keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Pop Dogin agiesityksessä Janakan koululla

Eilen vähän extemporesti päädyin ilmottautumaan Pop Dogin viimeiseen agilityesitykseen ala-asteelle, kun ei saatu Aholaidan keppejä kontista kun kontin lukko oli vaihdettu ja Annalla ei ollut uutta avainta. Oli pakko päästä treenaamaan keppejä jossain, joten ilmottauduin sitten tuonne esitykseen.

Otin alkuun muutaman kepit aluksi hihnassa ja sitten meinasi mennä väärästä välistä. Toinen Tiina oli hihnan päässä ja itse olin vieressä. Lopussa oli palkka. Sitten otin vapaana keppejä, sain yhden onnistuneen toiston ja sen jälkeen tuntui kestävän ikuisuuden, että suostui menemään uudestaan kepit oikein loppuun. Sain kuitenkin toisenkin onnistuneen ja lopetin siihen, koira autoon odottamaan esityksen alkua. Koiralla selkeästi on nyt epäselvää, mitä sen pitää tehdä kepeillä ja oikean välin hakeminen on hankalaa.Ratan tehnyt Julia Kärnä

Rata oli tosi kiva ja musta aika simppeli, tosi hyvä mentävä meille. Ainoastaan noi kepit ahdisti mua vähän, että miten ne tulisi radanosana menemään. Toinen vaikea oli sitten takaaleikkaus tuossa 11-12 välissä.. Muuten oikeastaan ei mitään probleemaa.Rata meni meiltä ihan kivasti, kepit oli kompastuskivi kuten saatoin kuvitellakin niiden olevan. Jouduin hinkuttamaan siinä turhan kauan ja tällä osaamistasolla en sitä sunnuntaina kisoihin vie, ellei päästä treenaamaan niitä ennen kisoja. Luultavimmin meidät tulee siis löytämään kasvattajan takapihalta treenaamasta niitä keppejä... Koska pakko harjoitella. 

Muuten rata oli tosi kiva ja Pongo irtosi hienosti hypyille, ihan yllätyin. Itsellä pysyi hyvin ääni sopivalla tasolla, olin oikein tyytyväinen meihin molempiin - jossei niitä pirun keppejä lasketa. Päädyin onnistuneiden keppien jälkeen palkkaamaan ja sen jälkeen jatkoin rataa oudosti, ei meinannut onnata ja hukkasin koiran. Palasin takaisin ja kahden esteen eteenmeno ja putkeen - onnistui hyvin loppuun ja hieno lopetus mielestäni tuohon. 

Nyt vaan niitä keppejä harjoittelemaan. Vitsi että mua ärsyttää että meidän hienot kepit on mennyt pilalle. Mutta ollaan treenattu niitä nyt tosi vähän (eli ei ollenkaan kisojen alla) joten sietääkin mennä huonosti kun on treenattu myös huonosti. Eli ihan oma vikani varsinkin kun karjuin ne lopullisesti sunnuntaina pilalle. 

Ja kuvien lisäksi mulla on jopa videomateriaalia radasta, joten olkaapa hyvä, tässä meidän suoritus.. Kiitoksia Tiina-kaimalle videoinnista!Ja radan jälkeen Pongo toimi jälleen oikein pätevästi silityskoirana ja annoin muutamien lapsien antaa sille nakinpalojakin kädestä, kun se tuntui vähän laittavan häntää jo alaspäin. En tiedä oliko vastarannan työmaan äänet sille liikaa sitten, mutta kun lenkitin sitä niin nousi heti häntä pystyyn, eli oisko joko työmaa tai ihmispaljous sitten stressannut Pongoa. Kiltisti se oli kuitenkin vaikka jos vähän ahdistikin, saa koira ihan täydet sata pistettä kiltisti silityskoirana olosta. Nätisti se nimittäin antoi itseänsä silittää ja on ihanaa, miten nätisti se on lapsien seurassa vaikka ei kauheasti ole lapsia tavannut sitten sen jälkeen, kun se lähti kasvattajalta, jossa siis on hänen ala-asteikäinen poika. 


Toivotaan nyt kovasti, että päästään harjoittelemaan kepit edes suurinpiirtein kuntoon ennen sunnuntaita. Harmittaisi kyllä kovasti, jos tämä jäisi viimeiseksi keppitreeniksi ennen kisoja. Niiden kisojen jälkeen kyllä painutaan takaisin treenikentille ja katsotaan, millon sitä edes kehtaa seuraavaan lähtöön ilmoittaa. Ei kesäkuun aikana ainakaan!

2 kommenttia:

 1. Sehän otti tuosta radalla pomppivasta bortsusta häiriötä mun silmään jonkun verran kepeillä ja sitten siinä keppien jälkeen persjättökohdassa. Ihan sujuvaahan tuo muuten oli :) Ja kepeillehän sä käytännössä pysähdyt, johon oma koira ainaki reagois varmaankin just noin ("ai etkö sä tuukaan, eikö me mennäkään"). Musta tuntuu että sä oot aikasemmin vieny sen sujuvammin kepeille etkä tuollalailla jarruttele? Mutta juu, sisäänmenohan sillä tuntuu olevan hukassa.

  Mä en tiiä missä hinnoissa on kertamaksut Jattilaan vierailta, mutta sinne voisin lähteä mukaan keppitreenaamaan jos et minnekään muualle treenaamaan pääse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo otti bortsusta häiriötä varmaan, mutta meillä on mennyt nyt tuo keppijuttu sekaisin kun se on tehnyt kisoissa niin paljon virheitä - mun vientivirheiden jne takia - joten nyt sille on epäselvää miten mennä kepeille ja ehkä se ei uskalla mennä niille, kun oon (tyhmänä!!!! aagh) murahtanut sille jos on tehnyt virheen niin se on varmaan ottanut nokkiinsa sitten siitä -> ei uskalla mennä ettei tee virhettä. Just katoin ite tota pysähtymistä kanssa, että ihan typerää kun en lähde viemään kunnolla sitä ja täydet pisteet siitä että se lähti menemään ne kepit. Palkkauksessakin ihan typerästi pysähdyin kun olisin voinut nopeasti palkata vaikka heittämällä nakin... Mutta joo, näitä taantumisia sattuu, kasvattaja just sanoi että kun kilpailee ja ei ylläpidä taitoa treenatessa niin koirat alkaa sitten luistamaan tehtävistä ja musta tuntuu, että ei olla paikattu ongelmakohtia ajoissa ja sitten kokoajan menee homma huonommaksi. Varmasti kyllä viime viikonlopun kisat ja mun ärjäsy niillä kepeillä oli viimeinen niitti ja koiralta ihan oikeinkin sanoa, etten mene kun oot mulle vihanen. Agilityn kuuluu olla kivaa ja mä en ollut koiralle kiva ja hävettää, että raivosin sille sillä tavalla. Joten 100% mun oma moka, että ne kepit on nyt tuollaiset. Nyt niitä sitten korjataan. :)

   Kiitos tosi paljon kutsusta, ihanaa että on porukkaa valmiina tulemaan treeniavuksi ja -seuraksi hädän hetkellä! Mutta kasvattaja ottaa mut huomenna onneksi sen takapihalle treenaamaan noita keppejä. Ois kyllä hauska aksata joskus, Haukkuvaarassahan on nyt tarjous kesäksi, kesä ja heinäkuun vapaakortti yht. 50€ ja aion varmaan ottaa sen :)

   Poista