tiistai 1. huhtikuuta 2014

Aprillipäivän treenit

Tänään sitten treenailtiin kasvattajan kanssa uuden vapaakortin kera. Ensin rallyiltiin vähän Pongon kanssa ja se olikin tosi kivalla päällä heti aamusta! Se vaan hepuloi ja oli ihan innoissaan, päätin käyttää hyvän moodin sitten treenaamiseen. Kerrankin kun sillä oli taas selkeästi hyvä päivä ja oikein into tehdä juttuja! On kyllä aina kiva nähdä, kun toinen on niin innoissaan treeneistä sekä ihan vain hallille pääsemisestä.

Otettiin sivulletuloja, seuraamista sekä likituloja aluksi. Sivulletulot meni ihan hyvin, perus tuli ihan hyvin. Likituloja otin niin, että vasen jalka eteen ja sitten yritin pitää Pongon kokoajan hallinnassa ja ohjasin käsillä taas. Aluksi hukkasin sen kokoajan ja sillä ei tuntunut oikein olevan kiinnostusta tehdä. Sitten se tuli likitulossa sivuttain ja en palkannut sitä siitä. Seuraavilla kerroilla se sitten paransi ja teki todella hienosti. Mulla ei tälläkertaa ollut edes nakkia kädessä! Eli sellaisia sivu-liki-sivu-liki toistoja tein muutamia. Seuruupätkää otin ihan vaan suoraan ja kuulemma paineistan liikaa jos katson Pongoa, eli kun katsoin eteenpäin niin se meni paremmin. Täytyy opetella nyt seuruussa sitten katsomaan sinne eteenpäin, eikä koiraa. Palkkasin tämän treenipätkän loppuun lelulla sitten ja leikittiinkin aika kauan!Sitten uudelleen töihin ja otin seuraamista. Laitoin lelun kainaloon, kun siinä oli joku työmies paukuttelemassa sekä sitten tietty vire oli jo vähän laskenut. Seuruuta ihan muutama maltillinen pätkä, perus seuruuta ja palkkaus puottamalla sitten loppuun kainalosta lelu. Lelu takaisin äkkiä ja tehtiin vielä spiraalit neljällä kartiolla (hehheh en osaa laskea) loppuun asti, ensin oikeaan kierrokseen (meni hienosti!) ja vasempaan kierrokseen (loppua kohden oli vähän vaikeaa). Sen jälkeen lopetettiin ja loppupalkkaus lelulla. 

Kasvattaja otti meitä videolle, tässä pari seuruupätkää sekä nuo spiraalipätkät, mitkä tosiaan tehtiin vain kerran! Nuo kansiot eli "kyltit" on vaan rekvisiittana.
Pieniä muistiinpanoja tämän kerran rallytreenistä
1) katse ylös seuruussa
2) älä syötä jatkuvalla syötöllä vaan vaadi pätkiä myös ilman kokoajan herkkua
3) kehu enemmän ja aina kun tekee oikein muista kehua äänellä
4) tietty rally-tokopanta mukaan

Sen jälkeen Pongo meni autoon hetkeksi odottamaan ja otettiin välissä sitten kasvattajan koira treenaukseen. Haluttiin tehdä Pongon kanssa vielä puomitreeni, kun puomia ei olla harjoiteltu paljon ja se nyt kerrankin kun oli tuolla kentällä... Harvemmin kun se siellä on viikkoradoilla ja yksin se on hankala laittaa. 

Ideana oli siis harjoitella sitä kontaktiosuutta ja päästiinkin siinä tässä treenissä musta hyvin eteenpäin, Pongo selkeästi vielä miettii sitä oikeaa kohtaa mihin pysähtyä, mutta kun päästään treenaamaan puomia yhtä paljon kuin A:ta niin eiköhän sieltäkin se kontakti vielä tule luonnistumaan. Tämä vaatii tässä vaiheessa nyt vaan toistoja. Videolla siis kaikki toistot, pätkin vain siirtymiset pois siitä.Huomenna luultavasti palaillaan taas treenauksien parissa, mitä luultavimmin rallyillään, koska sitä meidän nyt pitäisi oikeasti harjoitella. Mun pitäisi kyllä yrittää tehdä rallyjuttuja myös kotona sekä ulkokentillä... Ihan vaan vaikka lenkkien yhteydessä. Tuolla hallissahan se tekee hyvin, mutta sitten ulkona on niin paljon uusia häiriötekijöitä, että tekemisestä tulee vaikeaa. Kiva kun on kuitenkin nuo treenikaverit mua patistamassa, yksin tulee niin paljon huonommin lähdettyä.

Onneksi viikonloppuna on mätsärit, missä voin siinä ohessa tehdä vaikka rallytreenin! Mätsäreihinkin varmaan osallistutaan, tekee ihan hyvää mun jännitykselle mennä sinne kisaamaan ja toisaalta se sitten parantaa meidän työskentelyä, kun ollaan taas koirapaljouden keskellä harjoittelemassa yhdessä edes jotakin. Jännittävää ajatella, mitenköhän se käyttäytyy pitkästä aikaa mätsäritilanteessa! Mutta ei muutakun huomiseen, nyt lepäillään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti