torstai 24. heinäkuuta 2014

Helleaksat

Keskiviikkona taas hellerajat paukkui, mutta meillä oli maksettu treenivuoro eli Keski-Suomen Collieyhdistyksen "aksavuoro" Aholaidassa, joten päätin tehdä jotain pientä ja helppoa. 

Ideana oli siis treenata kiva ratapätkä, mutta pääideana keinua, koska se nyt on ollut vähän meillä jopa osittain tarkoituksellisesti pois treeneistä, mutta tänään oli nimenomaan keinutreenipäivä. Samalla sitten radanpätkälle tuli myös kepit ja pussi, hyvä niitäkin vahvistaa! Sanoisinko, että molemmat radat meni tosi kivasti. Ekalla radalla kepeillä tuli jotain ihme lagittamista, mutta toinen rata meni ihan nappiin. Jätin palkaksi sille pallon, liekö se sitten saanut colliepojan innostumaan oikein kunnolla. Keinu meni ekaradalla hyvin rauhallisesti, itse kävelin vieressä, mutta toisella radalla juoksin ja vaikka se paukahti Pongon alla kaksi kertaa niin ei silti tullut mitään ongelmia. Keppeihin olen erittäin tyytyväinen toisella radalla. Näiden suoritusten jälkeen sitten ei enää tehty mitään. 

Sen jälkeen suoritimme yhden paikkamakuun, 1m 30sek, ja Pongo pysyi paikallaan hyvin. Ei pitänyt ääntä tai ollut levoton, tökötti siinä hyvinkin nätisti. En palkannut myöskään välillä, olen tyytyväinen! Mutta seisoin toisaalta ehkä max. 2 metrin päässä, mutta ensin aika sitten etäisyys koirasta. Näin ainakin itse ajattelen ja toi puolitoista minuuttia on nyt aivan sopiva aika kun harjoitellaan paikkista tosi epäsäännöllisesti. Meidän treenailu muutenkin on nyt ollut näin hellekeleillä tämmöistä hyvin pikaista ja toistomäärät mahd pienet, koska ei vaan ole musta ollut mitään järkeä väsyttää näin kuumalla ilmalla koiraa turhaan vaikkapa ohjauskuvioita jankkaamalla. 

Tänään on vuorossa agilitymöllit Aholaidassa, mennään varmaan hömppäilemään joku rata kilpailevien luokkaan ihan vaan huvittelu ja treenimielessä. Niistä sitten oma postauksensa kun saan aikaiseksi tehdä. :) 

4 kommenttia:

 1. Videot ei näy :( "video on yksityinen"

  VastaaPoista
 2. Hups väärä asetus jäänyt päälle. Nyt pitäisi näkyä.

  VastaaPoista
 3. Tuossa toisessa radassa kepit olivat kyllä kivat :) Pongo on selkeästi tajunnut tuon jalkojen hypäyttämisen, mitä taasen Nita ei.. :P

  VastaaPoista
 4. Niin kai se on jotain tajunnut :D sais mennä vaan vielä lujempaa, mut ehkä sitten vaadin vauhtia kun ei oo näin mielettömän kuuma!

  VastaaPoista