keskiviikko 27. elokuuta 2014

Agivalkkailua nuhaisena

Maanantai-iltana oltiin agilityvalkassa, ekaa kertaa meidän omassa ryhmässä. Rata oli aika hauska, vähän vauhdikkaampaa osastoa ja vaikutti kyllä oikein kivalta.


Alku oli helppo, koiran vaan piti istua ja olin vastaanottamassa sitä kolmosen edessä. Siitä putkeen ja valssaten neloselle, vitosella vastakäännös ja kiipeämään. Kepeille tuli jotain ihme sekoilua ensin, mutta toisella kerralla sain kepit menemään. Kepeillä en voi itse vielä lähteä kauas, joten jouduin aloittamaan kasilta uudelleen. Siinä siis päällejuoksu, sitten ysille takaa-niisto-sokkari ja 10-11 pyöritettiin ja yhdelletoista valssi, 12 normisti ja 13 takaa. Sen jälkeen piti joko vetää tai valssata 14 päähän, itse valitsin valssin joka ei tuntunut toimivan oikein. Kokoajan houkutti putken väärä pää, tällaisia pitää selkeästi treenata enemmän. Sitten 15 ja 16 putken päät eivät oikein tuntuneet houkuttavan, Pongo irtosi putkiin normaalia huonommin, mikä varmasti johtui mun omasta huonosta lähettämisestä.

Tauon jälkeen jatkettiin sitten 14 eteenpäin, meni vähän paremmin ja siitä kun kunnolla vei putkille niin sujui. 17 merkkaus, 18 vaan takaa hyvin vieden ja siitä kepit. Kepeillä en voinut taas mennä lyhintä reittiä, vaan keppien jälkeen vaihdoin puolen (koira oikeassa kädessä) ja 21-22 välissä vaihdoin puolen, sitten vaa'alle mikä sujui aivan nätisti. Vaa'an loppuun valssasin, koska en uskalla jättää Pongoa vielä kovin paljoa yksin keinulle ja siitä sitten räpellettiin tonne 25 esteelle jotenkin. Jatkettiin sitten 27 putkesta, siitä vaan piti tehdä sokkari ja 28, sitten 29 ja lähetys kaukaa 30 putkeen, 31 putkeen pakkovalssi ja 32 vaan höntsäsin ja palkkasin koiran suuresti.


Ihan kiva valkka, harmi kun itse olin kipeenä niin se näkyi kyllä (mun) suorituksessa selvästi. Pongo oli hienosti, Julia kehui sitä miten nopeesti se meni.. En tiiä sitten johtuiko 35cm rimoista vai mistä, mutta hienoa että se on löytänyt nyt ainakin välillä vähän isomman vaihteen silmään. En viitsi turhaan hypyttää sitä jatkuvasti maksirimoilla, koska se tuntuu turhalle noissa tekniikkaharjoituksissa. 

Jokatapauksessa oli oikein kiva treenikerta, mun ryhmä vaikuttaa kivalle kun sielläkin on muita kisoissa jo käyneitä koirakoita, sopii hyvin joukkoon. Nyt mä olin pohtinut vaikka mitä treenejä tälle viikolle, mutta harmikseni tosiaan sairastuin ja olen virunut flunssassa kotona... Toivottavasti parannun nyt viimeistään lauantaiksi, että pääsee kisoihin sitten Pongon kanssa. Se onkin nyt saanut patoa oikein mukavasti sitten energiaa kisoja varten, jospa vaikka liikuttaisiinkin eteenpäin!

Eli seuraava postaus tulee luultavasti perjantaina tai lauantaina, pe on jokatapauksessa se tokon ensimmäinen juttelukerta ja lauantaina sitten kisat. Onneksi mulla on varaohjaaja kasvistäti, mikäli itse sattuisin oikeasti olemaan niin kipeä, etten pystyisi menemään.. Mutta tuskin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti