tiistai 24. kesäkuuta 2014

Itsenäistä apinointia

Maanantaina kävin illalla itsenäisesti ottamassa vain nopean keppitreenin. Tein pari helppoa ja pari vaikeaa lähestymistä, yhteensä aikaa meni kyllä ihan joku maksimissaan viisi minuuttia. Otin sellaista radanpätkää (hyppyjä, putkia, pussi sekä A) jonka loppuun tuli pitkät kepit. Ihan hyvää tekemistä taas, keppivirheitä ei tullut paljoa. A:lle hyvät kontaktit.

Tiistaina alkuun kuudella kepillä "motivaatiokeppejä" eli lopussa alustalle palkkaamassa Karo (sekä samalla kuvaamassa, kiitoksia!). Halusin helppoja lähestymisiä sekä pari vaikeampaa, halusin vain vauhtia ja innokkuutta kepeille. Yksin en osaa vielä katsoa mikä menee vaikeissa lähetyksissä pieleen, joten ne säästän kasviksen kanssa treenattavaksi. Välillä imi kepeille tosi kivasti ja kivaa selkeästi oli, olen tyytyväinen. Itse olisin voinut olla vähän järkevämmin tuossa kepeillä, mutta hyvin kesti hetsauksen ja kannustuksen.


Tauon jälkeen en keksinyt tohon pikkukentälle muuta kuin tokoilua, eli tehtiin tokohyppyä. Aluksi tulin halliin sisälle kokeenomaisesti ja se sujui ihan yllättävän hyvin meiltä. Sain koiran heti hallintaan ja nätisti mun kanssa sisälle kentälle. Sen jälkeen tokohyppyä, joka meni ihan hyvin, vähän koira kiihtyi kun viereisellä kentällä oli agilityä. Kuitenkin ihan hyvää tekemistä, vaikka palkkanakit ei millään meinannut osua silmiin. Tokohypyn jälkeen liikkuroitua seuruutusta, ei tuntunut sujuvan sitten millään. Häiriö oli liikaa, joten komensin kunnolla tekemään ja johan alkoi pelittämään. Olinkohan liian epäjohdonmukainen, koska heti kun olin että "NYT sivu" niin se sai siirrettyä häiriön toisaalle ja tekemään mun kanssa. Otin sellaisen jonkun pätkän siinä ja sitten kunnon palkkaus. Loppuun vielä leikittiin ja syötiin nakkeja. Autoon loppupalkkawhiskas.


Ei ehkä niin hyvää tokoilua mitä olisi voinut olla (no onneksi keppitreeni edes onnistui). Selkeästi vähän liian vaikea häiriö ja itse olin ehkä vähän ärsyyntynyt ja väsynyt - mitäpä muuta työpäivän jälkeen voi olla kun nukuttaa kamalasti... Mutta ehkä tähän tottuu, että päivittäin on kymmenen tuntia päälle ja siihen vapaa-ajan aktiviteetit päälle. Selkeästi myös kaipaan ehkä vielä enemmän ohjattua treenaamista ja kun kasvattaja ei kerinnytkään paikalle neuvomaan, olen selkeästi vielä vähän liian hukassa treenien suhteen. 

No tärkeintä on kuitenkin treenata edes jotain. Selkeästi koirakin kaipaa jotain aktiviteettejä ja onhan se itsellekin kivaa. Vähän jo haaveilin josko ottaisi agivalmennustuurauspaikan, jos vain jostain repäisisi siihen rahaa. Ehkäpä palkkapäivän jälkeen sitten! Mihinpä muuhun sitä käyttäisi rahat, kun koiraan ja koiraharrastuksiin...

<3

3 kommenttia:

 1. Koita jättää tuo pään nyökäytys esteelle lähettäessä pois, lasketaan avuksi ja vähentää pisteitä. Vai teetkö sen tietoisesti?

  Kepit näyttää kivoilta, kyllä sille selkeesti on sitä vauhtia ja varmuutta tullut kepeille :)

  VastaaPoista
 2. Nyökäytys on ihan tarkoituksellinen. Eiköhän se joskus jätetä pois kun ollaan enemmän tehty.

  Ja joo, ihan kivat kepit! Vähän jo sitä menoakin oli noissa :D

  VastaaPoista
 3. Tosiaan alkoi jo vauhtia tulemaan kepeille! Meilläkin edessä sama projekti :)

  VastaaPoista