perjantai 29. elokuuta 2014

Etoelävän tokokurssi: katsaus tulevaan kurssiin

Eli meillä oli nyt ensimmäinen kerta tokon alo/avo kisaamaan tähtäävien tokokurssia, pelkästään juttelua ja kurssin suunnittelua. Kyse on siis Ellin omistaman Etoelävän kurssista, jossa tarkoituksena on saada koirakoita eteenpäin tokon suhteen ja mahdollisesti ihan kisoihin asti.

Käytiin vähän läpi, missä kohtia ollaan menossa ja mitkä ovat meille haasteita, toiveita tai ajatuksia. Itse nostin meille ongelmiksi paikkamakuun, häiriössä toimimisen sekä sitten urosagreilun. Niistä saadaankin varmaan ihan tarpeeksi pohdittavaa tämän kymmenen viikon ajaksi.. Toisaalta meillä on hyvissä lähtökuopissa monet aloluokan liikkeet (seuruu, liikkeestä maahan, luoksetulo, luoksepäästävyys, osin hyppykin) ja innolla odotan myös avoluokan juttuja: noutoa, luoksetulon stoppia, kaukoja. 

Noudosta käytiin pitkästi asiaa ja siinä oli monia hyviä juttuja. Asioiden pilkkominen, keskittyminen johonkin tiettyyn asiaan. Lisäksi jo ihan pelkästään siitä, minkälainen kapula mulla on käytössä, oli puhetta. Mietin, pitäisikö mun käydä ehkä katsomassa, löytyisikö hieman korkeampaa mallia ja sillä voisin aloittaa ihan sellaisia naksuharjoituksia, että "kapula on tosi kiva" eli naksuttelisin vaan ensin katsomisesta, koskemisesta, suuhun ottamisesta etc. Nyt kun kapula on ollut ällö "hyi anna se nyt suuhun, mutta karseeta tää on" jos sillä saisi hommaan vähän sitä intoa. Tällä voisin aloittaa kotona treenaamisen, sain heti kunnon innostuksen kapulan suhteen.

Paikkamakuu mua vähän hirvittää, nimittäin nostettiin jo ideoita sen suhteen siellä, että piilopaikkistakin olisi luvassa. Tällä hetkellä en siihen itse ehkä kykene, me treenataan vielä paikkista helpotettuna versiona ja keskitytään luomaan koiralle siitä turvallinen (ja tylsä) olotila. Ehkä keksin siihen alkuun jonkun jutun, mikä tulee olemaan siinä oma sanansa. Kerroin meidän paikkislähtötilanteen ja sen, että voidaan tehdä ryhmässä, mikäli ollaan reunassa ja vieressä on narttu(ja), ei (vielä?) uroksia. Onneksi ryhmässä on kuulemma provosoimaton urosberni, siitä varmaan saadaan hyvää häiriötreeniä tuleville kerroille!

Käytäntöjä treeneistä oli muunmuassa se, että koirakoita on kentällä aina useampia, mutta se kehen keskitytään eniten (eli kuka on sen hetken silmän alla) on treenaamassa toisessa päässä ja muut toisessa. Kyllä, mua hirvittää ajatus siitä nyt, mutta se on meille todellakin hyväksi ja varmasti tulee vaan auttamaan meitä. Pari ekaa kertaa lupasinkin halkoa hiuksiani tämän asian suhteen, mutta loppukurssista varmasti sujuu jo paremminkin. Eipähän aina pääse sieltä, missä aita on matalin! Häiriötreeni on meille kaikista tärkeintä tällä hetkellä. 

Odotan kurssia erittäin innolla ja uskon, että tullaan saamaan tästä niin paljon irti. Jos paikkis ja seuruun yhteydessä seisominen saadaan kisakuntoon, niin aletaan olla valmis paketti! Sitä pakettia sitten saakin häiriöillä vielä kuormittaa, katsotaan, miten tässä käy. Jos ei nyt vielä lokakuun kisoihin (mihin Salme mua kovasti ohjaili) niin ehkä sitten ensi vuonna alkuvuodesta joihinkin karkeloihin. Ekan kerran (ja 3.9 möllitokojen) jälkeen olen varmasti paljon fiksumpi, näen tämän hetken lähtötasoa muuallakin kuin Haukkuvaarassa kasvattajan seurassa. 

Ja nyt ei muutakun jännittämään huomisia agilitykisoja... Iik!

2 kommenttia:

 1. Mua niin harmittaa kun en nyt olekaan Jyväskylässä kun kovasti olisin halunnut Etoelävän (toko/bh)kursseille. Nooh, ei voi mitään.

  Tsemppiä kisoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikuttaa kyllä hyvältä toi Etoelävän kurssi. Mutta eiköhän sieltäkin löydy joku hyvä valkku sulle :)

   Poista