sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Se kolmas luvanolla

Lauantaina meillä oli jälleen kerran kisapäivä, tälläkertaa LAUKAn järkkäämät agilitykisat Laukaassa. Vaihtoehtoina oli mennä A agirata, B agirata ja C hyppis, mutta päätin mennä vaan AB radat, koska musta tuntuu, ettei Pongo jaksaisi mennä ehkä kolmea rataa... Se kaksi rataa tuntuu sopivalta määrältä meille molemmille, ainakin tänhetkisen osaamistason kanssa.

Yritettiin saapua paikalle ajoissa, mutta musta tuntuu, että oltiin vähän myöhässä aikataulusta ja kipaisin äkkiä kisakirjat toimitsijoille ja sitten koirien kanssa lenkille. Onneksi kasvattaja oli taas henkisenä tukena paikalla! Käytiin koirien kanssa lenkillä, jonka jälkeen kerkesi ihan hetken katsella medien ratoja, jonka jälkeen taas oli aika tutustua rataan. A agirata ei vaikuttanut vaikealle ja tuomari Timo Teileri oli tosi mukava. Me lähdettiin heti neljänsinä, eli en taaskaan kerennyt panikoida kovin kauaa.Eli alku sujui ihan hyvin, mitä nyt putken jälkeen vähän pelastelin huutelemalla jotain "täällätänne" juttuja, mutta valssilla jäin eteen ja koira meni sen takia ohitse. Siitä sitten ihan näppärästi puomille ja putkeen, mutta kepeillä koira vaan haki väärän välin. Harmi homma. Siitä hyppelyhässäkkä sujui mielestäni ihan kivasti, hieman ehkä vauhti väheni tuolla. A:n kontakti oli kyllä tosi rajoilla.. ja siitä sitten hanattelua maaliin. Hyvä fiilis jäi, vaikka typerä oma ohjausvirhe ja tyhmä keppienhaku ongelma.Siitä sitten käppäilin koiran kanssa hetken ja odoteltiin B:n luokkien alkua. Kerettiin nyt katsomaan minit ja medit hyvin, joten ainakin rata oli aivan kirkkaana mielessä. Se ei taaskaan vaikuttanut kovin vaikealle ja rataantutustumisessa sain mielestäni hyvät suunnitelmat, mitä meinaisin radalla tehdä. Vähän ehkä lopun estejuttu mietitytti, kun yleensä putkesta tultua Pongolta katoaa kontrolli ja mietin miten saisin sen siitä esteelle sujuvasti. Taas ei kerennyt paljoa miettiä, kun oli jo aika mennä.Eli kyllähän se sitten menikin aika hyvin. Alussa keinu oli aika hidas, mutta ei siitä onneksi tullut mitään traumoja. Siitä saatiin hyvin hanateltua toi este- ja putkisuora, seuraavana olikin vaaranpaikkana rengas-kepit yhdistelmä. Toivoin vaan parasta ja annoin koiran itse hakea ja mitä hittoa, sehän haki kepit!! Siinä voi jo kuulla mun äänessä paniikin. Keppien jälkeen olin suunnitellut tekeväni noin, koska halusin ottaa kepit varman päälle, että niille koira pääsee lähestymään suoraan. Ja sehän meni ihan kivasti sitten putkeen.. ja uskalsin tehdä näin kun se hakee hyvin yleensä putkeen. Putkesta tultua oli sitten radan kinkkisin kohta ja ihan paniikissa käskytin sen ensin vasenpaan käteen ja siitä se sitten vaan pompsahti yli. Koira puomille ja siitä maaliin ja mikä fiilis - me tehtiin se!

Väliajalla kasvattaja kerkesi vähän pelottelemaan, että riittiköhän meidän nopeus ihanneajan sisällä pysymiseen. ;D Onneksi Pongo kuitenkin hanatti hyvin noilla suorilla, vaikka aikaa kului keinulla ja tossa ohjauskuviohässäkässä. Kepit se meni onneksi suht nopeasti. Käytiin väliajalla kävelemässä koirien kanssa ja sitten jännittämään palkintojenjakoa.


Kyllähän siinä kerkesi vähän epätoivo tulla, että voi perhana, ei se aika riittänyt kun ensin huudettiin kärkikolmikko ja vielä neljäskin... ja sitten olin jo kävelemässä autolle, mistä juostiin äkkiä Pongon kanssa kohti palkintojenjakopaikkaa.
Ruusukkeen lisäksi saatiin siis valita lelu lohdutuspalkinnoksi (:D) ja valitsin Pongolle tommosen kivan patukan. Se vaikutti olevan sellainen, mitä meiltä ei vielä ehkä löydy, ainoastaan vinkupatukka. 

Sen jälkeen tietenkin pakolliset poseeraukset!


Ihan mieletön fiilis. Vihdoinkin me tehtiin se! Mä kerkesin olemaan jo vähän epätoivoinen, kun hirveä paniikki pilasi aina meidän radat ja tein ihan typeriä virheitä radoilla. Nyt sitten viimeisessä luokassa ennen hetken taukoa onnistuttiin vihdoin ja nyt on hetki treenitaukoa ja käydään lokakuun alussa yhdet kisat ja katsotaan siitä seuraavia myöhemmin. Oon nyt vaan tosi tyytyväinen erityisesti koiraan, mutta myös itseeni, kun vihdoinkin onnistuttiin ja siirryttiin kakkosiin!

12 kommenttia:

 1. Vau! Hurjasti onnea! Varsinkin tuolla nollaradalla oli kyllä hyvän näköistä menoa! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo, pikkuhiljaa se sieltä alkaa pinkomaan vähän lujempaa vauhtia eteenpäin :D

   Poista
 2. Mieletöntä, onneksi olkoon!! Mä olen NIIIN iloinen teidän puolesta, tiedän että teillä on kepit tuottaneet aina välillä harmaita hiuksia, mutta olette kuitenkin päässeet vaikeuksien kautta voittoon! Voin sanoa, että noi Pongon kepit on nyt ihan sika mageet, se on löytänyt niille tosi hyvän rytmin ja upeasti se haki kepeille tolla B-radalla. Ei voi muuta sanoa, kun että te olette niin ansainneet ton punamustan ruusukkeen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :D Joo, keppien kanssa taisteltiin kyllä kesäkuussa (ja vähän vielä nyttenkin kisoissa) mutta nyt alkaa tosiaan löytyä uutta vaihdetta niihin sekä jopa se oikea keppiväli ;) Kiitos tosi paljon ihanasta kommentista!

   Poista
 3. Onnea! Pongo on kyllä saanu lisää vauhtia! Ei tule enää ravia kesken radan :D Ja musta tuntuu että sieltä vois löytyä paukkuja vielä vauhdikkaampaankin menoon. Ja kovin oli myös hienot kepit! Hyvä te!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Musta tuntu, et sen hieronnan jälkeen siihen tuli yks lisävaihde lisää ja kyllä se ainakin joskus innostuessaan painelee aika lujaakin menemään, sais vaan sen vauhdin kanavoitua tonne kisoihin joskus... Ja kepit! Voi vitsi oon tyytyväinen kun se hanatti niilläkin :) Vaikka onhan toi semmonen pökkelö, ettei kovin ketterästi niitä pysty edes menemään.

   Poista