maanantai 14. huhtikuuta 2014

Monipuolinen maanantai

Tänään aloitettiin päivä kivalla metsälenkillä, vettä satoi, mutta raaskin mennä metsään kun kerta muutenkin tulisi koko koira ihan kuraiseksi. Ja päätökseen vaikutti myös se, että Pongo juuri metsäänmenokohdalla veti sinne ja katsoi mua niin söpösti, että voidaanko mennä. No voitiinhan me. Käytiin ihan vaan käppäilemässä ja Pongosta oli hauskaa lutrailla noissa lammikoissa. Otin pientä videomateriaalia, kun normaalisti mulla ei oo mitään muuta kun treenivideoita. Tälläsiltä siis näyttää meidän normaalit lenkit.

Latailtiin siinä akkuja päivä koiran kanssa ja viideksi suunnattiin sitten JATin järkkäämiin epävirallisiin agilitykisoihin. Luokkana menin kilpaileviin, vaihtoehtoina oli siis joko putkihyppyluokka tai kilpailevat, joten toki halusin mennä ihan "kunnon" luokan näin ennen virallisia kisoja. Se olikin hyvä valinta mielestäni! Karo otti meitä videolle, kiitokset hänelle.

Alkuverkassa sain Pongon tosi hyvin kuulolle, aluksi se tietty räksytti ja oli ihan maailmanvaltijaana, mutta sitten sain sen kanssa verryteltyä nätisti ja se jopa suostui rally-tokoilemaan mun kanssa! Se teki siis jopa ihan seuruupätkää, aluksi palkkasin aika lyhyestä, mutta se teki sitten ihan parin käännöksenkin seuruun. Ihan mieletöntä! Ja tuolla jos jossain oli vaikea häiriö, mutta toisaalta helppo ja kotoinen halli.

Pian oli sitten aika lähteä radalle. Rata ei musta ollut vaikea, vaikeuden siinä ehkä teki se, että siinä oli paljon eri esteitä, muuten se oli tosi simppeli muutaman vaikean kohdan kera. Musta meidän rata oli ihan hieno, kunnes sitten ohjasin Pongon kepeille tosi kökösti ja siis hidastin liian aikaisin ja se ei sitten osannut mennä oikeaan väliin, olisi ollut mahdollisuus vielä ohjata se kepeille mutta jäädyin. Täysin siis minun vika! Onneksi sain korjattua ja ykkösellä onnistuneet kepit, todella hienoa. Sen jälkeen sitten varmaan kaikki mun rauhallisena pysymiset purkautui ja unohin radan, onneksi kiltti tuomari sitten neuvoi mua heti siinä niin sain mentyä loppuun. Siellä tuli harmiksi vielä yhdelle hypylle virhe, ohjasinkohan vähän pöllösti? Vai oliko se vaikea, hypättiin seinäänpäin ja ehkä itse käännyin liian nopeasti? No siitä sitten rallitettiin loppuun.
Jos nyt kerron omia fiiliksiäni, eli siis virheethän olivat vain ja ainoastaan minun virheitä. Olen tosi onnellinen koiran suorittamisesta ja mulle jäi tosi kiva mieli siitä, miten innoissaan ja iloisena se mun kanssa oli taas tekemässä. Lisäksi kontaktit onnistui superhyvin, vaikka A:n kontaktin kanssa en antanut fiksua vapautuskäskyä ja viime epiksissä epäonnistunut puomin kontakti onnistui nyt ykkösellä oikein. Kepitkin meni sitten kun vain sain koiran ohjattua niille kunnolla. Tuolla lopussa se estevirhe oli sitten jotain ihan höpsöä sekoilua, mutta siis vaikka rata oli aika virheitä täynnä, niin mua ei yhtään haittaa! Oon vaan oikeesti tosi mielissäni tosta koirasta ja jopa tuosta radasta, se alkuverkassa oli superhienosti kuulolla ja samoiten radalla teki parhaansa. Itse sitten sekoilin ja kun olin alkuverkan rauhassa, jännitys purkaantui sitten kun rata ei mennytkään niinkuin piti. Sadasosasekunnin jopa mietin uusimista, mutta onneksi Karo sanoi, etten mene kun koiralla on noin hyvä fiilis. Onneksi en mennyt, taustajoukot tekee hyvää kun ne on ohjastamassa mua. Kasvattaja ei ollut paikalla, joten ehkä olin hieman epävarma kun jouduin itse keksimään miten ohjailen radalla.

Kuitenkin, olen tyytyväinen koiran suoritukseen ja siihen, että sain pidettyä jännittämisen paremmin kurissa mitä normaalisti. Selkeästi alkuverkkaus sujui paremmin, kun itse olin rauhassa enkä ollut niin skitsona heti, jos se vähän vilkaisi jotain koiraa tai ihmistä. Tuosta tulee vielä hyvä agikoira, kun itse opettelee radan, on rauhallinen ja ohjaa sitä kunnolla. Olen tyytyväinen, hieno harjoitus meille näin kisojen alle. Parannettavaa on, mutta onneksi se onkin vaan siinä mun ohjaamisessa ja tekemisessä.

Kisojen jälkeen sitten kävästiin Karon kanssa vielä juoksuttelemassa hetki koiria ulkosalla ja Karo kuvailikin hienoja kuvia Pongosta sekä Kakesta.

Lempikuva näistä kaikista!

Huomenna ja torstaina rallyillään, keskiviikkona on agilityn valmennuskerta ja sitten Pongolle tuleekin pääsiäisloma treenauksista kun minä lähden viettämään pääsiäistä Ouluun. :)

4 kommenttia:

 1. Colliehepuli! :D Näytti varsin tutulta menolta tuo video. ;P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! :D Noi hepulit on niin hauskoja, yhtäkkiä vaan ihan puskista tulee pakkomielle sinkoilla joka suuntaan.

   Poista
 2. Kontaktit olivat kyllä tosi hienot ja vahvan näköiset! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä!!! On niiden eteen kyllä töitäkin tehty. Harmi vaan kun ite sekoilin niin paljon, mutta harjotustahan toi vaan oli :)

   Poista