maanantai 21. heinäkuuta 2014

Oli tähdet kohdallaan

Sunnuntaina oli aikainen aamu ja mitä mukavin sellainen: kisa-aamu pitkästä aikaa. Kesäkuu oli tarkoituksella kisaton kuukausi, koska halusin opettaa kepit niin kunnolla, ettei kisoissa enää tule keppivirheitä ja koira ei enää kepeistä paineistu. Vähän siis mietitytti, meneekö se ne kepit ja olihan kaikki mahdolliset lähteet luvanneet ko. päivälle ukkostakin - pahin mahdollinen meille. Puoli kahdeksalta olin jo kasvattajan pihassa, lastattiin pakuun kisakamppeet sekä koirat ja lähdettiin kohti Kookoo99:n agilitykenttää.

Kisapaikalla oltiin ihan hyvissä ajoin, noin yhdeksän pintaan ja rataantutustumisen piti alkaa 9:30. Kävin viemässä Pongon sekä sen pikkusiskon Murun kisakirjat ja sitten menin hetkeksi katsomaan kisoja sekä kävelytin koiraa. Aika pian se rataantutustuminenkin tuli ja Hilpi Yli-Jaskarin tuomaroima C-agilityrata vaikutti mukavan simppeliltä, kepeille mentiin putken kautta lopussa, joten oletin, että ainakin siihen asti voidaan onnistua. Rata oli tosi suoraviivainen, joten oletin meidän selviävän siitä varmaan hyvin. Keinua ei ollut ollenkaan!Eli hitaasti, mutta varmasti oli meidän päivän teema. Tosi kuuma keli kyllä selkeästi vaikutti koiraan, mutta kiltisti se hölkötteli tuolla menemään. Alkurata meni ilman sen kummempia sekoiluja, huutelin aika paljon "täällää" että koira osaa lähteä oikeaan suuntaan kun itse olen jo menossa eteenpäin. Putkesta kun otettiin vaihtua niin itse olin ihan vähän myöhässä kun unohdin melkein vaihtaa puolta. Siinä sitten ensimmäinen keppikäsky ja näin koiran lähtevän menemään heittämään sitä sen perus kierrosta, joten toinen topakka "kepit" ja se lähti menemään!! Siinä vaiheessa sitten hoin "kepitkepitkepit" koko keppien ajan, vaikka happi meinasi loppua (vikoilla esteillä en osannutkaan sanoa sitten mitään) ja maalissa tajusin - ME TEHTIIN SE! LUVANOLLA!

Sen jälkeen jännitettiin vielä pikkusiskon sekä kasviksen suoritus ja kisakirjan korkkaus kuten myös tulokset. Nähtiin, että ainakin joku huippunopea nolla sieltä tuli, mutta että meillä pitäisi olla mahdollisuus kai myös sijoittua. Siellä kun oltiin uimapaikalla uittamassa Murua ja Pongoa kuultiin "maksi ykkösten sijoittuneet" ja siellähän oli "kolmannella sijalla lyhytkarvainen collie Pongo..." eli jee, saatiin nollan ja LUVAn lisäksi vielä sijoituskin! Kuten näkyy, ensimmäiseksi sijoittunut sai ihan mielettömän kovan ajan ja me tultiin selkeästi hitaammin. Mutta tällä kertaa riitti toikin meno, nimittäin nolliakin tuli kuitenkin vain kolme vaikka rata oli musta todella helppo ja suoraviivainen... Yleensä niillä radoilla nimenomaan niitä virheitä voi tulla, kun tuudittautuu siihen, että on ylihelppo rata. ;)

Sitten olikin aika jännittää päivän toista rataa ja radankävelyssä huomasin, että se on hieman vaikeampi kuin toinen rata. Siinä oli nyt keinukin sekä se oli hieman kiemuraisempi, mutta oikein mukava ykkösluokan radaksi mielestäni. D-agilityrata vaikutti meille ihan hyvältä radalta ja ihan innostuneesti ajattelin tulevaa kisasuoritustamme.Alku sujui oikein hyvin, keinu oli nätti ja sieltä putkesta tullessa koira ei vain syystä x mennyt tuota estettä. Kulma oli vaikea ja en tiedä näkikö se sitä ensimmäisellä kerralla tai miksi ei mennyt. Toisaalta kun korjauksenkaan jälkeen se ei sitä mennyt, jatkoin matkaa ja otin treenin kannalta ihan tarkoituksella! Puomi oli hieno (ottaen huomioon, että se oli keinun jälkeen) ja sieltä kivasti kepeille valssaten. Ja tässä nimenomaan ajattelin, että nyt treenataan hanatuskeppejä kun tänne asti tultiin! Ja voi vitsi, kyllähän se pisti hanaa niinkin, että vähän lipesi vikavälistä (tätä on ollut treeneissä kun on ollut palkkakuppi keppien jälkeen). Eikun uudestaan ja mielestäni hyvät kepit näin erityisesti kuumalla kelillä, vähän autoin vikavälissä. Sen jälkeen putken kautta vauhdikkaasti A:lle, jonne tuli oikeasti hie-no kontakti vaikka olin kaukana (ei näy kunnolla videolla) ja lopussa mulla oli vaan niin iloinen ja onnellinen olo. Mua ei yhtään haitannut hylky! Tätä sen kisaamisen pitääkin olla, olla iloinen niistä ongelmista mitä oltiin voitettu ja siitä yhteistyöstä mitä onnistuttiin radalla tekemään. Ei se koira ymmärrä tekikö väärin vaiko eikö ja saiko se ruusukkeen vaiko eikö, vaan sen että se teki radalla tänään parhaansa, vaikka oli tukala keli. 

