sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Operaatio kenraalinkenraali kepit

Tänään sunnuntaina kaverini Sanni hommasi itselleen Haukkuvaaraan vapaakortin ja kävin hänen kanssaan treenaamassa. Otin Pongolle aluksi ihan vaan tokoa, vähän tokohyppyä, sivulletuloja sekä tosi lyhyttä seuruupätkää. Sitten vähän vaan leikittiin. Hypyssä ennakoi vaan nakkia ja jäi odottamaan sitä, pitäisi päästä kasvattajan kanssa treenaamaan jo varmaan seuraavaa vaihetta. Hyppy alkaa muuten jo luonnistua kivasti. Muuten meni ihan perus meidän tasolla, pitäisi varmaan taas harjoitella niitä seuraamisessa seisaalleen stoppaamisia taas pitkästä aikaa.

Tauon jälkeen aksasin kaksi kertaa lyhyen pätkän. Latasin suoraan puhkusta youtubeen, joten ne nyt on eri erissä, mutta koittakaa jaksaa katsoa molemmat mikäli kiinnostaa. Ihan tollanen helppo lähetys ja ideana taas vahvistaa noita keppejä ja hienosti meni, hieman laiskasti, mutta ihan ok. Vähän tämmöistä vaan noita keppitoistoja alle, on kuitenkin ollut niin kuumat kelit ja toi on vähän hiostava tuo halli, joten montaa toistoa en viitsi ottaa kun koira tuntuu olevan jo ennen treeniä hieman väsynyt. Intoa kuitenkin on tehdä, mutta toi kaksi pikapätkää tuntuu sopivan nyt sopivasti tähän. 

Viikon päästä on kuitenkin ne aksakisat ja siellä noiden keppien pitäisi ainakin tällä harjoittelumäärällä toivottavasti sujua, tää on vähän tällästä enemmänkin mun oman pääkopan rauhoittamista, että ne kepit menee. Hienostihan toi tekee nyt ja virheitä sattuu vaan kun Pongo kuumuu ja sillonkin onneksi niitä loppupään virheitä.Ollaan myös sitten ihan vaan hengailtu ja käyty järvessä. Pitäisi ottaa seuraavaksi projektiksi uimaan opettamisen noiden pelastusliivien avulla, jospa toi nynny-Pongokin niiden avulla uskaltaisi opetella uimista. Se selkeästi nimittäin tykkää vedestä, mutta hieman vielä sitä arveluttaa tuo ihan syvälle meneminen. 

Onko lukijoilla vinkkejä uimiseen opettamiseen? Perus lelun heittämiset, itse edeltä meno ja kutsuminen on koitettu ja sillä vaan ei tunnu olevan rohkeutta ottaa sitä askelta "tyhjyyteen" kun ei enää yltä tassu pohjaan. Edes vaikka oli ihania tyttöjä edessä, joiden perässä mennä.


4 kommenttia:

 1. Uimiseen: liivit! Jos kiinnostusta on, mutta rohkeutta ei, ne todennäköisesti auttaa sen ratkaisevan askeleen verran. Kunhan koira huomaa, että uimaan polahtaminen ei johdakaan hukkumiseen, alkaa itsevarmuus kasvaa ja liiveistäkin voi luopua. Lisäksi ne auttavat aloittelijaa pitämään yllä parempaa uima-asentoa. Niistä voi sitten luopua. Laikalla kesti ehkä puolisentoista uimareissua luonnonvesissä ennen liivien ditchaamista ja nyt se ui aina ilman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Täytyypä siis ruveta opettamaan hiljakseen noiden liivien avulla :)

   Poista
 2. Ei kannata käyttää koiran painoa vastaavia liivejä, esmes mun 18kg piskille käytettiin 10 kiloiselle koiralle tarkoitettuja liivejä. Ohjaavat paremmin oikeaan uima-asentoon, eivätkä turhaan kelluta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Mä tolle jotkut liivit hankinkin jo, pitää katsoa toimiiko ne odotetulla tavalla!

   Poista