sunnuntai 31. elokuuta 2014

Voihan hylly!

Lauantaina sai herätä taas aikaisin ja oli taas mukavan kutkuttava kisapäivän aamu. Onneksi en joutunut tälläkertaa lähtemään yksin kisoihin, vaan kasvattaja tuli kisaamaan samoihin kisoihin ja mentiin siis kimppakyydillä. Ajelimme Varkauteen VarPSin aksakisoihin, oli hauska päivä tiedossa.

Tuomarina oli Asko Jokinen, vanhempi tuomari, en oikein tiennyt hänestä mitään etukäteen. Näin kisojen jälkeen yksien kisojen ja ratojen perusteella en oikein pitänyt hänen ykkösluokan radoista, erityisesti agilityrata oli tosi hankala joiltain osin, hyppyrata sitten hieman helpompi. Ykkösluokassa kun on nyt nähnyt tosi erilaisia tuomareita, on jännä miten vaikeusasteet radoilla heittelevät yhden luokan sisällä tosi roimasti. Toisaalta se on kiva, että pääsee tekemään tosi erilaisille radoille, koska pääsääntöisesti vaikeilla radoillahan me treenataan rataharkkoja.Kisapaikalla ensin vietiin kisakirjat, saatiin kisanumerot ja sitten alkoi koirien ulkoiluttaminen. Kiinnitin erityishuomiota nyt alkuverryttelyyn, sillä on tulossa nyt rankempaa agilityn osalta parin viikon ajan, joten haluan pitää koiran heti ensikisoista asti kuosissa. Käytiin pitkä lenkki, missä koirat sai tehdä tarpeensa ja juosta vapaana. Sen lisäksi venyttelin Pongon myös pikaisesti, enää se ei kovin paljoa vastustele vasemmankaan takajalan venytystä. Ehkä sieltä on jumi parantumassa. Tässä nyt kuitenkin vielä videomateriaalia, miten Muru hoitaa Pongon alkuverryttelyt:Sen jälkeen rataatutustuminen ja Pongo jäi BOT-verkkoloimi päällä autoon. Lähdettiin kuitenkin jo neljänsinä, joten aikaa lisäverryttelylle ei kamalasti ollut tarjolla. Maksit myös kisasivat ensimmäisenä (maksi-medi-mini), joten oli normaalia enemmän kiire. Kasvattaja käski mun tehdä vaikeampia ohjauksia, esim niisto-sokkaria tai vastakäännöstä. Oli ihan jännä kokeilla, sujuuko vaikeammat ohjaustyylit vielä kisoissa paineen alla. Rataantutustumisen jälkeen koiralle pikaisesti vähän liikettä alle ja pyörittelyä ja se oli menoa sitten.
Lähdössä koira pysyi (kerrankin) ja puomilla ei mitään sanottavaa. Niistolle ajoitin huonosti ja en mennyt alta pois, joten säädöksihän se meni - kuten ehkä oletettavaa. Oli hyvä koittaa kuitenkin, olisihan se voinutkin onnistua ja olisin voinut käyttää sitä myös jatkossa. Sen jälkeen todella hyvä keinu, siinä mun keinupelkokoira vaan rämäyttelee keinua, eikä tunnu missään! Vielä tollaisen epävarman esteen jälkeen noin hyvä keinu, en voi kun olla tyytyväinen. A:n kontaktilla se taisi vähän karata, ei edes odottanut mun vapautuskäskyä, ehkä täytyy treeneissä katsoa, että se varmasti pysähtyy. Kepeille se meni hienosti, vauhti oli kyllä taas vähän hakusessa. Sen jälkeen hukkasin koiran ja hylly tuli sitten tässä, mutta päästiin vielä jatkamaan. Siinä ihan pätevännäköinen valssaus ja koira putkeen (en tiedä miksi ohjasin noin, mutta se tuntui vain hyvältä rataantutustumisessa). Huonosti sihdattu vastakäännös, jonka takia koira jäi väärälle puolelle, mutta meininkiä oli lopussa ja koira liikkui aika kivasti eteenpäin!


Fiilis oli hyvä radanjälkeen, itse ohjasin huonosti ja ehkä noi vaikeat ohjaustekniikat oli kuitenkin vielä meille liian vaikeita tässä vaiheessa toteutettaviksi kisaradoilla. Paineet oli mielessä myös kovat vikan LUVAn takia ja eihän tuo ratakaan mikään helppo ollut. Lisäksi olin vielä kipeä, mutta se ei musta suorituksessa näkynyt muuten kuin ehkä siinä, etten ollut tarpeeksi kartalla tekemisestä. Koira oli tosi hyvä ja virheet mun itseni aiheuttamia.

Sen jälkeen koira autoon BOT päällä ja säntäsin itse kuvaamaan Murun suorituksen. Siinä ei ollut kauaakaan aikaa, kun alkoi jo toinen luokka, B-hyppis ja oli aika mennä tutustumaan. Se oli helpompi ja tutustuin aikalailla itse keksien kaikki hommat. Lähdettiin sitten kolmansina... eli taas kovempi kiire radalle ja mulle paniikki päälle.Alussa koira lähti ilman lupaa lähdöstä ja sitten jäin katsomaan, menikö se sen 2 hypyn vai ei. Sitten olinkin jo myöhässä putken kanssa ja pipariksihan se sitten jo nelosella meni. Sain paketin kuitenkin kasaan ja päästiin vielä tekemäänkin! Korjasin vitosella linjaa, koira taisi olla tulossa esteen ohi (ei näy videolta) ja siksi tollainen epämääräinen liikehdintä... Rengas meni hyvin ja sain lähetettyä sen kaukaa putkeen. Hain sen läheltä putkensuuta ja kepit meni ihan hyvin. Huomattavasti enemmän meininkiä! Sen jälkeen Pongo vaan bongasi putken ja meni sinne. Olin liian ajoissa seuraavalla esteellä ja se meni kökösti, sen jälkeen sain homman pelaamaan. Unohdin mennä 12 esteen, eli treenasin radan väärin, eli ihan hyvä että tuli hylly ennen sitä muutenkin jo. Loppu sen jälkeen meni vaan höntsätessä sitten.

No eihän sitä aina voi onnistua, mutta hienoa esteiden hakemista Pongolta ja vauhtihan oli kovempi mitä normaalisti. Esteet oli myös 60cm korkeita, joten sekään ei nyt vauhtia hidastanut! Tästä on hyvä jatkaa seuraaviin kisoihin, jotka on muuten toisessa "kotihallissamme" eli Jattilassa. 

Loppu kisapäivä meni sitten katsellen maksikolmosia ja siellä vihdoinkin kasvattajakin täräytti itsensä palkintopalleille!!! Eli iloa ja onnea oli kuitenkin sitten tämäkin päivä, vaikka alku menikin vähän hyllytellessä meillä molemmilla ykkösissä... Ihan hauska päivä jokatapauksessa! Onneksi edes joku meidänkin porukassa onnistui :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti