lauantai 5. heinäkuuta 2014

Vuoroin vieraissa

Meillä olikin tänään vähän erikoinen päivä, nimittäin päätettiin pitää tänään koiranvaihtopäivät. Annahan on jo ohjannut joskus Pongoa sekä minä Murua itsekseni, joten päädyttiin jakoon minä-Laki, Anna-Kake ja Karo-Pongo. Lajina oli siis tietenkin agility ja tehtiin kaksi radanpätkää kaikki. Mun ohjattavana oli siis Laki, joka on Pongon emä. Laki kisailee kolmosluokassa agilityssä.


Laki (Acting Lady Luck), ottamani kuva 17.5 Mikkelin agikisoista

Meillä oli ihan kiva rata, jossa oikeastaan suurin vaikeus oli muutama ohjauskuvio sekä putkesta koiran hakeminen kunnolla. Laki tuntui "alkuverkatessa" hieman hankalalta, kun tuntui ettei se kuuntele mua ollenkaan, vaan jatkuvasti lähtee Annan luokse. :D Lisäksi piti kokoajan liikkua, koska kuulemma jos pysähdyn niin sitten Laki lähtee hakemaan ihan omia esteitänsä. Olin kuitenkin tyytyväinen meidän tekemiseen ja siihen, että osasin edes suunnilleen ohjata.

Tauon jälkeen toinen rata tuntui tosi helpolta. Ainoa "moka" oli se, että jäin liian taakse kepeillä kun Lakilla voi vedättääkkin. Muuten rata itsessään oli helppo ja sujui hyvin, itselleni ehkä toi lisävarmuutta viedä keinuvarmaa koiraa keinulle, kun ei sitä tarvinnut stressata. Loppuun Anna halusi mun tekevän Lakin kanssa vielä kunnon tsempityskepit ja aika makeestihan se lähti menemään. Oli kyllä erittäin hauskaa aksata Lakin kanssa!
Sitten toki Pongo kävi myös aksaamassa Karon kanssa. Pongolla tuntui olevan kyllä ihan superhauskaa! Videoltakin näkee, miten onneissaan se tekee Karon kanssa, ihan itseäkin nauratti kun molemmat painatti menemään ihan mielissään. Ratakin meni tosi kivasti, jotain pieniä virheitä tuli, mutta musta Pongo pelitti oikein kivasti Karon kanssa. Ainoastaan keinun kanssa tuli probleemaa, kun Pongo ei oikein suostunut menemään sille (ja alkoi sijaistoiminnoille, varmaan ahdisti/jännitti tms) mutta hienosti se meni sinnekkin - vähän ehkä vauhdikkaasti, mulla jäi ehkä yksi sydämenlyönti välistä - ja loppuun vielä uudelleen meneminen molemmille hyvän fiiliksen saamiseksi. Karo sanoi, että jännitti keinua, mutta hienosti se meni. Se on kuitenkin Pongolle jo muutenkin vaikea este mennä. Jokatapauksessa koirankin mielestä varmasti välillä hauskaa olla jonkun muun ohjattavana! Musta oli ainakin kiva antaa välillä jonkun muun ohjata Pokoa.
Musta meidän koiranvaihtopäivä oli varmasti kaikille - koirille ja ohjaajille - tosi antoisa. Meillä nyt ei mitään järjetöntä kulttuurishokkia pääse tulemaan kun yhden rodun sisällä pyöritään, mutta on siinä kuitenkin joka koiralla omat niksinsä miten ohjata ja harjoitella. Eiköhän joskus taas uudelleen vaihdella koiria!

1 kommentti: