keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Hauskaa tokoilua sekä agilityepistelyä

Eilen aamulla käytiin ottamassa tokoilua, Pongolle halusin tehdä vain yhden treenin jos meinasin käydä vielä illalla siellä agilityssä. Alkuun paikkamakuu, 1min 30sek ja parina oli Laki, Anna meni piiloon. En käynyt palkkaamassa kertaakaan, Pongo nousi kerran ja kävin sen aika eleettömästi käskemässä takaisin maahan. Nousi vain jaloilleen oikestaan. Tehtiin sen jälkeen seuraamisen yhteydessä seisomista niin, että seuruutan ja sanon "paikka" ja välittömästi heitän herkun taakse. Tätä muutama toisto, sitten samalla tavalla paitsi heitän herkun vasta kun Anna naksauttaa ja koira on pysähtynyt. Tämä jätettiin muutamien toistojen jälkeen hautumaan, ehkä maksimissaan 10 toistoa tehtiin? Pikkuhiljaa toi alkaa kuitenkin menemään kaaliin, paransi koko ajan.

Seuraavaksi otettiin hyppyä. Ja sekös Pongosta oli hauskaa! Siihen taidettiin tehdä maksimissaan taas 8 toistoa, kun annoin Annalle kahdeksan nakkia. Seuruutin sen hypyn eteen ja sanoin "hyppy" ja käänsin katseen. Hain Pongon heti pannasta mukaan ja sitten uudelleen. Kerran ryösti ilman hyppykäskyä ja alustalla oli vielä palkkakin, noh tulipa ainakin itsevarmuutta nostettua, ei haittaa. Sen jälkeen se yritti taas koittaa sitä, mutta kun toin sen kunnolla siihen niin ei ryöstänyt ja homma tuntui aika hauskallekkin! Hyppyjen jälkeen pari ihan perus seuruutusta ja sitten loppupalkalle (se oli kehän ulkopuolella, mutta olisi voinut myös olla vikan tokohypyn jälkeen). Se saikin meille sitten riittää tätä hauskutusta. On kyllä kiva toi tokohyppy ja Pongokin selkeästi siitä tykkää, siitä tulee varmaan Pongon lempitokojuttu.
Illalla sitten halusin käydä agilitymölleissä, koska Laukaassa meillä oli ne kisat, missä tuli ukkonen juuri meidän vuoron kohdalle. Halusin nähdä jäikö Pongolle traumat paikasta ja miten se ylipäätään suhtautuisi siellä oloon, samalla möllit olisi hyvä paikka treenata meidän kisajännitystä. Aluksi mulla oli suunnitelmissa käydä pelkkä mölliluokka (putki-hyppy), mutta Anna sanoi, että voisin hyvin koittaa myös kilpailevien luokassa kisaamista, joten menin molemmat luokat Pongon kanssa. Mä en kuitenkaan mennyt uusintoja kummastakaan luokasta, koska ne on kasvattajan toimesta kielletty. :D Toisaalta aina kun olen uusinut, niin eipä siinä ole ollut järkeä, kun samat virheet on tullut uusintaradalla aina. Lisäksi viimeksi virallisissa löysin hyvän ojan, minne laittaa koira lutraamaan, niin tiesin, että saan sen virkistettyä ratojen välissä. 

Mölliluokka oli hauska ja siihen pystyi tekemään paljon persjättöjä. Rimat 45cm. Halusin koittaa hieman uhkarohkeaakin leieröintiä, mutta tiesin Pongon imevän putkeen tosi hyvin, joten uskalsin koittaa sitä. Möllithän on paras paikka koittaa kaikkea, mitä kisoissa ei ihan uskaltaisi vielä koittaa, vai mitä? Rata oli muuten musta hyvä, mutta Pongo osui yhteen rimaan ja en tiedä säikähtikö se sitä vai mitä, mutta sen jälkeen olin liian edellä ja se haki väärään päähän putkeen, mun moka kun en ohjannut oikeaan päähän ja homma jatkui siitä, ei haittaa! Videon kuvasi poikaystäväni ja siis... välillä kuva on vähän jäljessä ja kuvattu vastavaloon, mutta yritys hyvä kymmenen eiköhän tosta suunnilleen kuvan saa, miten mentiin.
Sen jälkeen odoteltiin kilpailevien luokkaa. Rata oli aika mukava mielestäni. Rimat oli 55cm. Alku meni kivasti, puomille vähän kökkö kontakti, mutta tuota harjoitellaan sitten kotona, tuo kelpaa tälle hetkelle "kisatilanteeseen"... Kepeille lähetys tuntui vaikealta tyrkyllä olevan putken takia, jonka vuoksi sitten tein hölmön varmistelupysäytyksen ennen keppejä enkä antanut Pongon hakea itse. Olin kuitenkin tyytyväinen, että se kuitenkin meni kepit ja palkkasin siihen vähän kökösti, mutta halusin palkata keppien jälkeen. Sen jälkeen virhe A:n ylösmenokontaktilta, mitähän tämä on koska näin ei ole KOSKAAN tapahtunut?! Loppuun hyvä kontakti. Sen jälkeen putki, jonka jälkeen Poko lukitti toisen esteen ja tuli ohi, jälleen ei haittaa ja vika este, jonka jälkeen se vielä "karkasi" putkeen. Hassu koira! 

Musta oikea hyvän mielen rata ja toi hyvää itsevarmuutta ainakin mulle, koska ne kepit meni (virheiden kera, mutta kuitenkin) ja saatiin vielä tehtyä kunnon rata tuolla Laukaassa, mikä oli vaikea sen viimekertaisen jälkeen. Paljon kökköilyä radalla mun osalta, mutta eiköhän tää taas joskus tästä kisakuntoon hioudu, että kehtaa mennä virallisiinkin. Silti, olen tosi tyytyväinen, että mentiin. Kisaluokan videoi Karo.


Tänään sitten lepopäivä (palautellen tottakai) kun on ollut kaksi päivää putkeen paljon treeniä ja pitää miettiä, millon ensi kerralla treenataan. Mulla alkaa tänään työtkin ja ne verottaa aika paljon mun koiratreeniaikaa, pitää katsoa mistä sitä repii aikaa sitten treeneillekkin... 

pst. Mitä mieltä olette uudesta bannerista?

Lepopäivä-Pongo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti