keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Etoelävän tokokurssi 3/9: Pauketta, paikkista ja paikkaa!

Tämän postauksen kirjoittaminen on vähän jäänyt kiitos viikonloppureissuni Ouluun, mutta täältä tämäkin nyt vihdoin tulee. Eli oltiin taas perjantai-iltana Etoelävän tokokurssilla. Sää ei tälläkertaa oikein suostinut, eli tuuli tosi kovasti ja viereinen rakennustyömaa piti kauheita ääniä, paukkui ja räpätti joka ainakin vaikutti meidän suoritukseen.

Aloitettiin paikkamakuilla, ensin otettiin noin minuutin aloluokan paikkamakuu ja Pongon molemmilla puolilla oli koira. Koitin sitä nakkia nenäneteen, että se saisi keskittyä johonkin ja pari kertaa äänellä kehuin, keskittyi muhun hyvin eikä vinkunut kertaakaan. Ihan mieletön. Toinen paikkamakuu heti perään sama homma, eli olisi saanut tehdä piilo/puolipiilopaikkiksen, mutten halunnut nyt turhaan sekoittaa koiraa menemälläkin yhtäkkiä piiloon ja hyvä niin - Pongo nimittäin nousi kesken paikkiksen. Eli Pongo makasi taas erittäin hyvin, nakki oli edessä, se oli ihan rauhallinen, mutta sitten kuului kauhea pamaus rakennustyömaalta ja Pongo ääniarkana reagoi siihen ja nousi paikkamakuusta. Todella rauhallisesti menin sen luo, ohjasin nakilla takaisin maahan ja siinä rauhoittelin sitä, olin sen kanssa ja annoin nakkia. Koira ei säikähtänyt pahasti (söi, ei tärissyt), joten jätin sen siihen ja olin 5 sekuntia normaalissa paikassa ja palasin takaisin ja palkkasin normaalisti. Sen jälkeen alkoi seisomisharkka, eli siis liikkeestä seisomista jälleen kerran taas. Vahvistelin taas paikka käskyä ja ei oikein ottanut taas sujuakseen. Elli tuli avustamaan ja käski kokeilla takapalkkaa, johan alkoi Pongokin pelittää, mitä ihmettä! Eli laitettiin yhdessä takapalkka, sitten koira sivulle ja menemään takapalkan suuntaisesti eteenpäin, "paikka" ja sitten kun koira pysähtyy (sivusilmällä kuikuillaan) "hyvävapaa" ja koira kirmaa palkalle. Mielettömän toimiva tapa treenata tätä!

Seuraavana luoksetulon stopin alkuharjottelua. Eli kuppiin palkka, sitten lähetetään koira kupille (mä hyödynsin tätä niin, että ennen kupille lähetystä vaadin hyvän perusasennon ja sitten kupille lähtö siitä palkkana) ja kupilla kun koira on syönyt herkun niin "paikka!" ja heitetään nakilla päin näköä. Hauska harjoitus, jossa oli meille ainakin aika moninaisia treenielementtejä. Kuulemma aika pian voin alkaa jo vähän siihen, että annan koiran syödä ja tulla enemmän mua kohti, jonka jälkeen tulee paikka -käsky.

Sitten yhteisseuruu -harjoitus, eli siinä vaan ideana oli seuruuttaa 1 askel, 2 askelta, 3 askelta ja 4 askelta. Voi vaikeuttaa tekemällä 2 askelta - käännös - 2 askelta. Meillä aluksi sujui hyvin, mutta Pongo alkoi väsyä ja reagoimaan jo vähän rakennustyömaahan enemmän. Loppuun vielä luoksetulo, jonka Elli liikkuroi ja se meni just eikä melekeen nappiin. Hienoa.

Tämmöistä siis, eli tuli harjoiteltua ainakin vähän äänekkäässä paikassa treenaamista, mutta huomasin sen vaikuttavan selkeästi koiraan. Mutta eihän sitä tiedä jos joskus kokeessa tuulee.. toivottavasti kuitenkaan ei.

2 kommenttia:

  1. Heh, enkös mä sulle sillon joskus kun treenattiin niin ehottanu takapalkkaa stoppeihin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mä muista :D mut mä en oo kyllä osannu ennen Etoelävän kurssia ees takapalkata tai en oo tajunnu sitä ideaa miten se lähetään tekemään ihan alkeista.

      Poista