maanantai 1. syyskuuta 2014

Taisimpa flipata pahemman kerran!

Tänään maanantai-iltana oltiin taas agilityvalmennuksessa Haukkuvaarassa. Odotin kertaa taas innolla, varsinkin kun bongasin jo päivällä meidän tuleva radan. Se vaikutti aika hauskalta! Ja illalla kun pääsi sitä treenaamaan, niin voi vitsi se vaikutti kyllä tosi kivalle ja hyvälle radalle treenata. Julia oli inspiroitunut jonkun ulkomaalaisen agituomarin radasta, joten samoja elementtejä oli myös treeniradassa. Itse kyllä tykkäsin - kuten yleensäkin pidän Julian radoista - ja koin tämän meille tosi hyödylliseksi. Virheitä tuli, mutta myös onnistumisia. Tällä kertaa meillä oli laidalla myös tuttu katselemassa, eli sain vähän videomateriaaliakin meidän treeneistä! Mutta voisin nyt aloittaa kertomalla, miten tuota oli ideana edes tehdä. Eli tehtiin 1-24, oltaisiin keritty ajan puolesta pidemmälle, mutta harjoiteltiin vain siihen asti yhdessä, joten lopetettiin siihen kohtia sitten. 

Kakkosella piti olla vastaanottamassa koira oikealla kädellä rintamasuunta koiraanpäin, keilata se 2 esteelle ja sitten antaa tilaa kolmoselle ja heittää yli, sitten vetää se nelosputkeen. Siitä sitten vitoselle valssi, hanaa kutoselle ja kutosen jälkeen valssi-sokkari eli uusi ohjauskuvio flippi. Kuka arvaa mistä otsikko tuli keksittyä? Mielettömän hauska uusi ohjaustapa pitkille väleille! Siitä kasi ja valssi ja sitten 9 putkeen, piti varmistaa että on jo edellä n. metri putken ohi, että koira automaattisesti kääntyy päästä vasemmalle ohjaajan perään. Siitä hyppy ja keinulle, keinu oli huono tälläkertaa (piirrustuksessa 10 ja 11 väärinpäin) ja siitä kepeille, ei mennyt ekasta sisään. Keppien jälkeen sitten sain sen putkeen aika helposti. Siitä sitten aloitettiin uudelleen (rengas oli vielä kääntämättä maksikoolle), eli koira 13 putkeen, rengas, este 15 ja siitä flippi 15-16 väliin ja koira putkeen. Ja tauolle! Mahtavaa. Sujui yllättävän hyvin.

Tauon jälkeen jatkettiin 17 putkesta, ongelmaksi muodostui koiran saaminen 19 putkeen. 18 eka oli ongelmia, rintamasuunta esteen takanurkkaan ja kunnon käskytys - sujui paremmin. Koira ei millään meinannut hakea toista päätä vaikka miten yritin, joten Julia avusti niin päästiin eteenpäin. Siitä sitten jatkettiin 20 takaa, putkeen ja puomi, puomilta putki ja kepit. Puomille ei kuulemma tarvitse (joka kerta ainekaan) namipalkkaa, parempi palkka on "kun pysähdyt nopeasti, jatketaan nopeasti" eli parempi palkka on esim putkelle päästäminen. Tätä aion toteuttaa jatkossa.Oli kyllä hauskaa! Huomasi, että loppua kohden sai kyllä aika roimastikkin tsempata koiraa ja tuli paljon turhia toistoja mun ohjausvirheiden takia... mutta elämä on. Paljon hyviä pätkiäkin tuli tehtyä, harmi kun puhelimesta loppui vaan juuri tallennustila kesken ensimmäisten pätkien kun meidän upeat flipit ei tullutkaan videolle. :D Mutta huomaan kyllä selkeästi nyt itse jo paremmin, miksi koira menee miten menee, mutta välillä se haki kyllä putkiin vähän turhankin itsenäisesti... mutta mitäs en osannut ohjata sitä tarpeeksi tarmokkaasti. Hyvä vaan kun hakeutuu putkiin!

Mutta tämmöisellä treenillä avattu syyskuu ja syksy! Eilen käytiin tokottamassakin, mutta siitä postausta myöhemmin, nyt täytyy paneutua vähän englanninläksyihin (kyllä, ollaan saatu jopa läksyjä, vaikka meidän koulu onkin lähes pelkkää wordia, powerpointtia ja facebookkia) ja jos saisi itsensä liikkelle tässä viikon mittaan niin voisi tehä jotain vähän isompaa tokopostausta sitten kerralla. Lauantaina mennään starttailemaan kuitenkin kisoihin, mutta ensi viikon suunnitelmat on tosi auki. Menen ehkä Laukaan agikisoihin viikonloppuna, mutta toisaalta sillon pitäisi jättää 8.9 agivalkka välistä (ärsyttää, koska se maksaa aika paljon) ja en tiedä mitenpäin sitä nyt tekisi. Vai menisikö mielummin viikkoa myöhemmin Pieksämäelle? Vai olisiko vaan kisaamatta? Lauantaina onneksi on vika ilmo Laukaaseen, joten kisamenestyksen perusteella voi sitten sumplia haluaako sitä treenata vai ollaanko me vielä kisakuosissa... Katsotaan!


Puikkis <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti