perjantai 12. syyskuuta 2014

Etoelävän tokokurssi 1/9: Tää on niin meidän kurssi!

Tänään oli eka kerta koirien kanssa Etoelävän tokokurssilla, joka oli siis tokon alo/avo tason kisaamaan tähtääville koirakoille. Meillehän tämä on juuri täydellinen tähän hetkeen, sillä ollaan menossa kisoihin ja juuri tuo on meidän taso. Paikkana oli Valorinne, jossa on siis ihana iso hiekkakenttä sekä paljon häiriötä. Siinä oli vastapäinen talo, josta raikasi välillä täysiä rokki, autoja kulki paljon ohi ja jonkin verran kävelijöitä. Sen lisäksi kentällä oli seitsemän koirakkoa plus me, eli häiriötreeniä tuli tosiaankin! Mä en vois keksiä mitään asiaa, mitä tarvittaisiin nyt enemmän kun tuollaiset kaikenmaailman häiriöt ja ne tulee tuolla ihan luonnostaan, kun treenaa ulkona autotien vieressä. 

Ensimmäiseksi aloitettiin juttelulla ja haettiin sitten koirat kentälle. Ihan vaan höntsättiin kentällä ja tehtiin koirille olo "tässä ei oo mitään ihmeellistä, ei tarvitse reagoida näihin koiriin" ja tästä ajattelutavasta pidin. Helpompi kun saa hetken katsastaa tilannetta ja sitten alkaa hommiin. Aloitettiin niin, että mentiin rinkiin ja jokainen kiersi vuorotellen kaikkien koirien ohi seuraamalla, eli seuraaja meni siis ympyrän sisällä. Pongo seurasi aika kivasti! Pari katkoa tuli kontaktissa, mutta superhyvä.

Sen jälkeen Elli kiersi kaikki ja katsoi miten sujuu sivulletulot. Saatiin vinkkinä se, että sivulletulo on hieno ja yritys hyvä, mutta että koira tulisi kerralla oikein niin jos koira tulee väärin, pyydetään vain uusi liike. Sivulletulotreeniin saatiin myös "kompassiharjoitus" eli ilmansuuntien mukaan pyydetään koiraa aina sivulle. Seuraavaksi kaikki koirat kierrettiin niin, että otettiin seuruupätkä. Pyysin Elliä liikkuroimaan meille kisanomaisen seuruun ja se meni hyvin, ainoastaan täyskäännökset vähän levisi ja Pongo otti häiriötä vinkulelusta toisella koiralla. Vinkiksi sain kävellä kunnolla eteenpäin (kävelen kuulemma oudosti, jalat menee nopeasti mutta lyhyitä askelia). Sitten sain ohjeeksi olla korjaamatta mitään radikaalisti (tiiviys tai tekniikka) koska ollaan menossa jo kuukauden päästä kisoihin, tärkeintä on pitää Pongon hyvä ilme seuruussa, kun sillä on superhauskaa. 

Sen jälkeen sitten liikkeestä maahanmeno ja samanaikaisesti suoritti Saija borcolinsa Pyryn kanssa vieressä. Oltiin aika kaukana toisistamme, mutta hyvä häiriö kuitenkin tässäkin harjoitella! Mentiin kisaomaisesti, Elli liikkuroi meille tämän liikkeen ja Pongo suoritti tosi mainiosti. Meni heti mun käskystä maahan ja pysyi siellä, ainoastaan nousi taas(!!!) peruasentoon ilman käskyä, käskin sen maahan (kahdesti) ja sitten vasta käskystä perusasentoon palkkasin. Palkkauksen jälkeen otin koiran seuruuseen, liikkeestä maahan ja palasin vierelle, palkkasin sen maahan pari kertaa ja käskin peruasentoon ja superipalkka. Täytyy näköjään harjoitella tuota!

Liikkeestä maahanmenon jälkeen tutkittiin vielä kapulaa, eli ihan vaan naksuttelin kapulan huomioimisesta. Eka se alkoi läimiä vaan tassulla, mutta kun vaikeutin niin nopeasti tajusi ottaa suulla siitä kiinni. Kapula ei ole uusi asia meille, mutta tämä auttaa tekemään siitä hauskan. Sitten heitin sille kapulaa ja se toi sen innokkaana mun luo, välillä vähän hetsasinkin ja annoin sen vaan tuoda sitä mulle. Kapulan kanssa ei nyt ole mikään paniikki ja ensi kerralla aion pyytää kunnon vinkkejä sen kanssa. 

Loppuun vielä jäljelle jääneiden koirien kanssa paikkamakuu 1min. Ensin tarkastus, siitä riviin Justus-berni, Katla-karjis, Bianca-kultsu ja Pongo järjestyksessä eli oltiin vimppoja. Pongo odotti ihan hyvin, nousi just ennenkun Elli oli tulossa meidän luokse, joten jouduin pyytämään uudelleen perusasentoon. Pysyi hyvin luoksepäästävyyden ajan paikallaan. Siitä sitten koirat paikkikseen, jäin aika lähelle, koska selkä oli autotiehen päin ja muutenkin uusi paikka ja uudet koirat, joten halusin minimoida riskit epäonnistua. Pongo pysyi koko ajan paikallaan, mutta vierestä Bianca nousi ja Roosa kävi laittamassa sen takaisin maahan. Kävin tässä välissä palkkaamassa Pongon ihan vain oikeasta toiminnasta, eli siitä, että se vaan pysyi paikallaan. Sitten aika loppui, palkkasin koiran heti sen luoksetullessa maahan ja pyysin sitä olemaan maassa. Käskystä peruasentoon ja siitä sitten rauhallinen palkkaus.

Tämmöset treeni tällä kertaa, meni varmaan 400g nakkia, mutta ihan mahtavaa! Tykkäsin kovasti ja tuli uusia hyviä oivalluksia joka jutun suhteen. Tärkeintä on jo tämä häiriötreenikin, tekee meille mielettömän hyvää. Ryhmä vaikuttaa hyvälle, koirat on kaikilla hanskassa ja ei tarvitse stressata ylimääräisiä sen suhteen, että jonkun koira karkaisi joltakulta lapasesta. Pongo ei yhtään kyttäillyt ketään muita koiria (autoja ja ihme häiriöääniä vastakkaisesta talosta kylläkin, mutta se ei ole niin suuri ongelma) ja oli kokoajan tosi hyvässä moodissa, tykkäsin sen työskentelystä ja odotin, että tämä olisi ollut paljon vaikeamp paikka meille. Ollaan siis selkeästi kehitytty! Ja odotan nyt jo innolla ensi perjantaita!! Ihan huippu kurssi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti