lauantai 6. syyskuuta 2014

JATin kisat

Tänään lauantaina oli meillä JATin agikisat Jyväskylässä Jattilassa, meidän "toisessa kotihallissa". Tuomarina oli Marjo Heino. Olin aamulla tosi hyvissä ajoin paikalla. Ykkösillä oli mahdollista valita kolme rataa, A ja B agiradat ja C hyppyradan, mutta Pongo meni vain B ja C, kun en oikeen raaski mennä sen kanssa kolmea rataa. Aamulla kerkesin lenkittämään sen hyvin ja katsomaan A-rataa, joka oli aika hankala ja olin tyytyväinen, etten ilmonnut Pongoa siihen. Meiltähän puuttuu yksi LUVA, kaksi on agiradoilta eli viimeinen voi tulla hyppäriltä tai agiradalta kummalta vaan, niin sen suhteen ei tarvitse ratoja pohtia, mihin voi ilmoittaa.

Lähdettiin B-radalle kolmosena ja luokkajärjestys oli maksit-medit-minit, eli kauheasti ei kerinnyt rataa päntätä tai henkisesti valmistautua ja tämä järjestely nimenomaan on mulle itselle huonompi. Ei kerkeä näkemään vaaranpaikkoja, missä muut hyllyttää ja muutenkin rata ei niin kerkeä painumaan mieleen. Toisaalta rata painui joo hyvin mieleen, mutta vihaan paniikkia ja kiirettä ja se saa mulle hirveän jännityksen päälle, joten sen suhteen mielummin starttaan mini-medi-maksi luokkajärjestyksellä ja vielä listan viimeisten joukossa.


Valitettavasti mun kuvaaja havahtui vasta A:lla, että videokuvaus ei olekkaan päällä ja videoitua tuli vain loppu eli tohon asti oltiin menty virheettömästi, mutta alkuradassa ei ollut oikeastaan mitään ihmeellistä tai vaikeaa. Hukkaan koiran jälleen putken jälkeen, taidan olla esteen edessä, jolloin se lähteek kiertämään estettä. Oon alkanut huomata, että yleensä nää kontrollointivirheet tulee aina putkesta tulon jälkeen, joten siihen pitää nyt kiinnittää huomiota. Keppivirheestä en tiedä, ei vaan mennyt kepeille ja sitten siinä oli jotain hajuja/sijaistoimintoja. Noh, meni kuitenkin kepit. Ihan ok rata oli, mahkuja olisi ollut myös parempaan suoritukseen, mutta tälläkertaa meni nyt näin. On harjoiteltava keppien lähestymisiä taas.

Sen jälkeen huolellista lenkkeilyä koiran kanssa ja valmistautumaan C-rataan. B:llä maksien toinen lähtijä nousi kakkosiin, eli kivasti siirryttiin sitten toisiksi lähtijöiksi - hieman tuli kiire saada koira lämpimäksi ennen kisasuoritusta. Toki huolellinen lenkkeily jo ennen kun rataantutustuminen alkaa, mutta siinä ei kovin paljon ollut aikaa pyöritellä koiraa ennenkun piti taas mennä. 


Eli virhe tuli siinä missä oletinkin - kepeillä. Alku meni tosi sujuvasti ja siitä ajattelin valssata kepeille saadakseni koiraan kontrollia, suunnitelma ei ihan onnistunut. Kulma kepeille oli tosi inhottava, mutta kun sain koiran kepeille niin sain siihen myös vauhtia! Ja koira hanasi eteenpäin vasten seinää ja mä jäin vielä äimäämään taakse. Mitä hittoa? Meillä on ollut niin paljon ongelmia siinä, etten voi irrota kepeillä vaan pitää mennä vieressä ja nyt vahingossa se sitten onnasi. Oho.  Sen jälkeen ihan kivasti päästiin menemään, mutta jostain syystä olin vähän myöhässä ja putkibongari päätti keksiä hieman omia reittejä radalle. Sen jälkeen päästiin sujuvasti jatkamaan ihan kivasti, lähettelin vaan Pongoa kauas putkiin ja loppurata meni ihan siististi. Ainoa viimenen putki meni väärään päähän, oma moka kun olin huonosti sijoittunut ja sitten koira haki väärään päähän. 

Mutta siis mua ei harmita toi C-rata pätkän vertaa. Ei yhtään haittaa, että tuli hylky, koska siis katsokaa nyt ton koiran vauhtia! Se ei näytä ehkä yhtä näyttävältä kun jollain kevyemmällä, jotka tuntuu pinkovan lujaa, mutta selkeästi se liikkuu paremmin radalla ja etenee hyvin kokoajan. Ehkä hieronta auttoi, koska mä itse en edes liiku musta kovin hyvin tossa radalla. Mun mielestä ihan järjettömän hyvät kepit meille, koira menee oikeen kunnon innolla ja sitten musta radan yleisilme on ihan hyvä. Turhaa äänenkäyttöä mulla taas, mutta oon tosi tyytyväinen ja kun saan vaan tuon vauhdin ja innon suunnattua oikeisiin esteisiin niin tästä tulee varmaan oikein bueno.

Nyt tässä vielä vähän arvon, menisikö vaiko eikö Laukaan kisoihin ja sitten pitäisi sen hetken kisatauon... Kuitenkin meidän täytyisi tehdä pari keppitreeniä ennen sitä, joten.. saa nähdä mitä tapahtuu. Ollaan nyt kuitenkin hyvässä kisakuosissa, joten miksi ei mennä kun koirakin on hyvin huollettu ja pelittää. Vaikka onhan 3 viikonloppua peräkkäin kisoissa aika rankkaa, mutta sen jälkeen tulisi hetken kisataukoa ja vähän kevyempää treenaamista. Katsotaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti