tiistai 7. lokakuuta 2014

Aksavalkussa

Maanantai-iltana taas palattiin aksan parissa agivalkassa! Oli taas kohtuu haastava rata ja halusin tarkoituksella hypyttää tänään maksirimoilla, koska halusin testata miten paljon rimojen eri korkeus vaikuttaa mun ohjaamiseen. Heti alussahan sen huomasi, eli ohjaus vaikeutui heti kertaheitolla ja kieltoa tuli esim. ekaan valssaukseen paljon.Eli nelosputkeen saadakseni täytyi koira saada hyppäämään kolmoseste, mutta samalla kuitenkaan olla vetämättä sitä liian nopeasti mukaan, jolloin koira jättäisi hypyn välistä. Monesti vedin oikean käden liian nopeasti pois ja koira reagoi oikein, videolta nämä näkyy paremmin.Putkeen saatua sitten ohjasin koiran vitoselle niin, että menin itse koira vasemmassa kädessä eli vitonen suoraan ja kutoselle pienesti pyöristystä ja putkeen, ei vaikea kohta meille. Seiskaputkesta A:lle ja A:lta kepeille (ihan hienosti!) niistoavustuksella. Kepit sujui hyvin, vaikka ekalla kerralla taisin unohtaa puolenvaihdon, mutta sittemmin tein kepeillä sokkaria ihan hyvällä menestyksellä, siinä ei ollut mitään ongelmaa. Hyvä oli siis harjoitella myös se!

Kympille sitten niin, että koira on oikeassa kädessä, eli ohjaan koiran takaa oikealla kädellä, sitten sokkari ja koira on vasurissa. Sitten kun tulee 11 este niin vaihdoin vain puolta ja koira hyppäsi, 12 en saanut oikein ohjattua kunnon linjaa. Tämä kohta oli vaikea ja meninkin sitä lähinnä yhden tai kahden esteen pätkissä, mutta Pongo reagoi hyvin sokkareihin. Se voisi olla meille sopiva ohjaustapa. Tähän pätkään lopetettiinkin eka vuoro ja sitten taukoiltiin hetki.Ihana puikkis silmät tuikkien menossa radalle! Jatkettiin tauon jälkeen 13 putkesta, sitten ennen 14 keppejä tuli flippi, joka onnistui (kai?) ihan hyvin heti ekalla. Koira haki kepit hie-nos-ti ja kepeiltä sitten A-esteelle, ei kai ihmeempää ongelmaa sitten siinä. 16 esteelle sitten koira oikeassa kädessä ja heitettiin se vain vasemmalla esteen yli, 17 suoraan ja 18 valssaus ja lähetys 19 putkeen. Sitten päästiinkin hinkuttamaan tuota hauskaa estekuviota!

20 takaa, koira vasemmassa kädessä ja sitten 21 esteelle oikealla heitettiin yli (en muista ohjauskuvion nimeä), vedettiin koira vasemmalla kädellä ja kevyesti vain työnnettiin se kropalla 22 esteen yli. Koitin jotain "uima"tyylistä ohjauskuviota, ei toiminut ja siirryin seuraavalla kerralla tekemään 23 esteelle myös niin, että tulen koiran edestä ja työnnän sen kropalla hyppäämään sen eli koira oikeassa kädessä ja vasemmalla ohjataan se esteen yli ja putkeen. Tätä hinkattiin hetki ja saatiin jopa onnistumaan, tuo ohjaustapa oli meille ihan ok, ehkä vähän hidas (vielä?) mutta saatiin onnistumaan. Se "uimatapa" ei onnistunut, koska en saanut itseeni siihen vauhtia ja Pongo hidastui siinä paljon. 
25 este oli takaa-niisto-sokkari ja loppuaika harjoiteltiin siinä mun ajoitusta. En osaa alunalkaenkaan olla oikeassa kohdassa ja teen sokkarin liian ajoissa. Olen tätä yrittänyt kisoissa, mutta näköjään tämä tarvitsee vielä paljon treenausta ennenkuin ehkä uskallan uudelleen yrittää sitä. Saatiin lopulta onnistunuttakin toistoa kun uskalsin vain tehdä sokkarin tarpeeksi myöhässä ja Pongo tarvitsee aika kovan kannustuksen "tuletuletule" niistoon, mutta hyppää kuitenkin. 


Treenien jälkeen on mukavaa lämmitellä takan äärellä ♥

Oli kyllä oikein kivat treenit ja oli taas avartavaa treenata vähän eri tyylillä. On kehittävää mun ohjauksen kannalta treenata korkeammilla rimoilla (tänään siis 50cm), mutta toisaalta en tiedä koenko sitä kovinkaan fiksuna joka treeneissä hypyttää maksirimoja. Joten ehkä sillointällöin mennään rataa isommilla esteillä ja välillä pienemmillä, haluan kuitenkin säästellä koiraa. Esim tänään kuitenkin takaa-niisto-sokkaria harkatessa käskin koiran maahan ja treenasin "mielikuvituskoiralla", koska olisi tullut ihan turhaan 3-5 hyppyä mun omien ajoitusvirheiden takia. Teen tätä aika usein, eli siis treenaan itse radan varmaksi ja otan koiran vasta sitten, vaikka meidän treeniaika lyhenisikin siitä sen 1-2 minuuttia. Jos säästän näin säästän koiraa turhilta hypyiltä edes vähän, on se musta sen arvoista.

Ensi viikolla en tiedä menenkö agivalmennukseen, yritin saada sen myytyä, sillä tiistaina on Rauno Virran agilityvalmennus ja en kahtena peräkkäisenä päivänä halua tai viitsi mennä rataharkkaa. Eräs oli jo kiinnostunut mun ensiviikon ryhmäpaikasta ja mikäli palaset napsuu kohdalleen niin mä pääsen Virran Raunon oppiin ja mun ryhmäpaikalle menee villistyyppi treenimään. Toivottavasti onnistuu! Vaikka Julia on hyvä valkku, on aina toki avartavaa kuulla myös muiden mielipiteitä. En ole sen kummemmin tutkinut Rauno Virran opetustyyliä ja hän on minulle tuntematon valmentaja, mutta uskon, että Julia valitsee vain päteviä vierailevia valkkuja ;)

Loppuviikko kuluukin varmaan vapisten eli siis vapaapäivien (eikä vapisten kylmyydestä, vaikka kylmä onkin..) sekä tokottelun parissa. Enää ei mitään hirveitä korjauksia voi enää tehdäkkään, se alkaa olemaan menoo nyt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti