lauantai 6. syyskuuta 2014

Viikon treenejä ja Animagin mätsärit

Kuvan otti Karo!
Sunnuntaina tokoiltiin Karon kanssa läheisen koulun kentällä. Pongolla oli treenissä taas perusjuttuja; eli seuruuta, luoksetuloa ja stoppiharkkaa. Aloitettiin luoksepäästävyydellä sekä paikkamakuulla 45 sekuntia, sujui ongelmitta molemmat. luoksetuloilla ja ne sujuivat hyvin. Videolta jälkeenpäin katsottuna aika ison koukun se tekee mun takana ja sitten lyö nenällä kättä, mutta pikkuvikoja toistaiseksi. Sen jälkeen jatkettiin häiriöseuruulla, kun sopivasti tuli ohikulkijoita. Pienesti välillä kiinnosti ohikulkevat, mutta todella hyvää seuruuta ja erityisesti lopussa kun vähän äkäsesti sanoin "sivu" niin teki mielettömän kivasti. Siinä välissä pidettiin tauko.

Tauon jälkeen otettiin stoppiharkkaa, se kaipaisi vaan vahvistusta, junnataan vähän paikallaan. Pitäisi päästä tokottamaan kasvattajatätin kanssa, joka neuvoisi meille mitä tehdä nyt kun toi sujuu hyvin, mutta seuraava vaihe sitten ei. Stoppailujen jälkeen parit perusseuruut, halusin vähän seuruukuvia. Seuruut meni ihan perushyvin, seuruu kun alkaa olemaan meillä aikalailla parhaita liikkeitä, keskityin aikalailla tiukentamaan täyskäännöstä (oikealle!), että koira tulisi tarpeeksi lähellä eikä valuisi kauheasti käännöksessä. Tulee rallyharkat Haukkiksessa mieleen, kun Oona sanoi "hallitse koiran nenä" eli kun käännöksissä tuntuu helposti se nenä nimenomaan hukkuvan. Seuruu onneksi on meillä tosi hyvällä mallilla, seuraavaksi vaan pitäisi lisätä häiriöastetta -> ääniä, ihmisiä, koiria.. Tämä järjestynee Etoelävän tokoharkoissa. Sitten kun seurailtiin hetki niin koira autoon, lopuksi sitten Kake ja Poko leikki keskenään! Ihan hyvät treenit, pitäisi jaksaa vaan tokottaa useammin...
Tiistaina lähdettiin Animagin järkkäämiin mätsäreihin Kirriin, jossa olikin hurjan paljon väkeä. Siellä tavattiin kyllä tosi paljon tuttuja, muunmuassa meidän Actinglainen Tiina, jonka Pitko oli kotona ja mukana sen sijaan Pulla-vehnä. Isoissa oli osallistujia noin 50, joten aikaa meni, vaikka kehät pyöri kyllä tosi hyvään tahtiin!

Parikehässä Pongo meni hienosti, juostessa se olisi halunnut riekkua hihnassa/hihassa/hyppiä ja tuijotti vain mua.. Seisoessa se käyttäytyi hyvin, seisoi hienosti ja häntä heilui koko ajan. Tämä tuomari ei koskenut koiriin ollenkaan (ehkä hyvä, koska kennelyskää on nyt liikkeellä!). Pongo seisoi ihan hienosti ja käyttäytyi hyvin, mutta saatiin sininen, noh tuomari tykkäsi enemmän meidän parista.


Kaikki kuvat Animagi-mätsäreistä otti Karo!


Siitä sitten hetken odottelujen jälkeen oli aika mennä sinisten ryhmäkehään. Kaikki koirat vain seisotettiin ja tuomari valikoi sieltä suosikkikoiransa. Pongo seisoi kyllä hienosti taas, mutta tuomari ei taaskaan sitten pitänyt meistä, joten ei valikoiduttu "jatkoon" vaan meidän päivä loppui sitten siihen. Pongo kyllä käyttäytyi jälleen tosi kivasti, joten sen suhteen ei moitittavaa! Ehkä ensi kerralla ois meidän päivä sitten. :)Torstaina käytiin tekemässä itsenäinen treeni, treeniaiheena oli sivulletulot sekä tokohyppy. Sivulletuloja tehtiin paljon ja kiinnitin huomiota siihen, että koira tulee heti suoraan oikein sivulle, ei korjaamisia. Kävelytin myös sen "vasten seinää" mikä on vaikeaa, mutta pakko harjoitella jos virallisissa kisoissa joskus täytyisi stopata vasten aitaa tai autoa tai jotain. Mutta voin sanoa - meillä oli Pongon kanssa tosi hauska treeni! Palkkailin sitä tosi paljon välillä ja välillä halusin muutamia kunnon sivulletuloja ennen palkkaa, tuntui, että se parantui sillon kun joutui vähän tekemään enemmän nakin eteen.

Tokohyppyä tehtiin ihan niin, että toin koiran hypylle ja annoin käskyn ja stoppasin sen "paikka" käskyllä hypyn toiselle puolelle, enkä heittänyt nakkia. Ja piru vie sehän toimi ja useempaankin kertaan! Mun pitäisi päästä vaan kasvattajan silmän alle kysymään, voisiko se paikka käsky olla sittenkin sama kun toi meidän arkikäsky.. Ehkä. En tiedä. Tokohypytkin meni kuitenkin noin tosi hienosti, en vielä muutakun heittänyt nakin sille toiselle puolelle, kokonaista liikettä en treenannut.

Tämmöisiä treenejä tällä viikolla siis. Ihan just on aika lähteä Jattilaan kisahallille, mutta mun netti ei ole toiminut, joten halusin tulla julkaisemaan tämän postauksen... Toivottakaa meille onnea kisaan! Jännittää :)

2 kommenttia:

  1. oikeastihan collien häntä ei saisi olla noin korkealla kun se seisoo paikoillaan (tai ylipäätään noin korkealla, se ei saisi nousta selkälinjan yläpuolelle). En sano tätä pahalla :) mutta mätsäreissähän sen nyt ei niin väliä pitäisi olla, ainakin koira oli innoissaan! =) Pongo on komea nahkalassie.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän, mutta siitä ei ole koskaan rokotettu/mainittu edes virallisissa näyttelyissä vaikka häntä on ollut korkeammallakin. Lisäksi mä en edes mätsäreissä esitä Pongoa niinkun collieta kuuluu esittää, vaan yritän saada sen parhaat puolet näkyviin. Mätsärit on mulle ainakin pelkkää leikkiä, koska se on vaan niin kiinni siitä, minkänäköinen koira sattuu tuomaria miellyttämään! Ja kiitos.

      Poista