lauantai 4. lokakuuta 2014

Ekat startit kakkosissa

Pätevä! (c) Karo
Tänään oli siis kisapäivä ja aamulla pakkasin Pongon lisäksi hoitoon tulleen Murun mukaan seuraneidiksi. Saisipa ainakin lenkkeillä sekä silläkin olisi tekemistä. Meillä oli tosiaan ekat startit kakkosissa, tuomarina oli Sari Mikkilä ja pidin hänen radoistaan. Muutama kinkkinen kohta, mutta alkuun ja loppuun oli molemmilla radoilla mukavaa hanatusta ja molemmat oli siis agiratoja - nehän on sopineet meille paremmin kun hyppikset. Radojen filmauksesta kiitoksia Roosalle sekä Karolle, saapahan nyt ihastella noita virheitä taas jälkeenpäin ja facepalmata itsekseen.

No mutta meillä ei mennyt ihan strömssöissä. Jännitin erityisesti ekaa starttia tosi paljon, joten siellä tuli aikamoisia kökköpökkö -ohjauksia. Sama toisella radalla, eli sielläkin tuli töpättyä niissä "teknisissä" kohdissa. Eikä ne ollut musta edes mitenkään mahdottomia, mutta en vaan nyt tälläkertaa osannut ohjata. Jos jotain hyvää pitää (väkisin) keksiä niin: 1. keinu, 2. kepit onnistui molemmilla kerroilla (jopa B-radalla, vaikka olin suunnitellut valssaavani ennen keinua -> nyt jouduin vaihtamaan puolen vasta keinun jälkeen ja koira haki silti kepit hyvin), 3. sain koiraan vauhtia suorilla juoksemalla itse täpöä. Oispa vaan jääny itelle kiva olo, suoraansanoen vatutti kun mokasin tommosia kohtia, joiden ois pitäny onnistua kun ei ne musta ollut kauheen hankalia edes. Noh, treeniä vaan ja kattoo millon kehtaa taas naamaansa kisakentällä näyttää. Harmi kun koira on kuitenkin hieno ja sitten itse sekoilee tyhmissä kohdissa, ei maha mitään!





Eli ihan mun mokia, koira oli kyllä hyvä ja taas sorruin noihin tyhmiin ajoitusvirheisiin, joita sitten jään korjailemaan pysymällä paikalla ja pyytämällä
Kiipeekiipee! (c) Karo
koiraa vaan hyppäämään. Mietin voisiko mun ohjausvirheet kärjistyä siksi kun treenataan medirimoilla ja maksirimoilla kuitenkin koira joutuu hyppäämään vähän eri tavalla ja lähestymään huolellisemmin ja itse en osaa sitten maksirimojen kanssa ohjata koiraa? Aion ainakin puhua Julian kanssa tästä ongelmasta ja ehkä ainakin välillä treenata myös ihan kisarimoilla treenin kannalta. Nyt kun meinaan pitää ainakin kuukauden tauon kisaamisesta, voisi treeneissä hyppyyttääkkin vähän isompia esteitä harjoituksen kannalta.


Treeniä treeniä ja vähän iloisempaa mieltä. Ärsyttää joskus olla niin kilpailuhenkinen, että kehitän hirveän ongelman joistain kisoissa parista epäonnistumisesta, kun koira kuitenkin tekee iloisena ja meille vaikeimmat eli keinu ja kepit kuitenkin sujuu. Ja ylipäätään voidaan kisata. Tästälähin lupaan yrittää olla paremmalla fiiliksellä (en kuitenkaan pura koiraan tätä ärtymystä, eli samat nakit lenteli palkaksi taputusten kera radan jälkeen tuli luva tai hylly), kunhan sitten Karolle vuodatin huonoa mieltä radan jälkeen. Nyt parempaa asennetta tähän hommaan, pitäisi pystyä olemaan ottamatta niin kovin tosissaan.  

Kaikista kivoin saavutus oli kuitenkin (tokokoetta ajatellen) se, että Pongo suostui hallissa rauhoittumaan, totteli mua ja kun teetin sillä pari tokopätkää (seuruu & liikkeestä maahan, eli helpoimmat meille) niin se teki ne nätisti välittämättä vaikeasta aksa- ja koirahäiriöstä. Eli toivoa on sen tokokokeen suhteen! Voin saaha Pongon jopa tottelemaan. Ehkä.

2 kommenttia:

 1. Olisi kiva jos tekisit postauksen missä kerrot mitä tokossa ja muissa agility hommissa tehään koska olen vasta aloittanut kyseisen harrastuksen ja haluaisin tietää lisäää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tokossa ideana on suorittaa aina samat ennaltatiedetyt liikkeet kokeessa. Tietyn pisterajan ylittäessä koira saa 1-palkinnon ja sen jälkeen voi siirtyä vaikeampaan luokkaan.

   Agilityssä mennään agility- tai hyppyrata kisoissa, jossa tarkoituksena on suoriutua ihanneajan sisällä virheittä. Tärkeintä on saada nollatulos eli virheetön tulos ja kun ykkösluokassa (eli helpoimmassa) niitä on kolme, pääsee vaikeampaan luokkaan.

   Mikäli harrastaminen kiinnostaa, kannattaa mennä alusta alkaen heti jonkun koirakoulun agility- tai tokotunneille opettelemaan! :)

   Tokon säännöt löytyy: http://www.kennelliitto.fi/sites/default/files/media/toko_saannot.pdf
   Agilityn (kisa)säännöt löytyy: http://www.agilityliitto.fi/wordpress/wp-content/uploads/2013/07/SAGI_A_Kilpailus%C3%A4%C3%A4nt%C3%B6_20130526_Final_kursiivit_p%C3%A4ivitetty9.pdf

   Poista