tiistai 6. toukokuuta 2014

Jollekkin oot pelkkä muru, mulle oot koko pulla

Eilen tosiaan Karon rataharkan kuvaamisen yhteydessä mulle tuotiin sitten Muru (eli Pongon puolipikkusisko) parin päivän ajaksi hoitoon! Otin Pongon kanssa vielä Haukkuvaaran pihassa pienesti tokoilua ja ilokseni sain sen mun kanssa tekemään, vaikka ohi kulki koiria ja autojakin meni! Ihan ensin namin kanssa ja sitten pikkupätkiä sivu-liki tai sivu-seuraa myös ilman herkkua. Alustakaan ei nimittäin ollut helpoin, vaan nurmikko, johon pissitetään koiria, eli oli hyvä saada se irtautumaan jo ihan vain siitä ah-niin-kivanhajuisesta nurmesta. Tämmöiset onkin hyviä valmistelutreenejä ensi viikon rally-tokokoetta varten ja mua alkoi ihan pikkusen jänskättämään, nimittäin siihen on enää viikko ja kisakirje tuli sähköpostiin, alokasluokassa on huimat 35 koirakkoa!

Pongostahan oli huippuihanaa kun tyty tuli kylään ja heti kotona piti käydä vähän illalla metsässä juoksentelemassa rinkiä. Mukavasti kuitenkin pienen riehumisen jälkeen koirat rauhoittui ja yöllä ne nukkuivat ihan nätisti, eivätkä heränneet kesken yön onneksi riehumaan keskenään ollenkaan. Meidänhän agilitynäytös tosiaan Kuokkalan koululla peruttiin aikatauluongelmien vuoksi ja jos tuleva esityspäivämäärä on meille sopiva, niin mennään sitten sinne.. 

Aamulla sitten päätin käydä kuvaamassa koiria metsässä sekä rannassa, kun oli kiva ilma ja Pongollakin juoksuseuraa. Itsekseen lenkillä se on vähän tylsä kuvattava, kun se vaan joko nuuskii ja ravailee tai sitten möllöttää. Mutta annetaampa (miljoonien) kuvien puhua puolestaan!

Sanomattakin selvää varmasti, että lenkkeilyn jälkeen mulla oli kotona muutama hyvin väsynyt nahkiainen, jotka tyytyväisenä köllötteli niin sain rauhassa lukea pääsykokeisiin! Edes mun ruuanlaitto ei saanut niitä heräämään (ei edes kokin pikku apulaista Murua) vaan sikeästi ne vetivät unta palloon. 


Tänään, eikä varmaan huomennakaan, treenailla (koska en jaksa vaan mun täytyy lu-ke-a) joten (rally)treenin merkeissä palellaan varmaan torstaina. Ennen kisoja (11.5 ja 13.5) ei ihmeitä muutenkaan opita enää tässä vaiheessa, vaan enemmän valmistaudutaan ja nostetaan motivaatiota. Täytyy alkaa jo pikkuhiljaa hioa taktiikkaa, 12.5 on ihan selkeä vapaapäivä, mutta pitäisinkö koiran jo senkin päivän kokonaan ruuatta, että sillä varmasti olisi into tehdä mun kanssa sillon 13.5, vai riittäisikö pelkkä keskiviikon paastoilu? 

Toki vaikka aina olisi hienoa saada ykköstulos, niin rallyyn en tosiaankaan voi asettaa meille mitään utopistisia tavoitteita sen möllirallyn perusteella. En nimittäin tosiaan halua pettyä uudelleen niin pahasti, että mielummin olen miettinyt siitä parantamista tai sitä, että saan ihan oikeasti sen koiran siihen lähtökyltille ja siitä tekemään hommia ilman herkkua. Pitää varmaan kuitenkin tehdä vielä jonkunlainen (palkaton?) ratatreeni ennen rallykisoja. Lähtötaso (taso: surkea) kisoihin on jo tiedossa, joten jos siitä onnistutaan parantamaan niin se olisi hienoa. Agilityssä sitten tavoitteet on hyvässä radassa, onnistuneissa keinussa, kepeissä sekä kontakteissa ja mun hermojen hallinnassa. Siihen päälle jos sattuu nolla tai sijoitus tms, niin voin taputtaa jo itseänikin. Koirahan saa taputukset joka tapauksessa, sille olisi tärkeää saada alle kivoja kisakokemuksia. :-)

Näihin kuviin ja tunnelmiin, minä yritän saada nyt liimattua tuon kirjan käteeni ja saada jopa päntättyä jotain päähän. Ei oo helppoa stressata yhtäaikaa koiran treenejä sekä kisoja ja siihen päälle pääsykokeita!

4 kommenttia:

 1. Kisapäivänä jättäisin aamuruoan antamatta, mutta älä suotta sitä sen pidempään paastota. Ei sekään kivaa ole että koko koira on ihan ketoosissa kun pitäisi parhaansa tehdä. Mähän oon tolta mun traktorilta vähentänyt pari päivää annosta ennen tokokokeita, mutta on se vähän kyseenalaista touhua. Mää en palkattomuuttakaan välttämättä harjoittelisi, koska enää ei ole aikaa tehdä sitä tarpeeksi perusteellisesti. Meet vaan rennosti sillä mitä nyt on ja katot mihin se riittää.

  Ja rallyssahan ei varsinaisesti tehdä ykköstulosta, vaan tulos on joko hyväksytty tai hylätty :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, vähän mietin tota paastoa että mikä on fiksuin ratkaisu meille. Tarvii varmaan keksiä vaan joku superhyvä palkkanami!

   Rataharjoitus melkein pitäisi ottaa, siinä saa kehua niin se siitä ainakin parantaa (en tiedä palkkautuuko välttämättä) mutta joku pidempi rata pitäisi treenata vielä ennen kisaa. Oonhan mä noita pätkiä yrittänyt tehä ja olla syöttämättä jatkuvasti nakkia suuhun... Mutta en tiiä riittääkö se vielä.

   Mä luulin et siinä on 1,2,3 tulokset! Mut no kuitenkin, ois kiva saada hyvät pisteet sitten. :D Tai ainakin hyväksytty suoritus. Tai no, ees päästä siihen lähtökyltille...

   Katsotaan mihin rahkeet riittää viikon päästä. Iik :D

   Poista
  2. Eip, se on tokoa se :) Kunhan saat > 70 pistettä niin sitten skabataan vain sijoituksista.

   Poista
  3. Ja mä vielä luin niitä rallytokon kaikkia sääntöjä... mutta ompahan nyt tämäkin väärinkäsitys korjattu. :D

   Poista