sunnuntai 3. elokuuta 2014

Treenit parin viikon ajalta

24.7 torstain mölliaksoissa oli vaikea rata meille, ei sujunut, menin uusinnan, saatiin kivat lohdutuspalkinnot. Ilma oli jotain 25-30 asteen välillä, joten oli myös erittäin kuuma. Ihmekköskään jos ei oikein homma pelittänyt.Sunnuntaina 29.7 treenattiin Annan kanssa tokoa, Pongo harjoitteli ensin Salmen ohjeiden mukaisesti stoppia (valssaten) sujui hyvin eikä vaikuttanut puutuvan hommasta, joten lopetettiin. Sen jälkeen otettiin muutama hyppy, nekin meni ihan kivasti paitsi taas oli vähän jäljessä "hyppy" käskystä. Ei ehkä aina tajua mikä on valmis ja mikä hyppy, tarvitsen siihen ehkä aina liikkuroinnin. Tehtiin Salmen ohjeiden mukaisesti toiselle puolelle "stoppi" ja siihen nakin heittäminen. Hyppyä ei saa kuitenkaan nyt ylitreenata kun stoppi on vielä niin vaiheessa, eli stoppitreeniä kausittaisena. 4 pvä viikosta stoppia, 2 pvä viikosta liikkeestä maahanmenoa jne ja jos maahanmeno alkaa mennä huonoksi niin vaihdetaan toisinpäin 4 maa ja 2 stoppia etc. Kausittaista kuuriluontoista treenaamista. Tokohypyn jälkeen vielä sitten luoksetuloa, ensimmäinen luoksetulo 100% nappiin, toisella sitten tuli ensin eteen istumaan ja kokeili vähän kaikkea, vaati toisen käskyn. Kolmannella sama mutta ei niin huonosti, eli istui vähänniinkuin sivulle josta pyysin "sivu" käskyllä sen uudestaan. Pohdittiin, jos sujuu oikein hyvin eka kerta niin eikö sitten kannata ollenkaan tehdä uudelleen? Lettu (Pongon mummo) syndrooma, jos sujuu 100% oikein niin ei tehdä toista kertaa, koska koiran mielestä jotain on väärin kun uusittiin. Ehkä ? Tai sitten liike on epäselvä (hyvin paljon mahdollista).

Sen jälkeen ei olla oikeastaan treenattu mitään, kotona olen tehnyt minipaikkamakuuharjoituksia säännöllisen epäsäännöllisesti aina kun olen vain sattunut muistamaan. Kelit on olleet tosi paahtavan kuumat, joten ei ole oikein ollut intoa treenailla.

Käytiin tänään 3.8 Etoelävän järkkäämissä rally-tokomölleissä, aluksi ei sujunut ollenkaan ja koira vaan tuntui haistelevan maata. Saatiin tulla uudestaan vikoina yrittämään ja aluksi taas oli hirveästi ongelmaa, haistelua ja kaikki muu kiinnosti, mutta juoksupätkän jälkeen Pongo piristyi ja suoritti sen 3-4 kylttiä jopa lähes omalla tasollaan. Jäi ihan hyvä mieli, vaikka hylky tuli ja hirveätä säätöä. Otin vielä vähän tokoa (seuruu, luoksetulo, liikkeestä maahanmeno) paikalla ja sujui hyvin. Ehkä jännitin vaan niin paljon kehässä.

Katsotaan miten jaksaa tästä treenailla, ostan agivalkkaryhmäpaikan 18.8 alkaen Haukkuvaaraan ja mietintämyssyssä on myös tokokoulutus, jos vaikka Etoelävällä olisi jotain hyviä kursseja. Vinkatkaa hyviä tokon alokouluttajia, esim. viikkoryhmäsysteemillä, Jyväskylän seudulla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti