keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Laiska treenaaja ilmoittautuu

Sunnuntai 29.6

Aksaharjoittelua kasvattajan kanssa. Ideana oli puomitreeni ja siinä oli aika monimutkainen putki- ja puomierottelu ja puomille meno oli vaikeaa. Jälkeenpäin katsottuna itse painostin ja työnsin sen putkeen, mutta sain siitä aina onneksi hyvin jatkettua. Oli aika hankalaa, mutta mukavaa tehdä vähän pidempää pätkää välillä. Selkeästi pitää tehdä enemmän oikeasti erottelutreeniä ja kiinnittää huomiota omaan liikkeeseen ja siihen, mihin ohjaan sitä koiraa oikeasti... Ja antaa sille tilaa mennä myös siihen puomille. Putkiin kun on niin hauska mennä jo muutenkin.

Maanantai 30.6

Kasvattajan ja Karon kanssa tokoa. Tehtiin pienellä kentällä kaikki yhtäaikaa (kasvis-Muru sekä Karo-Kake) omia seuruujuttuja ja kesto oli joitain minuutteja. Pongo oli älyhyvä ja olin tosi tyytyväinen, alkuun otin nakin kanssa mutta 85% ajasta ilman nakkia kädessä ja hyvin meni silti. Seuruutin myös läheltä muita ja sekin sujui. Lisähaasteena laitettiin pressutyylinen alusta, mutta se ei haitannut. Kun lopetettiin ja Muru ja Kake lähti pois otin pari seuruupätkää juosten lelu kainalossa - mielettömän hienoa. Ihan piti lopettaa heti ton jälkeen, ettei tuu pilattua hyvää tokofiilistä. Olin kyllä tosi tyytyväinen Pokoon.

Rantaraitilla aamulenkillä sunnuntaina 29.6

Keskiviikko 2.7

Collieaksoihin mentiin ja tälläkertaa keppiharkkaa. Meillä on ollut hankaluutena Aholaidan kepit, joissa on jotenkin lyhempi keppiväli mitä tavallisesti ja Poko tuntuu menevän niissä hitaasti. Tein este-kepit tyylisiä harjoituksia, ideana oli vaan saada toistoja. Kaisa palkkasi ruokakupille. Ensin Poko vaan machoili ja esiintyi kun oli paljon koiria ja ihmisiä katsomassa ja häsläsi, tuli paljon (loppupään) virheitä kepeillä. Se oli innokas ja haki itsenäisesti vaikka mitä esteitä. Saatiin pari hyvää toistoakin ja hetkeksi autoon odottamaan. 

Toisen kerran kun mentiin niin tuli paljon onnistumisia, ihan pari loppupään virhettä vaan ja koira teki hienosti. Tehtiinköhän 8 onnistunutta toistoa suunnilleen ja sitten riitti, olin tosi tyytyväinen. Meno oli suht vauhdikasta Pongolle ja se teki vähän virheitä ja haki hyvin ekaväliin. Lopuksi sitten Poko sai leikkiä siskojen, äipän sekä Pulla-vehnän kanssa ja olipas niillä kyllä mukavaa. Harmi kun jäi puhelinkin autoon, olisi tullut kivaa videomateriaalia.Valitettavasti tää postaus oli nyt tämmönen vähän tylsä treenimuistio. Ei oo tullut kuvattua tai videoitua treenejä, tän viikon yhteistreenit tais olla muutenkin nyt paketissa. Ensi viikolle on kyllä suunniteltu jo ohjelmaa ja kaikkea hauskaa! Maanantaina mahdollisesti saadaan taas tyttö pariksi yöksi yökylään, lisäksi keskiviikkona on taas collieaksat sekä varmaan ainakin itsenäistä Haukkuvaarailua. Kaveri myös ehdotti, että töiden jälkeen hän kuvaisi Pongoa (ja ehkä samalla minuakin?) studiossa! Olisi ihan huippua saada Pongosta studiokuvia, joten jos kaikki palaset loksahtaa kohdalleen niin ensi viikolla varmaan bloginkin puolella tullaan upeita kuvia näkemään. Toivottavasti keritään käväisemään studiolla!

 Ilmoitan myös Pongon 20.7. agilitykisoihin Mikkeliin pitkästä aikaa (kun ollaan kursittu noi kepit jo niinjanäin takaisin kuosiin). Äänekoskella olisi syksyllä näytelmät, mutta en vaan jaksa viedä Pongoa sinne hakemaan sitä eehoota. Turistiksi menen luultavasti, mutta saapa nähdä pääsenkö jotain koiraa esittämäänkin (tälläista ideaa vilautettiin tänään). 

Ensi viikkoon siis!

2 kommenttia:

  1. Kannattaa varmaan mitata ne kennelkerhon kepit, jos niillä meinaa treenailla. Agi sääntöjen mukaan kun keppien väli pitää olla vakio "Pujottelukeppien tulee olla jäykähköt, ja ne ovat 60 cm etäisyydellä toisistaan (vapaa väli)".

    VastaaPoista