maanantai 22. syyskuuta 2014

Kroppaani ei ole luotu saksalaisiin

Tänään oli mukavan sateinen, kylmä ja märkä maanantai. Siihen päälle mulle poskiontelotulehdusdiagnoosi lääkäristä! No, pääsis nyt tästä köhästä eroon. Onneksi mieltä lämmitti agivalkka, vaikka alkuverkkalenkillä meinasi kyllä vähän ärsyttää kun oli pimeää, sateista, tosi kylmää sekä märkää. Hrrr!

Treeneissä oli tänään huisin hauska rata, mikä oli musta tosi monimuotoinen. Voipi olla, että treenataan sitä vielä toisen kerran tällä viikolla, oli nimittäin tosi hyödyllinen. Suorat putket vähän hirvitti, eikä treenit mitenkään järin upeasti mennyt, mutta hauskaa oli itsellä sekä koiralla, sehän on tärkeintä!

Ohessa upea kuva, joka kuvailee hienosti mun upeita ohjauksia radalla tänään. Onneksi Julia on tosi kaukana Gordon Ramsaysta... mutta välillä olisin kyllä ansainnut pienet nuhtelut ihan ihmeellisistä virheistä ja sekoiluista. :D On onni olla noin ihanan valmentajan koutsittavana, joka jaksaa katella ihmeellisiä sekoiluja sekä kesken radan improvisointeja! Päästiin tosiaan ekassa pätkässä ihan esteelle kolme asti, mutta alku oli aika hankala. Suorassa linjassa este, suora putki sekä siitä piti lähettää koira kauas kepeille ja eihän se mennyt ihan kuin elokuvissa. Mutta oli hauska testata miten se meni ja lopultahan sain sen menemään, jouduin kyllä hiissautumaan aika lähelle keppejä, mutta erittäin hyvä vinkki esim. omatoimiseen treenaukseen. Plörinäksi homma meni siksi, kun ohjasin estettä enkä linjaa. Vikassa klipissä näkyy, kun ohjaan linjaa ja kappas, koirahan meneekin ne kepit. Noista loppupään virheistä en ota kantaa.Tauon jälkeen sitten palattiin uuden pätkän merkeissä, eli tuota alkuhommaa ei enää jääty rassaamaan. Päästiin sitten aloittamaan neloselta, eli periaatteessa keppien jälkeen. Plussaa, että koira pysyi lähdössä joka kerralla. Hieno eläin! Siinä sitten suora putki 4 ja este siitä takaa 5. Siihen piti tehdä saksalainen, mutta videolta näkyy mun upeita improvisointeja sekä räpellyksiä siihen.. Tein vielä jonkun ohjauskuvionkin vahingossa, kun ei mennyt vaan kroppa saksalaisen tahtiin! No, onnistui se jotenkuten myöhemmin. Siitä kutoshypylle ei paha ja eka puomi-putki erottelu meni päin pyllyjä. Käskin tyhmästi "puomi" kun mun A/puomi -käsky on "kiipee", joten sanomattakin selvää, että koira hakee "PUtkeen". Tyhmä omistaja! Seuraavalla kerrallahan jopa erottelukin onnistui ja päästiin rallattelemaan putkia, joka kerta haki oikeat putket oikein - hyvä! Siitä 12 hypylle, jonka jälkeen este nro 13 ohjauskuviolla jonka nimeä en muista (ekalla kerralla meni virheellisesti takaa, toisella kerralla meni oikeinpäin esteen, mutta mun oman jonkun tuntemattoman kroppamokan takia teki ylimääräisen lenkin) ja sen jälkeen 14 putki, 15-16 hypyt ja 17 pöytä. Pöydällä säikähti, joten palkkasin vasta pöydän jälkeen sen hypättyä esteen. Osittain ehkä joku pätkä oli sujuvakin, jotkut ei, mutta hauska oli treenata. Mua nauratti ihan kauheesti mun kummalliset improvisoinnit!Eli tämmöistä treeniä tälläkertaa. Oon tyytyväinen, koska se missä pitikin onnistua eli putkirallatus onnistui ja löydettiin uusia treenimisen paikkoja. Siksihän tuolla valkoissa käydään, että opitaan uutta ja ihmeellistä! Ja mikä tärkeintä: hauskaa taas oli. 

Iltahubailuksi piilottelin Pongolle nakinpaloja pahvipakkaukseen, jossa se sai tuhota mielin määrin. Hain myös yksi päivä Rahulan Rehusta sille mm. naudan hännän sekä hanhen jalkoja, joita se on saanut pureskella. Hieman se on ollut löysillä niiden jälkeen ja kerran jopa oksenti herkun syömisen jälkeen... täytyisi etsiä jotain kivoja pureskeltavia herkkuja, joista ei menisi vatsa löysille. Hanhen jalkoja ei vielä testattu, eli jos ne maistuu ja ei pistä vatsaa sekasin, niin ne varmaan passaa paremmin.1 kommentti:

  1. OneMind dogs keppihaaste on tainnut olla inspiraationa: http://m.youtube.com/watch?v=MjSwS2WpdVc . Tuota ois kyllä hauska testata :)

    VastaaPoista