maanantai 5. toukokuuta 2014

Viikon aloitus agilityllä

Heti aamusta mentiin Annan kanssa Aholaitaan treenaamaan. Pongolle halusin hauskan aksatreenin ennen kisoja ja treeni olikin musta oikein hyvä. Meitä tosin hieman ärsytti, kun joutui heti ensimmäisenä roudaamaan painavat esteet kentälle (ja vielä sieltä poiskin) kun on tottunut että esteet on valmiina kentällä (kermaperseet). Tulipa hyvä alkulämppä välillä meillekkin! Ja päivän treeni näytti siis tämmöiseltä:Eli tuollaista mukavaa kieputtelua sekä sitten keppejä. Kepit oli tänään vähän vaikeat, koska Anna halusi että koitetaan niistää kepeille ja sitä aluksi harjoiteltiinkin ja saatiin se kivasti menemäänkin kunhan vain muistin, etten huitaise oikealla kädellä (vielä, koska Pongo ei osaa niistoa kepeille vielä) vaan rauhassa käännyn ja sitten mennään. Kepit oli esimerkiksi Haukkuvaaran keppejä lyhyemmällä välillä ja isolle koiralle hankalat, osittain siksi vauhtikin tänään oli kepeillä normaalia hitaampaa ja ehkä uusi juttukin hieman hidasti Pongoa... Sekä uusi aksapaikka, pitkästä aikaa ulkona aksaa etc. 

Treeni meni ihan sujuvasti mielestäni, ongelmia tuotti vain tuo niisto kepeille ja kepeille lähetys (12-13) kun en oikein handlannut mennä tarpeeksi kauas ja pyörähtää siinä nätisti. Ilokseni voin sanoa, että kuitenkin estekuviot sujui aika hienosti eikä siinä ohjauksessa tullut sekoilua! Ainoastaan sen kerran kun en antanut estekäskyjä tai ohjannut sen sijaan tarpeeksi isosti, mutta muuten se meni aikalailla ne esteet mitkä pitikin. Vauhdikkaammin olisi toki saanut treeni mennä, mutta ihan hyvä harjoitus ja JATin kepit varmasti sunnuntaina menee kun ne on isommilla väleillä (kunhan muistan vain lähettää koiran niille!!!)

Laitettiin kamerakin kuvaamaan meidän treeniä, harmiksi en saanut sitä kauemmaksi ja ykköshyppy sekä putken toinen pää jäi kuvasta pois.. Lisäksi siinä näkyy vieläpä roskiksen kansi, mutta ainakin Anna sai neuvottua paremmin kun ei tarvinnut sählätä kameran kanssa.Tuon jälkeen koira autoon hetkeksi ja Murun treenien jälkeen halusin sille vain ihan nopean hanatreenin, eli 14, 4 ja 2 (tossa ei näy kun en osaa piirtää oikein, mutta olivat linjassa) ja Anna hetsasi lelulla alkuun ja heitti sen sitten kakkoselta Pongolle. Oikein kiva mieli jäi varmasti koiralle kun sai käydä vaan päästelemässä ja meni se kyllä ihan hirveän lujaa. Mentiin vain kerran ja sen jälkeen Pongo sai leikkiä vähän kentällä.

Sen jälkeen kuvailin Annan treenejä ja sainkin niin kivoja räpsyjä, että pakko jakaa muutama täällä!

Acting Top Notch "Muru" (Pongon puolipikkusisko)

Acting Lady Luck "Laki" (Pongon emä)

Muru

Laki

Nyt mulla onkin mukavasti väsytetty koira, joka tyytyväisenä vaan örisee tuolla nukkuessaan. Eli se tarkoittaa sitä, että pääsykokeisiin lukumaraton alkakoon ja illalla sitten katsomaan, miten Karolla ja Kakella sujuu Haukkuvaaran rataharkassa! 

Huomenna sitten, mä olin hieman kahden vaiheilla mennäkkö vaiko eikö mennä Pop Dogin agilityesitykseen Kuokkalan koululle. Mennään nyt kuitenkin, vaikka viikonloppuna on kisat. Ideana siellä on siis värvätä uusia junnuja agilityn pariin sekä esitellä agilityä ja saada lajia tunnetummaksi. Itsehän aikoinani olin Kuokkalan koulussa yläasteella sekä Pohjanlammessakin ala-asteella kuutosluokan, eli tottahan sitä tutulle koululle pitää mennä näyttäytymään. Pongolle tulee samalla hyvä häiriötreeni, kun aksaillaan uudessa paikassa häiriössä, mutta kuitenkin on onneksi tutut ja turvalliset esteet. Kisoissa tutussa JATin hallissa varmaan meno tuntuu helpolta kun heinänteko, kun ollaan käyty vaan kaikissa uusissa paikoissa aksailemassa. Mutta meilläkin tulee olemaan ihan upouusissa paikoissa kisoja ja nämä on ihan parasta harjoitusta sitä varten.


2 kommenttia:

  1. No niin, nähdään siis viimeistään huomenna!;) Ehkä Heka ei Pongoa syö...:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomenna, kyllä! :D Ja toivotaan ettei Pongokaan syö Hekaa tai ketään muutakaan, kuka saapuu paikalle :D

      Poista