maanantai 9. kesäkuuta 2014

Treenaustiistai

Tiistaina kävästiin Haukkuvaarassa, päivän teemana oli joka koiralla keppitreeni. Mun ideana oli tokottaa, mutta sitten mulle sanottiin, että mee keppejä niin minähän sitten menin. Laitettiin Pongolle kuusi keppiä ja niiden jälkeen putki niin, että siihen joutui vähän vikan välin jälkeen hakemaan. Ideana tehdä max. 10 toistoa erilaisin lähetyksin kepeille. 

Homma meni päällisin puolin ihan hienosti, muutamia virheitä tuli kun vein koiran huonosti kun se ei vielä itse osaa hakea ihan niin vaikeista kulmista. Tein muunmuassa sellaisia kun koira menee kepeille teen takaaleikkauksen, lähetän koiran persjätön jälkeen kepeille ja sitten ihan normaaleja lähetyksiä molemmin puolin. Onnistui kyllä kivasti, kun oli päässyt oikeasta välistä sisään niin ei tehnyt virheitä ja antoi vähän hetsatakkin. Hyvä treeni, tätä voisin tehdä joskus yksinkin ja varmasti tekee hyvää Pongon kepeille. Meni myös vauhdikkaammin, haluaisin kyllä tehdä mielummin näillä lyhyemmillä kepeillä ilman ohjureita kuin ohjureilla, se tuntuu olevan parempi, ettei niitä tarvitse alkaa taas mahdollisesti häivytellä. Palkkana oli nakit sekä loppupalkkana kissanruoka, joka toimi erittäin hyvin.

Kuva (c) Karo

Treeni oli aika lyhkänen, joten käytiin sitten parin tunnin päästä Keski-Suomen Collieyhdistyksen järkkäämissä yhteistreeneissä Killerillä vielä tekemässä pikkutokoa, kun oli tarjolla vähän erilaista häiriötä (uusia ihmisiä sekä koiria) helpossa paikassa. Ideana oli siis ottaa vaan jotain tokoilua, ei mitään vaikeaa, koska en voi vaatia tuolta vielä hirveitä ihmeellisyyksiä tavallista erikoisemmassa häiriössä.

Otin koiran autosta ja välittömästi hommiin. Hetki meni saada homma pakettiin ja missään nimessä tekeminen ei ollut niin mainiota mitä normaalisti - tämä oli odotettavissa. Vähän jouduin ärähtämäänkin (yritin kuitenkin olla hermostumatta liikaa) että nyt toi on ihan pöllöä, keskity. Otin seuruupätkiä, muutamia sivulletuloja (palkkasin vain kun käytti takapäätä) sekä liikkeestä maahan. Liekö häiriö syynä vai seuruusta seisomisen erikoistreenaus, kun koira jäi seisomaan, vaikka käskin maahan. Näiden erottelua (seiso ja maahan seuruusta) pitänee siis harjoitella. Seuruupätkät parani loppuakohden kertaa miljoona verrattuna alun laamailuihin, vähän miinusta mun ärinöistä, mutta sain koiran parantamaan sekä palkkailin mielestäni hyvin. Vaadin myös vähän pidempää pätkää. Tein ehkä noin viitisen minuuttia arvioituna, en ainekaan yli kymmentä. Sen jälkeen loppupalkalle, eli seuruutin koiraa ja se selkeästi tiesi, kun mentiin kuppia kohden, että kohta tulee palkka, joten mentiin palkkakupille vähän yllättävästä paikasta ja yhdessä juoksenneltiin sitten ruokailemaan. Kissanruoka maistui taas hyvälle. Koira meni hetkeksi tauolle.

Tauon jälkeen paikkis, Pongo oli reunapaikalla ja paikkisseurana oli Muru-nahka, Ilmi-nahka, Lyyli-pehko sekä Hupi-nahka ja olipas vaikeeta taas koota koira tekemään, koska tytöt kiinnosti sata kertaa enemmän kun minä. Sain koiran parin ärähdyksen jälkeen kuitenkin toimimaan. Alkuun tuli luoksepäästävyys ja ekalla kerralla Pongo nousi. Otettiin uudestaan ja Pongo pysyi, palkkasin. Sitten makuu, aikaa ei otettu, mutta muutama minuutti. Pongo pysyi koko ajan maassa, itse olin aika lähellä ja kävin palkkaamassa muutamia kertoja. Vähän levoton se oli, pari kertaa vaihtoi esim kankulta toiselle, mutta ei noussut vaikka vieressä nousi Hupi ja myös kun takaa meni juoksijoita. Olin tosi tyytyväinen paikkikseen, koska sitä ei olla turhan paljoa vielä harjoiteltu.

Kuva (c) Karo

Ja vielä loppukevennys! Treenien jälkeen päätin mennä ostamaan kissanruokaa huomista varten valmiiksi, kun totesin sen sopivaksi loppupalkaksi Pongolle. Testissä oli siis Whiskasin perus kissanruokahyytelöt ja niitä käväisin lähisiwassa ostamassa sitten treenien jälkeen. Eiköhän mun tuurilla sitten meidän naapuri tullut samaan aikaan Siwaan ja vielä mun perään kassajonoon, jossa se sitten moikkasi ja kysyi (tarpeeksi kovaan ääneen) "miksi sä ostat kissanruokaa kun sulla on koira?" jep eli koitappas siinä sitten maallikolle selittää, että joo kun mä palkkaan tällä mun koiraa. Mutisin vaan jotain treenaamisesta ja että Pongo tykkää siitä... Mutta tuli kyllä hölmö olo! 


Huomenna aamulla treenaamaan jotain (tokoa?), sitten pohdin käynkö illalla höntsäämässä Laukaan agiepiksissä mölliluokassa yhden radan (putki-hyppyrata) ihan vaan siksi, että jäi huonoja viboja paikasta ukkosen takia. Tekisi mulle sekä koiralle hyvää huomata, että ei siellä joka kerta ukkosta ja ole niin kamalaa. Katsotaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti