sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Takaisin aksaharkkoihin

Tänään sunnuntaina palailin Oulusta takaisin Jyväskylään ja heti palattuani käytiin Pongon kanssa metsälenkillä Karon sekä Annan (koirineen) kanssa. Oli kyllä hyvä reissu, aurinkoa piisasi muttei liikaa ja oli mukava kyllä taas pitkästä aikaa olla porukan kera lenkkeilemässä. Myöhemmin tänään käytiin sitten Haukkuvaarassa korkkaamassa kesän tarjousvapaakortit (50€ kesä- JA heinäkuu!) agilityn merkeissä. Tulee varmaan oikein kiva treenikesä!Meillä tuli viime kisoissa vähän vauhdikkaampi keinu, ei nyt mikään katastrofi, mutta vähän ruma, joten halusin ottaa keinutreenin varman päälle. Se olikin hyvä ratkaisu. Ensin kaksi kertaa pannasta taluttaen ja sitten rata, missä oli putkia, esteitä, A, keinu ja kepit. Rimat oli 35cm, muuri medi. Videolta näkyy rata paremmin, siinä kaikki mitä treenattiin aksassa, kahvakuulailun se noin 10 minuutin ajan hengailu ei ole videolla.

Ekalla radalla Pongo vähän hiipui A:n kontaktilla ja se jäikin siinä nuuskimaan. Halusin palkata sen kuitenkin kontaktille kun jäi siihen hyvin ja kun kisoissa ei ole voinut sitä siihen palkata. Siitä sitten hienosti keinu ja olisi voinut lähteä vähän vauhdikkaammin, joten yritetty lähetys kauas esteelle ja sen kautta putkeen ei onnistu. Toisella yrittämällä sitten rata juuri niinkuin pitää (alussa hienot leieröinnitkin!), hyvä A ja hyvä keinu, sen jälkeen onnistunut lähetys ja kepit (ohjurit alussa ja lopussa). Kepit oli hitaat ja Pongo jäi nuuskimaan, mutta teki kuitenkin oikein. Lopussa lähdettiin palkkakupille, koitetaan nyt loppupalkkaussysteemiä.


Annan ja Karon treenattua koirat (Pongo oli ensimmäisenä) jäin sitten vielä hetkeksi Pongon kanssa halliin kun siellä alkoi kahvakuulailu. Hyödynsin ihmispaljouden sekä tietenkin musiikin ja höpötyksen ja tein helppoja temppuja sekä palkkailin koiraa esim. katsekontaktista. Vähänhän se homma meni nuuskimiseksi ja hömppäämiseksi, mutta ideana oli siis ihan vaan olla rentona kun on jotain outoa tekeillä.

Tällaista treeniä tänään, oikein kivaa tekemistä loman jälkeen! Ihan onnistunutta aksaamista, toki sellainen suurempi vaihde Pongon menosta puuttui, mutta olen ihan tyytyväinen. Keinu sujui joka kerta hyvin (tähän olen extratyytyväinen, ei missään vaiheessa yhtään traumailua!!!) sekä A-este, keppejä varmaan ruvetaan nyt taas innostuttamaan ja testataan pikkuhiljaa, olisiko tuo loppupalkka Pongolle sopiva juttu ihan kaikkeen treenailuun.  Kaikenkaikkiaan erittäin hyvä mieli treenistä ja tuo lähetys kauas esteelle ja putkeenkin onnistui, mikä vähän mietitytti.

Huomenna luultavasti sitten tokoillaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti