keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Ekaa kertaa möllitokokisoissa sekä muutenvaan mätsäreissä

Tänään lähdin Keski-Suomen Noutajayhdistyksen järkkäämiin mätsäreihin ja möllitokoihin Keskisuomalaisen parkkipaikalle. Siellä oli mukavasti väkeä, itse ilmottauduin Pongon kanssa möllitokoon sekä mätsäreihin. Möllitoko oli siis hieman helpotettu aloluokka, eli paikkamakuu suoritettiin koira hihnassa ja liikkeiden välissä sai palkata, joten sehän sopi meille kun nakutettu!

Aloitimme siis möllitokolla. Hetken jouduttiin odottamaan, mutta otin koiran ehkä noin puoli kuusi (klo 18 alkoi) pois autosta ja hengailin sen kanssa ja annoin sen tottua paikkaan ja tilanteeseen. En käskyttänyt sitä, enkä huomioinut sitä hirveästi, välillä palkkailin sitä katsomisesta tai pyysin jotain pientä helppoa (esim. sivulletuloa) ja palkkasin siitä. Pongo oli hienosti hiljaa ja musta tällä sain sen viriteltyä kisakuntoon, eli vire oli sopiva tokoon, mutta kuitenkaan se ei käynyt ylikierroksilla. Mua pelotti tosi paljon kun kehä oli ihan siinä vilkkaimmassa kohdassa, eli koirahäiriötä riitti!!

Aloitettiin tarkastuksella, missä tuomari kopeloi joka koiran järjestyksessä, Pongo ei ollut hommasta moksiskaan. Siitä sitten meidät ohjattiin riviin ja tuomari suoritti luoksepäästävyyden. Oltiin numero kaksi ja Pongo seisoi siinä aika hienosti. Kun tuomari tuli koskemaan ja viereen Pongo istui täysin paikallaan! Olin niin ylpeä. Kierroksen jälkeen oli paikkamakuun vuoro, aika oli 1 minuutti ja hihnan mitan päässä, koirat kiinni. Pongo oli hienosti koko ajan ja tuijotti mua, kerran se taisi liikkua millin eteenpäin, mutta ei ollut yhtään levoton. Olin tosi tyytyväinen siihen! Ja sen jälkeen oli eka kilpailija, jonka jälkeen mentiin kehään. Karo kuvasi meidän suorituksen ja tältä se näytti.Eli siis, voin sanoa, että yllätyin todella positiivisesti. Pongo meni omalla tasollaan kerrankin, jopa paremminkin!! Siis normaalisti se ottaa himpan enemmän häiriötä, nyt häiriötä varmaan oli niin paljon, ettei se tajunnut oikein ottaa häiriötä. 

Luoksepäästävyys: 10

Paikalla makaaminen: 10

Seuraaminen kytkettynä: 9 - Hienoa seuruuta, tuomari tykkäsi kontaktista tosi kovasti, mutta viimeinen sivullaistuminen oli vähän hankala, joten siitä ysi.

Seuraaminen taluttimetta: 9 - Taas hyvää seuruuta, mutta viimeinen sivullaistuminen vino.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 10 - Sujui ilmeisimmin virheittä.

Luoksetulo: 10 - Sujui hyvin, tuli kyllä vähän hitaasti mun mielestä mun luo ja se vaikutti olevan hukassa, joten annoin uusintakäskyn (en tiedä kuuliko/välittikö tuomari), jolla osasi hakeutua sivulle. Vähän tökki nenällä kättä, mutta oltiin mölliluokassa, joten kai katsottiin läpi sormien.

Seisominen seuraamisen yhteydessä: 9,5 - Mä hidastin askeleen ja koira hiipi sen puolitoista, siitä kai pieni puolikkaan pisteen pudotus. Muuten musta kelpo suoritus ottaen huomioon sen, että harjoitellaan vasta koko "stoppi" käskyä... mutta tässä tilanteessa käytinkin meidän ns. arkipaikka -käskyä, enkä treenikäskyä.

