keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Aksavalkkaa ja lainakoirailua

Maanantaina jälleen illalla aksavalkkailtiin Haukkuvaarassa. Rata oli kiva "perusrata" ja sain siinä mielestäni kyllä Pongoa hyvin kuulolle. Siinä oli mulle myös hyvää rytmitystä ja sen oman paikan hakemista, joten oli kyllä opettavaista menoa! Todella hyödyllinen rata meille ja mulle. Rimat oli ekassa radassa 40 ja toisessa jotain 25-30 kun en jaksanut turhaan nostaa.


1-2 välissä piti ottaa koira niin, että se näkee mut ja muistan käskyttää myös tuon esteen, ekalla kerralla tuli ohi kun en ollut tarkkana. Samanaikaisesti piti saada myös välimatkaa, että kerkesi valssaamaan kolmoselle. Tämä oli mulle ehkä radan vaikein kohta, valssi onnistui, mutta sitten hukkasin koiran ja oli vaikea saada se tonne nelosputkeen. Tätä jankattiin vasta lopuksi kuitenkin. Vitoselle meni nätisti A:lle, sieltä sitten 6-7 väliin sokkari, joka toimi erittäin hyvin. Putkeen haki hyvin.

Ysille mennessä piti muistaa olla lähellä rengasta, muuten hyppäisi tuon houkutteena olevan hypyn (radalla oli enemmän ehkä edessä ja houkutuksena) ja siitä sitten koira vasempaan käteen ja rengas, tein taas 11-12 väliin takaakierto-sokkarin ja onnistui!! Ajatuksena oli saada koira 13 PUTKEEN, mutta Pongo meni A:lle (hieman vauhdittomasti ja epävarmasti) mutta meni kuitenkin sen. Samapa tuo tässä reenissä. Sitten vaan puolenvaihto, 14-15. Putkesta vauhtia kepeille ja annoin vaan hakea, se sujui hyvin ja tsempitin Pongoa oikein kunnolla.

Keppien jälkeen muuri, 18 hypylle valssi ja 19 putkeen. Sieltä putkesta sitten piti kunnolla näyttää koiralle, että tänne päähän ja itse taisin valssata tai jotain. 21 päähän meno oli sitten helpompaa. Sitten päästiin päivän hassunhauskaan kiemurteluosuuteen! Eli 21 putkessa koiran ollessa huiskautettiin putkenpäätä, että hei tänne, ettei aikaa mene turhaan koiran haahuiluun. Siitä sitten 22 esteelle valssi (olin yleensä aina myöhässä, sen takia kaarteeesta tuli pitkä -> ajoitus!!) ja 23 esteelle vaan heitettiin pitäen linja niin, että ollaan 23 hypyn oikealla puolella. Jossain vaiheessa valahdin vasemmalle ja koira hyppäsi vaan suoraan 24 hypyn siitä. Tarvitsee tilaa enemmän! Joten kun olin tarpeeksi oikealla, sain koiran tuplasylkkäriin ja menemään 24. Hieman hidasta vielä, mutta sylkkäri on Pongolle kyllä hyvä ohjaustapa. Siitä vaan hanaa 25 hyppy ja 26 putkeen, siinä otin eka liikaa etumatkaa ja vauhti loppui ennen keppejä ja sitten siinä epäonnistui -> koira haki 4/15 putkeen mielummin. No, kun otin uudelleen ja laitoin koiran putkeen, juoksin samaa matkaa ja nappasin sen putken päästä mukaan ja kävin agressiivisesti niistämässä niin johan alko homma sujumaan! Keppien jälkeen nätti valssaus ja putkeen, sieltä hanatettiin 29 hyppy ja "maalissa"!


Päästiin siis ekalla yrittämällä (sen yhden epäonnistuneen lähdön jälkeen siis) tuonne 20 putkeen asti, missä se haki sitten väärän pään. Olin kyllä tosi ylpeä! Paikoitellen mun ohjaus tuntuu ainakin haparoivalta ja siltä, että välillä töksähtelee, mutta paranee kokoajan jatkuvasti. Tälläkertaa keskityin vain treenaamaan, enkä jaksanut hankkia videoijaa. :D

Oma fiilis oli se, että Julia viimeksi suositteli mulle sokkareita ja ne tepsi ainakin noissa 6-7 ja 11-12 kohdissa tosi hyvin ja sain ajoitettua ne, sekä jatkettua niiden jälkeen hyvin rataa. Olin tosi tyytyväinen, koska noi on ollut meille vaikeita kohtia kisoissa. Ehkä ens kerralla uskallan koittaa sokkaria noihin? Koska musta tuntuu, että koira karkaa aina kun valssaan ja Pongolle sopii ehkä paremmin sokkari - noissa tilanteissa ainakin. Rata tuntui mukavalle ja koin "ahaa!" elämyksiä mukavasti.

Santtu treenikamuli :)
Harmittavaahan se on, että pääsee edistymään varsin hitaasti, kun treenaa vaan kerta viikkoon agilityä kun on vain yksi aksakoira. Onneksi viime viikolla päästin testaamaan lainakoiraa, kun Annella ei riittänyt aika käydä ostamallaan tuurausvuorolla. Hain sitten Annelta koiran ja menin Santun (Timonan Chance Can Choose) kanssa aksaamaan!

Viime viikolla oli siis ratana aika paljon Raunon valkkaan pohjistuva rata, jossa oli pari ihan samaa pätkää. Pääsin harjoittelemaan takaakiertoja Santun kanssa ja oli oikeasti todella silmiä avaavaa huomata, että se reagoi nimenomaan niihin mun virheisiin (ajoitus, peruutus saksalaisella..) ja siksi este ei onnistu. Saatiin myös pitkää sujuvaa pätkää, mutta muutamia kohtia jouduttiin hieman kauemmin kokeilemaan, että saatiin ne sujumaan, mm. saksalaisessa koin kunnon valolampun välähdyksen Santun kanssa ja ymmärsin, miten mun kropan täytyykin ehkä oikeasti mennä. 

Oli kyllä ihan huippua päästä Santun kanssa aksaamaan. Tavallaanhan se oli aika samanlainen kuin Pongo, samaa rotua kuin ovat, mutta Santtu on paljon sulavampi ja ketterämpi kropastaan kun Pongo on kunnon pökkelö. Santulla myös olisi vauhtia, jos itse vaan uskaltaisin juosta, kun Pongon kanssa oon oppinut semmoisen töpötyksen kun se ei kuitenkaan mene niin lujaa. Täytyy vaan senkin kanssa oppia ne spurttauspaikat ja nimenomaan mulle se vaikein juttu... ajoitus!

Tällä viikolla saa nähdä tuleeko Pongon kanssa nyt treenattua muuta ja marraskuun lähes kaikki mun aksavalkkavuorot onkin nyt sitten myyty. Eli varmaan tulee ainakin 3 viikon (agility)tauko ja haluaisin kyllä ehkä käydä hierottamassa Pongon ja katsomassa sen tämänhetkisen kunnon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti