sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Loppuviikon puuhat

Blogi on ollut hetken hiljainen, mutta me ollaan Pongon kanssa puuhailtu kyllä vaikka ja mitä! Tässä onkin nyt muutamien päivien ajalta meidän tekemiset.

Torstaina Pongo oli mukana kun käytiin poikaystävän kanssa vappuhulinoilla keskustassa. Käytiin hakemassa Kebabhousesta kebabbia ja mentiin harjulle sitä syömään muiden vappujuhlijoiden kanssa ja Pongo oli kyllä mielettömän hienosti. Pitkän istuskelun jälkeen se vasta alkoi vikistä tylsyyttään, mutta muuten se oli kyllä kiltisti. Kierreltiin myös keskustan kojuja ja siinä se mukana köpötteli nätisti.


Perjantaina sitten kävin treenaamassa Hennan ja Jalin kanssa. Otettiin Pongon kanssa ihan vaan perus rally-tokojuttuja, kartioiden avulla spiraalia sekä pujottelua sekä ihan seuruuta. Sellaista perustreeniä ja edelleen kyllä noi kartiotehtävät vaatisi kyllä lisähiomista, koiran mielenkiinto rakoilee niissä aina välillä vaikka seuraakin kyllä muuten tosi hienosti. Muuten teki kyllä hienosti, mutta häiriökin oli kyllä ihan minimaalinen.

Otettiin paikkamakuu 2 minuuttia ja Pongo nousi (taas) ja kävin laittamassa sen takaisin, sitten se taas pysyi koko ajan. Täytyy alkaa varmaan palkkaamaan sitä useammin vielä tuonne paikalle, sillon se pysyy hyvin. Jalista se ei paikkiksessa ollut juurikaan kiinnostunut. Sen jälkeen kun yritin vähän ottaa tokojuttuja, seuruuta ja sivulletuloja tms, niin tuntui kauhean vaikealle eikä Pongoa oikein kiinnostanut mikään. Häiriönä oli siis tokoileva Jali kauempana sekä autoja ja ihmisiä, mutta se tuntui olevan liikaa ja niin päädyin ottamaan sivulletuloja ja seuraamisia helpomman kautta, eli käsi vasten kroppaani ja nakki siellä, niin sain koiran vähän paremmin kuuntelemaan ja sainkin pari hyvää pätkää. Koirahäiriötreeniä uudessa seurassa tarvitaan selkeästi enemmän. Yleensä kun treenataan aina samassa porukassa ja vielä aina nahkojen kanssa, niin varmaan uudet ja erilaiset koirat onkin aika jänniä!


Lauantaina meillä oli tarkoituksena mennä mätsäreihin, mutta Pongo vietiin meidän metsätilalle, joten ei sitten menty. Sunnuntaina sitten pääsin Pongon kanssa mätsäröimään Keljoon ja oltiin luokassa viimeisiä! Meitä vastassa oli tanskandoggi sekä rhodesiankoira, eli viimeisessä "parissa" meitä olikin kolmikko. Karoliina taas kuvasi meitä, kiitoksia oikein paljon hänelle!

Pongo seisoi tosi kivasti ja juoksi myös, siinä ei ollut oikestaan mitään ongelmaa vaikka itse olinkin tosi sähläysasenteella. Koira sai kyllä propsit, vaikka itse olin jännittynyt ja vielä sekoilin, niin se vaan oli niin nätisti. Kopeloinnit meni hyvin ja tuomarilta kommentiksi Pongo sai "hyvässä lihassa" sekä "ootte tainnut ennenkin käydä kehässä?" eli ilmeisesti ihan hyvin meni kun saatiin noin kivat kommentit tuomarilta. Pongo oli kyllä tosi nätisti ja tuomari ei edes meiltä kysynyt voiko katsoa hampaat (rhodelta ainakin kysyi) vaan tarrasi vaan suoraan kiinni puikkonokkaan, mutta eipä Pokella siihen mitään sanomista. Kopeloi tosiaan myös ihan koko koiran kunnolla läpi. Saatiin punainen nauha.Ryhmäkehät alkoi aika pian ja harmitti kun en saanut Pongoa väliin autoon lepäämään. Annoin sen haistella tienpientaretta ja sitten sinisten kehä olikin jo ohi ja aika mennä kehään. Kehä oli aika pieni ja en saanut juoksutettua sitä kunnolla ja tuntui ainakun se näytti fiksulle niin tuomari katsoi ihan muualle. Sitten kun seisotettiin niin tuomari tuntui tuijottavan vain toista päätä koko ajan ja valitsi sieltä kolme suosikkia ja toisesta (meidän) päästä alussa yhden. Pongo seisoi kyllä mielettömän hienosti, mutta näin tälläkertaa! En ole kyllä tuohon juoksuttamiseen tyytyväinen, mutta seisotus meni hyvin vaikka takana oleva koira kiinnosti Pongoa tosi paljon. Tuloksena tänään siis saatiin PUN-.Kehien jälkeen halusin hyödyntää hyvän treenipaikan, koska viimeksi treenit häiriössä meni aika pyllylleen. Vaihdoin Pongolle tokopannan ja menin siihen vähän kauemmaksi kuivaan kohtaan ottamaan sen kanssa sivulletuloja ja pieniä (noin viiden askeleen ehkä) seurupätkiä normaaliin tyyliin, eli siis en pitänyt kättä erikoisesti tai "houkutellut" nakilla. Käytin apuna naksutinta ja aluksi tuntui, että kiinnostus oli ihan muualla, mutta saatiin sitten onnistuneita toistoja, vaikka koira kyllä vähän vilkuilikin. Ihan hyvää tekemistä! Nakit oli ainakin Pongolle mieleen ja kelpasivat hyvin herkuiksi.

Sitten nostin rimaa ja menin lähemmäs muita koirakkoja ja kehiä, siinä ensin naksuttelin katsomisesta ja lopuksi vaadin vähän sivu-liki pätkää. Meni ihan hyvin, vaikka oli kyllä vähän hankalaa. Siirryin vielä alkuperäiseen paikkaan ottamaan parit liki-sivu sarjat ja sitten koira autoon. Noita koirahäiriötreenejä pitää kyllä ottaa vielä paljon, nimittäin meidän rally-tokokilpailuihin on enää vain yhdeksän päivää!!!! IIK!

Pitihän se nyt käydä katsastamassa Keljonkeskuksen uusi Musti&Mirri ja sieltä olisi taas kyllä löytynyt vaikka mitä ihanaa.. Siellä olisi ollut aivan ihana musta nahkainen puolikurra niiteillä, mutta maltoin mieleni ja otin Pongolle pelkästään Berran fleece agilityhihnan. Hintaa oli 17,90€, mutta sain alennusta jonkun päälle kolme euroa kun oli kertynyt bonuksia.


Ensi viikosta onkin tulossa mukava, kun Pongon sisko Muru tulee meille hoitoon. Vähän pelottaa miten hyvin saan motivoitua itseni lukemaan pääsykokeisiin, kun hoidettavana onkin Pongon lisäksi ihana pikku Murunen! Onneksi se rauhoittuu hyvin sisällä ja käyttäytyy hyvin ilman suurempia vahtimisia... Mutta silti vähän mietityttää, miten helposti saa itsensä vain lukemaan vaikka olisi "parempaakin tekemistä". Ensi viikolla on myös sitten JATin agilitykilpailut sunnuntaina ja mennään kaksi ykkösen agirataa. Jännää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti