maanantai 11. elokuuta 2014

Pipitassuilu jatkuu

Moikka! Tassun kanssa kuuluu vähän huonoa edelleen. Pongo nuolisi sitä todella mielellään ja luputtaisi jatkuvasti, mutta olen kokenut hyväksi vaihtoehdoksi laittaa sille siihen nilkkasukan sekä jesarilla niin, että pysyy jalassa. Se estää hyvin tassun nuolemista ja kaluamista. Tassun pohja on punainen ja siinä on ainakin yksi märkivä alue sekä yksi rupi"patti"juttu, joten toivottavasti ontuminen on niistä johtuvaa eikä mistään niksahduksesta. 

Hoitona on nyt nuolemisen estäminen sukan avulla sekä tassun huuhtelu pari kertaa päivässä vedellä sekä Betadinen laitto tassuun. Varmistan myös että tassu ei liikaa haudu sukassa ja sukat vaihdellaan useita kertoja päivässä. Ontuminen on kuitenkin vähentynyt ja lenkillä koira kävelee ja juoksee normaalisti, mutta selkeästi tassu ei ole vielä normaali, mutta alkuun Pongo ontui tosi reippaasti, nyt se enemmän haluaa nuolla tassua, ei niinkään onnu paljoa.


Parhaaksi ratkaisuksi koin sen, että Pongo menee tiistaiaamuna hierottavaksi Valvion Raijalle aivan varmuuden vuoksi, jos nuoleminen johtuukin esim. jumista jossain ja purkaa sen kipeytymisen nuolemalla tassua. Eläinlääkärille mennään loppuviikosta mikäli mitään jumijuttua ei löydy ja ontuminen tai tassun mieletön luputus ei lopu. Jos hieronnasta ei löydy mitään hälyttävää, niin ompahan ainakin mieli rento sen saralta ja ei varmasti harrastuskoiralle (tai kenellekkään) hieronta ainekaan pahaa tee, hyvää vaan. Munhan piti jossain vaiheessa jokatapauksessa hierottaa Pongo ja nyt on siihen oiva sauma.

Vähän huolettaa sunnuntain kisat, mutta tuleehan noita ja jos sen kyörää ellille niin saapa vielä rahatkin takaisin sitten siltä päivältä. Hieronta on puoli-ilmainen, 15€ ja aloituskerran kesto on puolitoista tuntia. Valvio on siis vielä hierojaopiskelija, siksi hinta on edullinen. Ensi viikon maanantaina alkaisi myös agilityn valkkakurssi, mutta sille ei nyt vaan mahda mitään jos ei päästä heti aloittamaan. Tärkeintä on saada Pongo ja tassu kuntoon!


Ollaan vähän Pongon kanssa katseltu kaikkia kivoja ohjelmia, lauantaina Pohjoismaiden agimestaruuksia ja sunnuntaina katsottiin Maailmanvoittajaa. Ollaan me jopa treenattukin! Sunnuntaina käytiin aamulla ennen mun töitä tokoilemassa, tehtiin vaan helppoja juttuja tassun takia.

Alkuun luoksepäästävyys ja kerralla oikein ihme kyllä. Seuraavana 40 sekunnin paikkis ja koko alku oli koemaisesti, toimi tosi hyvin ja Pongolla oli virrrrtaa. Paikkiksen pysyi hyvin, olen tyytyväinen. Seuraavaksi stoppitreeniä ja sujui normaalin hyvin, kerran jopa jäi stoppiin ja kehuin tosi paljon. Hienoa! Tämä vaatii vain toistoja, sujuu kyllä hyvin. Häiriönä oli musiikkia mankasta. Sen jälkeen Anna seuruutti meillä seuruukaavion ja häiriönä taas musiikki, oli vähän lahnaseuruuta, en tiedä johtuiko musiikista vai tassusta, ontui välillä kevyesti. Ei meidän parasta seuruuta, mutta hyvä harjoitus. Luoksetuloa meinattiin treenata, mutta jätettiin väliin tassun takia. 

Nyt yritän viritellä helppoja kotireenejä, tärkeintä olisi vaan saada tassu kuntoon mahdollisimman pian, koska koirallakin on inhottavaa jos kokoajan on tassu kutiseva tai kipeä. Voi potilasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti