sunnuntai 3. elokuuta 2014

Pongo oppi uimaan!

Kuten aikaisemmasta postauksesta saattoi päätellä, emme ole jaksaneet oikein panostaa treenipuoleen. Sen sijaan näin kuumilla keleillä olemme kunnostautuneet uimisen harjoittelussa! Pongohan ei ole uinut koskaan, se pitää kahlailusta, mutta ehkä sen rohkeus ei vain riitä uimiseen, joten en ole koskaan sitä viitsinyt edes oikeastaan pakottaa.

Viime viikolla päätin testata ostamiani koirien pelastuliivejä ja lähinnä vain pakotin koiran veteen. Harjoittelimme samalla tyylillä useita kertoja viikossa koirakaveriseurassa, aluksi Pongoa sai aika vahvastikkin pakottaa veteen, mutta sitten kun se meni sinne niin se oikeastaan tuntui tykkäävän uimisesta. Ekoilla kerroilla se kääntyi takaisinpäin tosi pian, mutta miten ollakkaan. Pikkuhiljaa siitä on kuoriutunut vesipeto, joka menee itsestään uimaan ja heittämään uimalenkkiä. Ihan ilman pakottamista! 

Postauksen kaikki kuvat (c) Sanni Mantilo

Koiran ehdoilla aika lailla olen uittanut, lyhyitä aikoja kerrallaan pienesti painostaen. Aluksi sen joutui tosiaan vain raahaamaan veteen, sitten rauhallisesti kellutin sitä ja autoin sitä uimahommassa. Muutamien uintikertojen jälkeen se hoksasi uimajutun, eli vaikeinta oli ns. "hypätä" uimaan kun tassut ei enää osukkaan maahan. Nämä lämpimät kelit on olleet parhaita uittokelejä, kun vesi on ollut mukavan lämmintä, mutta virkistävää. Ostin Pongolle myös uimalelun jota on tosi hauska sen mielestä hakea.

Enpä olisi uskonut, että Pongo oppisi uimaan ylipäätään tai varsinkaan näin nopeasti. Uimaharjoitukset kun aloitettiin joskus 1,5 viikkoa sitten ja nyt se ui jo täyttä häkää. Tärkeintä on musta ollut vahtia koiraa kokoajan, ettei se pääse hätääntymään, uittaa turvallisissa paikoissa sekä pitää uintipätkät lyhyinä, toki voi hiljakseen lisätä uimajutun pituutta. Aina lähdettiin myös pois vielä kun oli kivaa, eli en antanut sen kokea uidessa mitään negatiivista. 

Mun ostamat liivit oli sopivat noin 25-40kg koirille (suunnilleen) ja musta ne oli juuri hyvät Pongolle uimisen opetteluun. Vielä en uittaisi sitä ilman liivejä, vaan annan sen rauhassa kerätä rohkeutta ja hyviä kokemuksia liivien kanssa uimiseen. Yksi hyvä niksi on pyytää mukaan kiva koirakaveri, joka pitää uimisesta ja pistää se edeltä uimaan ja sitten viedä uimista opetteleva koira sen imussa veteen. Se on ainakin Pongolla toiminut hyvänä rohkaisuna, vaikkei se tietenkään kauas asti seurannut aluksi, mutta se tietenkin vähän oli apuna harjoittelussa.
Näin voi "vanha" koirakin oppia uusia temppuja. Eiköhän me tänäänkin vaan painuta polskimaan, kun on näin kuuma sää! 

2 kommenttia:

  1. Hyvä Pongo! Helle tekee selkeästi tehtävänsä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! :D Vaikka ei tuo hirveästi virkistä tuo uiminenkaan, kun vesikin on samanasteista kun ilma. :D

      Poista