maanantai 28. huhtikuuta 2014

Homma rullaa ja Pongo rulaa

Tänään tokotreenit Killerin parkkipaikalla ja mukana oli Mia, Anna ja Karo. Karo kuvaili meitä! Pongon kanssa tehtiin ensin paikkamakuu Ilmin ja Lakin kanssa, se tuli heti hyvin alusta kuulolle ja meni maahan, mutta lähti sitten jossain puolenvälin paikkeilla kun Muru nousi. Toruin ja vein takaisin. Kävin palkkailemassa sitä tasaisesti koko suorituksen ajan ja lopussa se ei olisi oikein jaksanut olla ja alkoi vinkumaan.

Sitten otettiin ihan tokotreeniä, vähän kääntyilyjä ja takapään käyttö oli selkeästi parempaa nyt, muutama täyskäännös vasempaan onnistui tosi hienosti verrattaen mitä ne on joskus ollut, hommaa kuitenkin on vielä paljon. Seuruut meni kivasti, muutama liikkeestä maahanmeno meni tosi hyvin ja sitten sivulletuloja. Sitten liki-sivu-liki-sivu setitystä, kehuin äänellä vähän vinosta "liki"stä, sivulletulot oli aina hyviä. Annoin nakin suorasta likitulosta. Pari kertaa kierrettiin myös tötsiä ihan harjoituksen vuoksi. Sellaista perustreeniä! Pongo oli kyllä tosi hyvä, vähän välillä meinasi mennä homma haisteluksi, mutta ihan hyvää tekemistä mun mielestä.Liikkeestä maahanmeno


Pongo meni sitten hetkeksi autoon odottamaan ja välissä treenittiin muita koiria. Sitten otettiinkin vähän erilainen treeni, eli Karo toimi meidän liikkurina ja minä ja Pongo sekä Anna (kasvattaja) ja Tulppa oltiin siinä käskytettävänä. Karo siinä käskytti esim "seuraa mars" "juosten marsmars" "käännös vasempaan/oikeaan mars" "hitaasti mars" "pysähdys" "liikkeestä maahan" tms ihan mitä vain keksikin.

Pongon oli selkeästi vaikeampi keskittyä ja palkkailin sitä aina välillä. Se oli musta kuitenkin ihan hieno, ottaen huomioon, että oli paljon häiriötä ja mäkin jouduin keskittymään muuhunkin kuin vain ja ainoastaan Pongoon. Musta treeni meni meiltä hyvin ja meillä oli hauskaa! Juoksujutut oli taas hankalia ja niitä pitäisi treenata enemmän, hitaastimenotkin tuntuu paljon helpommalta kun juokseminen.. Käännökset ja muut oli ihan ok. Tämmöisiä lisää!Treenistä jäi tosi hyvä mieli ja erityisesti oli kivaa saada Pongo heti koottua alussa paikkamakuuseen (vaikka se nousi mutta ei nyt takerruta siihen) vaikka a) oltiin uudessa paikassa, b) heti alussa piti keskittyä hommien tekoon (sain koottua sen siis ihan 1-2 minuutissa), c) mukana oli uusi koirakko, joiden kanssa ei olla yhtäaikaa tehty (Mia&Ilmi). Lisäksi se teki ihan mielettömän paljon paremmin takapäällä töitä välillä ja mä en missään vaiheessa menettänyt hermojani, vaan mullakin oli hauskaa koko treenien ajan. Mielummin ite ainakin naureskelen vaikka turhia kun oon naama norsunveellä ja se heijastuu koiraan. Treenaaminen on vaan niin antoisaa ja mukavaa, kun homma vihdoin on lähtenyt rullaamaan. Mä jopa pystyin leikkimään Pongon kanssa siinä niin, että se oli vapaana ja se ei karannut Annan, Karon tai Tulppa-koiran luo. Ollaan molemmat selvästi kehitytty, hyvä minä hyvä me!

Treenaamisien jälkeen käytiin vielä juoksuttamassa koirat metsikössä, mutta en jaksanut ottaa kameraa mukaan kun kävästiin vain pikaisesti. Huomenna sitten aksataan ja keskiviikkona on vuorossa varmaankin taas rallya!

4 kommenttia:

 1. Hienooo, pitää saada kunno videota tein tokoilusta! Kuvien perusteella Pongolla kauhean samanlainen seuruu kun Ekalla :D
  PS Onko Pongo minkä kokoinen? Näyttää kauhean isolta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy varmaan videoida taas treenejä tässä kun käydään :) ja Pongo on 61 cm korkea virallisesti, mutta se ei musta näytä ihan niin korkealta kun vertaa sen yhtä korkeisiin hoikempiin veljiin.. Toi hämää kun se on niin roteva. :D Painoahan sillä on se suunnilleen 30 kiloa, elikkä iso poika!

   Poista
  2. No on kyllä pojalla kokoa! :D Eka nyt semmoset 52cm... toivonmukaan ei enää paljoa kasva :D

   Poista
  3. No onhan sillä, mutta musta se on just sopiva mun käteen :D ja voi ei, Eka on varmaan ihan mininahka! Söpöä :)

   Poista