Kaikenkaikkiaan kiteytettynä musta meiltä hyvät radat ja varmasti jos koira olisi ollut paremmin mulla hallinnassa, oltaisiin voitu selättää myös tuo D-rata, mutta noin se on mulle oikeastaan juuri hyvä. Me saatiin se luva nostamaan itsetuntoa sekä antamaan potkua treeneihin ja kisaamiseen, mutta toisaalta me tehtiin hyvät radat molemmilla agiradoilla ja onnistuttiin. Hieno keinu, hienot kepit ja hienot kontaktit. Olen niin tyytyväinen tuohon koiraan kun voi olla! Ja koska päiväksi oli luvattu myös ukkosta, se tuli vasta kun tultiin syömästä eli noin kakkosluokkien aikaan ja Pongo ei pelännyt sitä ollenkaan, se vaan hengasi pakussa mielellään - eli todellakin nyt oli kaikki onni meidän puolella tänään.


Palkintojenjaossa saatiin sitten hieno ruusuke, säkillinen koiranruokaa sekä ruisleipä! Pongo kirjaimellisesti ansaitsi leivän pöytään (sekä nappulat itselleen). Erittäin hyvät palkinnot mielestäni, pisteet siitä KooKoo99:lle!Ja siitä sitten tottakai pakolliset poseeraukset palkintojen kanssa.


Vaikka mun ja Pokon kisapäivä loppui tähän, kasvattajalla se oli vasta alussa ja mentiin kakkosluokkien ajaksi syömään läheiselle abc:lle ja palattiin paikalle. Kolmosluokat oli vasta myöhemmin, joten koko päivä reissulla meni. Kiteytettynä loppupäivä oli kuuma, mutta mukavaa ja rentoa hölläilyä olla myös "kisaturistina" näin oman kisasuorituksen jälkeen. Kasviksella kun on erittäin hyvät systeemit koiran pidolle myös kuumalla kelillä (paku), joten huoletta pystyi turisteilemaan päivän. Mikkelissä Kookoo99:llä on sitäpaitsi uimapaikka (puro), joten paikka on tosi ihanteellinen myös kuumalla kelillä olla kisoissa. Jatkossa jos joku miettii, niin suosittelen. Kaksi agilitykenttää sekä kisat rullasi tosi hyvin, olivat jopa turhankin ajoissa.

Erittäin kiva kisapäivä ja tulomatkalla kasvattaja jo innoissaan halusi ensi kesäksi, että mennään viikonlopuksi ja leiriydytään teltoissa siellä pihalla. En tiedä oonko tarpeeks erähenkinen nukkumaan teltassa, mutta ensi kesänä varmasti kisaamaan tullaan taas, koska kuulemma Mikkelissä ja Kookoo99:n kisoissa paistaa AINA aurinko!

Mutta tällä viikolla treenataan vaan ja kisakalenteria selaillaan. Heippa!

11 kommenttia:

 1. Huippua! Tosi paljon onnea teille! (:

  VastaaPoista
 2. Hienoa, onneksi olkoon LUVA:sta!! :)

  VastaaPoista
 3. Onnea LUVAsta! Sä oot muuttanu muuten sun käskytystapaa radalla kun vertaa vaikka teiän ensimmäisiin kisoihin :D

  Teillä olikin sama tuomari kuin meidän kisoissa, tykkäsin kanssa tuon tuomarin radoista ja agiratakin olisi ollut meidän kisoissakin ihan mukava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja en mitenkään tietoisesti oo muuttanut, ehkä ite oon rennompi enkä vaadi niin kovasti hanskassa pysymistä kun osaan jo luottaa paremmin tohon kisatilanteessa :D ja oli kiva tuomari, tykkäsin. Kolmosluokilla oli Salme, oispa meilläki ollut, sillä vasta olikin hauskat radat!

   Poista
 4. Teillähän meni tosi hienosti, onnea! :) Harmi, kun en päässyt katsomaan. Ens kerralla sit!

  VastaaPoista