perjantai 4. huhtikuuta 2014

Harjoitellaan seuraamaan sekä kääntymään

Eilen torstaina itsenäistä rally-tokoilua jälleen, itsenäisesti vaan nyt. Mua pyydettiin kasvattiryhmässä laittamaan videota mun ja Pongon täyskäännöksestä vasemmalle sekä 270 astetta vasemmalle, joten halusin ottaa ne kyltit sekä sitten otin myös 360 molempiin suuntiin. Lisäksi sitten kartiot ja ihan vaan niiden kiertämistä, sekä parit sivulle-liki-sivulle-liki sarjat.Sivulletulot sekä likitulot meni ihan mukavasti sarjana, ei selkeästikkään tunnu tarvitsevan joka väliin palkkaa (toki joskus on hyvä yllättää, kuten muissakin liikkeissä) ja into ei laske vaikkei saakkaan heti palkkaa. Välillä tiputin kainalosta vingun ja välillä annoin herkkua, nämä sujuu jo musta aika hyvin. Käytin vähän pienempää(kai?) apua mitä ennen ja rullasi hyvin silti, musta nämä onnistui hyvin ja Pongo lähti yhä vähemmän haahuilemaan.

Seuraamistreenit eli mitä niitä nyt oli, täyskäännös vasemalle, 270 astetta vasemmalle sekä 360 astetta molempiin suuntiin, oli kyllä hyviä tänään! Mielettömän hyvää keskittymistä ja takapään käyttöä jo pikkuhiljaa erityisesti käännöksissä, vaikka käytin mielestäni vähemmän ääniapua (toki paljon "sivu" käskyä kuitenkin) mitä normaalisti ja en kytännyt koiraa. Ehkä se nimenomaan helpotti? Tästä täytyy vaan sitten vaikeuttaa, mutta aika nopeasti ollaan edetty jo näin pitkälle, kun aluksi käännökset yms ei tuntuneet onnistuvan lainkaan. Musta erityisen hienolta näytti 270 astetta sekä sitten 360 vasemalle, oikealle se kyltti oli aluksi vähän vaikeassa paikassa ja vaihdoin sen. Pujottelut oli vaikeampia (normaalia parempia silti) ja en tiedä miten kaukana kartioiden pitäisi olla toisistaan, että Pongo ei turhaan väistelisi niitä, ainakin joinain kertoina se lähti haahuilemaan omille teille kun en antanut sille tarpeeksi tilaa.

Treeni kesti yhteensä siis 7 ja puoli minuuttia leikkien kera eli pätkin siirtymiset sekä leikit videolta pois, sekä jotkut haahuilut. Musta ainakin ihan hyvää menoa, vire ei ole ainakaan liian korkea, mutta työskentely onnistuu silti hyvin. Mun makuun saisi olla ehkä vähän tsäpäkämpi. Hienoa keskittymistä kuitenkin Pongolta! Oli oikein hyvä treeni ja huomaa kyllä Pongon kehittyneen koko hommassa.
Tänään sitten perjantaina oltiin kasvattajan sekä Pongon pikkusiskon omistajan Tiinan kanssa Aholaidassa vähän treenaamassa, vaihteeksi oli hyvä käydä ulkokentällä! Tein Pongon kanssa pääasia seuraamisharjoittelua, koska se nyt on meille vaikeaa, erityisesti pitkien pätkien keskittyminen. Ja voi että oli aluksi vaikeaa taas tänään! Vaikeus taisi kyllä olla aluksi ihan vaan mun päässä, josta se sitten kulkeutui koirankin päähän. Heti kun itse otti itsevarman asenteen niin kappaskepposta alkoi haukkukin pelittämään. Kuvat otti kasvattaja, kiitoksia!


Pongo toimi puoliteholla ja keskittyminen oli kaikkialla muualla, kuin minussa ja mun kanssa tekemisessä. Saatiin jotain seuraamispätkiä, mutta ne oli aika huonoja ja kasvattaja torui mua kun nakitin sitä kuulemma liikaa ja en vaatinut tarpeeksi. Lopulta mulla meni hermo kun Pongo keskittyi kokoajan kaikkeen muuhun kun muhun ja kun se rupesi vaan haistelemaan ilmaa niin otin sen pannasta ja vein autoon, ei sitten treenattu, jos tollaista pitää sikailla. En varmaan itse juurikaan tarpeeksi vaatinut keskittymistä ja en ole sitä ennenkään vaatinut tarpeeksi vaan juuri sallinut liikaa noita kyttäilyitä sun muita, mutta nyt rima nousi niiden suhteen ja Pongo joutuikin autoon.

Tauon jälkeen sitten uusintayritys treenin merkeissä ja heti oli parempi! Tein juuri seuraamisia ja sain vinkiksi käännöksissä hidastaa vähän ja sitten jatkaa normaalia vauhtia. Vaikeudeksi koin sen, etten näe koiraa ja en tiedä milloin palkata. Onneksi kasvattaja sekä Tiina huuteli mulle "palkka" kun oli superhyvä, joten sain palkattua hyviin kohtiin. Seuraamiset meni tosi hyvin ja tuli (kuulemma, ite kun en nähnyt) hienoja pätkiä ja Pongo oli hyvin mukana. Sain tehtyä suhteellisen pitkääkin pätkää, mikä on hyvä! Jes. Jäi kiva mieli treenistä kyllä. Pitää alkaa tekemään kääntötreeniä ihan omana harjoituksenaan, vähän niinkuin venyttelynomaisesti.
Kasvattaja haluaa usuttaa meidät 11.4 rally-tokon möllikisoihin, joten sinne varmaan mennään katsomaan, mitä sitten oikeasti pitää treenata ja harjoitella lisää sekä sitten treenaamaan kisatilannetta ja palkattomuutta. Hyvä kun on sitten kuukausi aikaa prepata liikkeet sekä yleisesti koko paketti kasaan. Nyt kun tosiaan ehkä mun pitäisi itse koota itseni paremmin ohjaajana ja keskittyä vain omaan tekemiseen ja oikeasti vaatia Pongolta enemmän. Oon ehkä jumahtanut liikaa siihen "se ei osaa mitään" mielialaan, kun onhan se kehittynyt ja oppinut huimasti. 

Ollut kyllä tälle viikolle paljon treenauksia, mutta toisaalta ollaankin treenattu tosi paljon vaan tokoa/rally-tokoa, mikä on tehnytkin hyvää meille molemmille. On vaan hyvä, että on tuo tottelevaisuustreeni innostuttanut muakin, yleensä kun vaan en jaksaisi treenata sitä kun "Pongo on vaikee" tai "Pongo ei kuitenkaan osaa" kun hitto sehän osaa kun vähän treenaa! 

Jatkon treeneistä nyt en tiedä sen ihmeempiä, ensi viikolle ehkä taas kimppaulkotreeniä sekä varmaan jotain agilitytreeniä, sekä sitten tokoilua. Sunnuntaina käydään mätsäreissä ja pitää nyt kattoa mitä muuta ohjelmaa keksii. 

Pst! Joku saattoikin perjantain treenikuvista huomata, että ohjaajalla on vaihtunut tukan väri. ;)

2 kommenttia:

  1. Kyllä te ootte kehittyny ihan huimasti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) Huomaa jopa itsekin jonkinmoista kehitystä.

      Poista