sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Noukanniemen sivuerkkari

Lauantaina oli Noukanniemessä collieiden sivuerikoisnäyttelyt ja siellä olikin meitä Actinglaisia todella monta! Päivä oli mielettömän kuuma ja aurinko paistoi ihan koko päivän! Koiriakin piti vähän väliä käyttää uimassa, etteivät ihan läkähdy. Itse olin vielä koko päivän siellä töissä, joten olkapäät sai kyllä vähän liikaakin aurinkoa ja siitä muistona palanut iho. Kaikinpuolin oli kyllä erittäin mukava päivä, kiitoksia kivasta päivästä vaan meidän actinglaisille sekä muillekkin, keitä tuli tavattua näytelmissä! :)

Kehässä Pongo käyttäytyi mielettömän kivasti, kun vertaa miten se on joskus käyttäytynyt kehässä.. Se seisoa nökötti nätisti ja juostessa ei kertaakaan yrittänyt pomppia tai laukata, se oli kyllä todella edustava. Seisomisessa siinä olisi saanut olla ehkä vähän enemmän ryhdikkyyttä, se on tosi upea kun seisoo nätisti ja oikein kurkottelee katsomaan jotain. Pongo kisasi avoimessa urosten luokassa, jonka osallistujamäärää en muista. Tuomarina meillä oli colliekasvattaja Nick Smith.

Kiitos kuvasta Anni Rask

Pongo seisoi hyvin vaikka olikin eka koira ja näinikään sen edessä ei ollut ketään. Yksin kehässä ollessaan se oli taas ihan kiva ja antoi tuomarin hyvin kopeloida sen, hampaita hän ei edes kattonut. Ilahduttavan hyvin Pongo kyllä käyttäytyi koko sen ajan. Tulokseksi saatiin EH. Vähän petyin, koska olisi ollut kiva viedä Pongo kilpailuluokkaan, mutta Erittäin Hyvä tuloshan tuokin oli. Otin koiran kuitenkin varmuuden vuoksi vielä muiden arvostelujen jälkeen hollille (ajattelin että ERI koiria tulee kuitenkin vähintään neljä), ja sieltä meidät sitten pyydettiinkin kilpailuluokkaan, ihme ja kumma!

Kilpailuluokassa oli siis neljä koiraa, kaksi ERIn saanutta sekä kaksi EHn saanutta. Musta luokassa oli enemmän koiria(?) joten en tiedä mitä ne muut olivat saaneet, tai sitten en vaan huomannut, että meitä oli vaan neljä.. Nimittäin lähtölistan mukaan meitä oli seitsemän, mutta yksi oli siirtynyt valioluokkaan.Kilpailuluokassa sitten Pongo pistikin vielä paremmaksi ja musta seisoi mielettömän hienosti ja ryhdikkäästi. Noissa kuvissahan se näyttää aina vähän lehmälle kun läähättää, mutta itse ainakin huomasin sen olevan paljon paremmannäköinen kilpailuluokassa mitä siinä yksin kehässä ollessaan.

Siinä meitä sitten juoksutettiin ja pyydettiin takaisin riviin ja ilostus oli suuri, kun Pongo osoitettiin luokkansa kolmanneksi parhaaksi koiraksi, eli heti ERI koirien jälkeen seuraavana! Tuli tosi kiva mieli, koska yleensä me ollaan ihan surkeita ja hävitään kaikille!


AVO-EH3
 tuomari Nick Smith

"Up to size tricolour of good type. Good head pattern with sweet expression + dark eyes. Ear set ok, one pricked. Front angulations could be better -> moves wide in front. Deep chest. Good topline, good rear angulations. Tailset ok."


2 kommenttia:

 1. Oli kiva nähdä Pongo livenä! Hän on kyllä komea ilmestys :)

  Seitsemästä avo-uroksesta yksi oli pois ja kaksi valioitunut, joten neljä teitä oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mukava nähdä teitäkin :) Ja okei hyvä tietää, ihmettelin nimittäin että mitä muut sai kun ei kilpailuluokassa ollut kun neljä ja kaksi EH:n saanutta.

   Poista