lauantai 26. huhtikuuta 2014

Meidän ensimmäiset viralliset agilitykilpailut

Meillä olikin tänään jännä päivä ja heräsinkin jo kauan ennen herätyskelloa. Tänään meillä olikin suuri päivä, meidän ensimmäiset viralliset agilitykilpailut ikinä! Kisat järjestettiin lähihallissa JATilla, joten paikka oli tuttu ja sinäänsä sinne oli helppo mennä korkkaamaan kisaura. Mentiin ihan molemmat luokat, eli ykkösluokan agirata sekä hyppyrata. Tuomari molemmissa luokissa oli Sari Mikkilä.Hallilla ensimmäisenä oli vuorossa ilmoittautuminen sekä kilpailukirjan osto sekä täyttö. Täytön jälkeen Pongo tunnistettiin ja siru oli lipunut johonkin vasemman etujalan yläosaan.. Sen kanssa varmaan viisi minuuttia pähkittiin, kun ei meinannut vain löytyä! Sitten olikin aamulenkin aika ja katselin muiden suorituksia siihen asti, kunnes tuli oma rataantutustuminen. Rata ei musta ollut vaikea ja siinä ei ollut musta yhtäkään vaikeaa ohjauskuviota.. Mitä nyt on tottunut noita jotain ihan hulluja kuvioita treeneissä tekemään, se tuntui kyllä helpolta. Lähinnä mietin miten Pongo suhtautuu keinuun sekä suostuuko se pujottelemaan.Agilityrata meni mielestäni kivasti, harmiksi hukkasin sen putken jälkeen ja tuli kielto eli vitonen. Ihan minun oma moka, mutta koira oli kyllä radalla tosi hieno. Keinulta ei tullut vitosta, vaikka Pongo jäi sitä hetkeksi katselemaan (kasvattaja oli kuulemma ihan varma että menen paniikkiin tuon sekoilun takia) ja sitten se onneksi suostui keinulle nätisti kävelemään ja menikin sen kunnialla. Musta ihan hyvä rata meiltä, mun oma moka tuo virhe ja sijoitukseksi saatiin siis 6/20 ja päälle erittäin hyvä mieli.

Sitten olikin aika taas koota ajatukset seuraavaa rataa varten, välissä toki lenkitin koiraa sekä juotin sen. Sitten rataantutustuminen, joka oli tälläkertaa helpompaa, koska kasvattaja kisasi myös samassa luokassa ja näinollen pystyi jakamaan mulle vinkkejä rataa varten. Rata oli musta vielä helpompi mitä agilityrata ja ainoa mietintää aiheuttava tekijä oli pussi sekä sitten pussille meno (monet koirat oli nimittäin siinä lähtenyt pituutta kohti) ja myöskin suoran putken jälkeen koiran saaminen keltaiselle esteelle. Kaikenkaikkiaan kuitenkin ihan mukavan simppeli rata.Eli tosiaan, musta hyppyrata oli meni meiltä tosi hyvin! Alussa vaan meinasi jännittää taas niin paljon, että lähtee jalat alta kun tärisin niin paljon. Tuossa alussa vitosen ja kutoshypyn tie vähän (no ei nyt paljoa kuitenkaan) leviää. Kepit oli hienot ja siitä sitten kun se meni suoran putken ja karjuin jo valmiiksi estekäskyä, niin se hyppäsi ja pääsin aika hyvin itse edistämään! Sen jälkeen harmillinen rimanpudotus ja loppurata nätisti ja mieliala oli kyllä mahtava, vaikka toi rima jäi kyllä harmittamaan kovasti. Pian sekin harmitus kuitenkin jäi, nimittäin sijoituttiin Pongon kanssa luokassa kolmansiksi!! Mieletöntä sijoittua ensimmäisissä virallisissa kisoissa.

Palkinnoksi saatiin siis lahjakortti JATin kilpailuihin, eli yhdestä luokkailmosta -50% ja tämä tuleekin varmaan kahden viikon päästä käyttöön! Sitten saatiin viiden euron lahjakortti Toivolan pihassa olevaan koruliikeeseen. Ohjaajalle oli palkkiona suklaalevy ja se me kasvattajan kanssa syötiinkin sitten pökkiin katsellessa kakkosten hyppyrataluokkaa, ihan ansaitusti kun hänhän on meidät kisoihin asti koutsannutkin!


Kilpailujen sekä kakkosten hyppyradan katselun jälkeen suunnattiin kasvattajan kanssa jonnekkin metikköön juoksuttamaan vielä koiria. Sen parempaa palkkaa ei kai voi ollakkaan koirille! Mukana oli siis Pongon lisäksi hyppyradalla kilpaillut Tulppa-veli sekä Muru, joka oli mukana muuten vain. En jaksanut kuvailla mitenkään hienosti, joten nää on vähän tämmösiä räppäsyjä vain. 14 kommenttia:

 1. Jeee hyvä te! Kummatkin radat meni mun silmään sairaan hyvin, varsinki ekaks kerraksi :3 PS Sulta ei ainakaan ääntä puutu :---D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, musta paremmin ainakin mitä noissa mölleissä on mennyt :) ja no mä voisin toki pitää hieman pienempääkin ääntä noilla radoilla... :D

   Poista
 2. Hyvä te! Mä bongasinkin teiän tuloksen jo tuolta listoilta ku oon nyt illassa kisatöissä. Hyvin meni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiitos!:) ite ei jaksanu jäähä kattomaan kauemmaks aikaa, vaik ois kyllä varmasti ollut mielenkiintosta katseltavaa ne loppukisat.

   Poista
 3. Tosi hienosti teillä on mennyt ekoissa kisoissa! Ei kun vaan lisää pökköä pesään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos! Kisakalenteri onkin jo ensi kuulle suunniteltu, eli 11.5 sekä 25.5 kisataan virallisissa. :)

   Poista
 4. No wau, onnea! :) Oot kyllä ihan miun vastakohta, ite puhun mahdollisimman vähän ja hiljaa.. :D Tulkaas joskus Mikkeliin kisaamaan!

  VastaaPoista
 5. Kiitos! No mä oon aina ja kaikkialla hirveen puhelias ja varmaan jännittyneenä vielä enemmänkin... Mutta toi on niin mun tyyli vaan :D ja saattaa olla että joskus tullaan :)

  VastaaPoista
 6. Onneksi olkoon! Huippuhyvin menitte :)

  VastaaPoista
 7. Niin, miulla se on juuri jännittäessä, et ääntä ei vaan tule. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei tuu ääntä kun pitää keskittyä ja on joku vaikea ohjauskuvio, mutta musta noilla kummallakaan radalla ei oikeestaan ollut mitään erityisempää kohtaa, missä olisi joutunut jotain oikeasti vaikeaa ohjauskuviota tekemään. :D Silloin täytyy keskittyä niin paljon siihen kuvioon, niin ei pysty samalla pitämään ääntä!

   Mutta on se raskasta samalla huutaa ja juosta täysiä! Huomaa kun agiradan kepeillä piti haukata ihan kunnolla happea kun ei meinannut tulla enää ääntä, hahhhah. :D

   Poista