiratcomin puolelta löysin tänne blogiisi nuuhkimaan.. :)
  Te olette aktiivisia harrastajia. Minä olen miettimässä joskos nuorimmaisen koiran kanssa johonkin lähtisi harrastamaan. Oltiinhan me vuosi takaperin tokon alkeissa, mutta siitäkin on tosiaan vuosi.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa :) Ei muutakun itsekkin harrastamaan, jonnekkin kivalle kurssille vaan!

   Poista