Estehyppy: 5 - Koira ei ensin hypännyt (liike tosi kesken) ja sitten kun meni niin itse vahingossa istutin sen, kun en ollut ihan perillä, miten liike oikeaoppisesti suoritetaan. Noh, mutta muistampa ainakin virallisissa, ettei lisäillä omia käskyjä väliin!

Kokonaisvaikutus: 10

Yhteispisteitä: 183 pistettä, I-palkinto


Postauksen kaikki kuvat (c) Karo

Tällä suorituksella sijoituttiin Pongon kanssa siis toisiksi viidestä koirakosta. Olin kyllä tosi ylpeä, ihan jo siitä, miten hienosti me molemmat toimittiin. Jännitin etukäteen tosi paljon, mutta itse suorituksessa mua ei juurikaan jännittänyt ja varsinkin kun mua ohjailtiin koko ajan, en edes kerennyt jännittää. Uskalsin päästää Pongon vapaaksi seuruussa! Mun "hullu" koira, joka tuntui syövän aina kaikki muut joka paikassa, jonka kanssa en treeneissä voinut olla edes toisen koiran kanssa samassa tilassa... Nyt se vaan tokoilee noin hienosti. Mieletöntä!

Sen jälkeen oli aika viedä Pongo mätsärikehään äkkiä välissä, sehän pelitti hyvin ja kuuliaisesti tuon tokottelun jälkeen. Päästiin melkein heti kehään ja siinä Pongo seisoi taas hienosti sekä juoksi hienosti. Tuomari kommentoi meitä molempia (Pongoa ja Pongon paria), että oli vaikea päättää sinisen ja punaisen väliltä, kun molemmat on niin hienoja ja liikkuvat todella hyvin, eivät ollenkaan ahtaasti tms. Oli ilo kuulla tuo ja tuli todella hyvä mieli. Pongo sai kuitenkin punaisen. 

Ennen punaisten kehää pääsin juoksemaan sinisten kehään Pongon pikkusiskon Pitkon kanssa, kun Pitkon omistaja halusi sen menevän jonkun muun kanssa nähdäkseen toimiiko se paremmin toisella handlaajalla. Mulla oli ainakin hauskaa ja Pitko tuntui olevan tosi nätisti, harmi vaan ei päästy "jatkoon", mutta ainekin saatiin vähän käytyä kehässä pyörähtämässä.


Pitko


Pitko

Melkein heti oli aika laukata hakemaan oma koira autosta ja rynnättävä punaisten kehään. Pongon kanssa siellä sitten oltiin ja se tuntui tosi kivalta, seisoi hyvin ja sain siihen vähän ryhtiä etupäähän sitten loppua kohden. Ei mekään päästy jatkoon, mutta oli hauska käydä vielä pyörähtämässä, hienostihan Pongo totteli. Tuloksena tänään siis PUN-.


Pongo

Oli kyllä ihan huippu päivä. Näin paljon kavereita, sain esittää Pitkoa kehässä ja Pongo toimi upeasti tokokokeessa sekä vielä mätsäröikin hienosti. Saatiin varmaan sen osallistumismaksu kympin edestä nappulaa kotiin ja arvokasta kisakokemusta. Oon niin onnellinen! Kannatti lähteä, vaikka etukäteen jännitin ihan järjettömästi meidän tokoiluja. Nyt on mieli ja ajatukset vähän kirkkaammat myös jatkoa ajatellen, uskaltaa jopa niitä virallisiakin jo mielessä pyöritellä - vaikkei toki niihin ollakkaan valmiita. Mutta ainekin tiedän, että hyvänä päivänä tuo koira voi olla mun hallittavissa. 

4 kommenttia:

 1. Jee hyvät pisteet saitte! Sitten vaan aloon! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon vielkii ihan shokissa tän päivän suoritusten jäljiltä :) ehkä me uskalletaan kun saadaan hyppy ja paikkis kuntoon!

   Poista
 2. Tosi nätisti Pongo esiintyi ja teillä meni hienosti tokokehässäkin! :)

  T. Sen Pongon parina olleen labbiksen esittäjä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) mä en oikeen kerinny teitä kattoo, taisin keskittyä omaan suoritukseen... Mutta ilmeisimmin hyvin kun oli vaikea päättää nauhat kumpi kummalle :D

   Poista