maanantai 29. syyskuuta 2014

Agilityvalkka

Maanantaina jälleen aksavalkkailtiin. Takana onkin viikonloppu Oulussa ja Pongo sai vapaaviikonlopun kaikesta treenaamisesta - ja mun kanssa hengailusta - ja näinollen oletin sen jaksavan taas sitten mukavasti treenata mun kanssa! Itsellekkin oli ihan "hyvä" välillä olla ajattelematta ollenkaan treenijuttuja, niin jaksaa taas sitten paremmin panostaa kun on ollut vähän taukoa.

Jokatapauksessa siis tänään oli ihan kiva rata, joka päästiin jopa loppuun. Viimeviikkoisen kökköä kökön perään aksailun jälkeen oli kiva saada ennen viikonlopun kisoja jotain järkevää aksattelua alle ja voi että, oli kyllä hauskaa täytyy myöntää. Alkuun siis koira vain 1 putkeen, siitä 2 esteelle linjaten sitä, että se kääntyy oikean kautta. Siitä 3 este, 4 rengas ja putkensuun kohdilla lähetään jo siirtymään kohti 5-6, koska renkaalta näkyy houkutteleva putkensuu. Tämä sujui kuulemma erityisen hyvin, eli lähetin koiran renkaalle rauhallisesti, lukitsutin sillä vitosen ja käskin jo siinä hypyllä seuraavaan kutosputkeen. Kutosputkelta lähetys kohti seiskaputken päätä (ei keskikohtaa) ja siitä sitten lähetys kasiputkeen. Kasiputken jälkeen ennakoiva valssi ysiesteelle, josta sitten jouhevasti 10 putkeen ja sama 11 putkeen kun mitä aiemmassa, eli ohjataan koira putken suuta, ei keskikohtaa kohti. Sitten 12 este valssilla ja oikea käsi kiinni lahkeesta ja ohjataan 13 este. Ekaa kertaa radalla sekoilin tässä ja tein jotain pelastuksia, seuraavalla kerralla jo sujui. 14este-15este-16putki vaan piti lähettää koira ajoissa ja lukitsemaan putkea. Siitä jatkettiin sitten 17 este ja saksalainen, mun kroppa ei edelleenkään oikein tuntunut taipuvan tohon ohjauskuvioon. Treenattiin sitä erikseen ja jouduin vaan asettautumaan mun koiralle sopivalla tavalla -> jopas rupes onnaamaan!

Tauon jälkeen palattiin sitten saksalaiselta eteenpäin, eli koira 18 putkeen. Mentiin lähelle putken suuta, mistä koira tulee ja kun koira tulee putkesta olen jo selkä kääntyneenä toisinpäin. Siitä vain ohjaus ja lähetys 19 putkenpäähän ja hanatettiin sitten 20 esteelle. 20 este normaalisti vain ja sitten koira sylkkärillä kepeille. Tässä piti muistaa taas ohjata koiralle järkevä linja kepeille ja käskyttää oikeassa kohdassa kepit. Sujui! Keppien jälkeen 22 ennakoiva valssi ja 23 putkeen pakkovalssaus, sujui taas kivasti. Siitä sitten sama homma eli kun koira tulee putkesta, olen jo selkä kääntyneenä ja ohjaus 24 putkeen. Sitten 25 ennakoiva valssi, pidetään 26 esteen linja ja siinä selkä estettä päin merkkaus-jaakotus-jotain sujui ihan ok. Siitä (mentiin vähän kökösti) A-esteelle, sen jälkeen 28 putkeen ja a:n alastulossa otettiin vähän itseä irti aa:sta. Hanaa näyttämään jalat putken toisesta päästä ja luonnollisesti 29 putkeen, siitä sitten hanaa ja 30 este ja siitähän se meni oikeastaan suoraan keinulle, keinun jälkeen mä menin auttamaan kepeille eli niistin ja harjoiteltiin vielä sitten sokkari kepeille - sujui kun itse vain pidin tiukan katseen koirassa. Mielestäni oikein kivaa menoa, jotain kökköpökkö kohtia oli, mutta ihan sujuvaa hauskaa menoa ja hyvä mieli jäi näin ennen kisoja. Odotan ihan innolla siis kisoja, voidaampa näköjään ehkä jopa saada jotain hyviä pätkiä johonkin väliin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti