keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Agivalkkailemassa

Agilityvalmennuskurssilla tuurailemassa taas tänään ja olipa meitä taas radalla paiskattu! Ideana oli siis pidemmät välit ja hanattelu, mikä olisi voinut ehkä multa ja Pongolta onnistua paremminkin. Tota vauhdikkuutta pitää vaan harjoitella joten sinänsä meille tosi hyvä harjoitus. Rata näytti tältä: 


Meitä kuvattiin taas videolle, mutta harmikseni videoklipit on kaikki epätarkkoja (oikeasti tosi sumuisia) niin en tälläkertaa julkaise niitä blogissa. Sen sijaan nyt sitten postauksessa vilahtelee Pongon posetteluja tältä päivältä.

Meillä meni alkupätkä tosi vahvasti aina tuonne pöydälle asti, pöydälle Pongo ei suostunut hyppäämään vaan meni sen taakse, missä ei ole päällystettä ja lattia on tosi liukas ja se liukastui siellä aika pahannäköisesti.. Onneksi koira ei kuitenkaan sitten näyttänyt satuttavan itseänsä, ehkä vaan henkinen puoli koki kolhun siinä, mutta sain sen sitten jatkamaan hommia ja pöydälle. Pöydältä sitten tuonne putkeen ja ekaksi tein virheen eli sanoin liian aikaisin putkeen... Pussi meni hyvin samoin ysihyppy, muttakun olisi pitänyt leieröidä tuo puomiväli niin se ei onnistunut. Koira ehkä oli vielä hermona (ja ehkä itsekin) siitä kaatumisesta ja jouduin ottamaan leieröimättä tuon puomin, sekä sinne tuli taas surkea kontakti. Annettakoon anteeksi, onneksi vain jäi liian kauas ja jouduin kutsumaan alas. 

Siitä putkeen ja 12 menin vaan suoralla linjalla puomin puolella lähetin putkeen ja hanattelin tonne neljälletoista, sinne tuli takaa-niisto-sokkari ja se onnistui kun käskin "este" enkä vaan jumittanut paikallani. Kuudelletoista meni kanssa hyvin ja 17-18 oli eka myöhässä sokkarilla kokoajan, mutta sitten onnistui kun luotin vaan että se koira hyppää. 19 jälkeen palkkaus ja tauolle.

Tauon jälkeen jatkettiin sitten putkesta hypyn kautta puomille. Eka en käskenyt hyppyä kunnolla, joten heti uusiksi sitten ja kunnolla tökkäsin tohon esteelle. A:lle meni suoraan, eikä edes vilkaissut putkeen - kuulemma ollut jopa kolmosluokan koirille vaikea kohta, joten HIENOA PONGO! Siitä sitten onnistunut kontakti ja hypyn kautta putkeen tuolta takaa, eka sekoiltiin siinä eikä meinannut löytää putkea. Siitä sitten kiersin takaisin samaa reittiä vastaanottamaan ja 24-25 vaan tuolta takaa (surkeeta) ja sitten putki hukkui. Tässä vaiheessa otin tsemppaukseksi vingun, halusin sitä vauhtia.

Aloitettiin uudelleen siis 24 esteeltä ja siitä 25 ja putkeen, putken kautta toiseen putkeen ja siitä sitten vastaanottamaan putkelta vasemmalla kädellä, rintamasuunta kohti sitä putkea ja siitä sitten vaan ohjasi kaukaa esteet 28-29 (onnistui muuten superhienosti kaukaa ohjailu) ja sitten rengas meni ohi kun en vaan käskyttänyt. Siitä uudelleen 28-29-30 onnistui hienosti jälleen, siitä sitten oli vaikea ohjauskuvio.. Eli piti ottaa koira oikeaan käteen, siirtää se vasempaan ja sitten vaihtaa puoli puomipuolelle ja siitä putkeen.. Vaikea loppu mutta onnistui jotenkuten. Harjoiteltiin toi renkaalta loppuun vielä ja sain onnistumaankin jopa.
Meni paremmin kuin viime kerralla, Pongo oli aikalailla taas nenä kiinni maassa eli tauon tarve on selkeä. Huomenna käydään vetämässä vielä joku rallytreeni ennen vapariviikonloppua. Kiva oli kuitenkin taas käydä tekemässä oikein kunnon aksaa, teki meille kyllä hyvää ja itselläkin parani ohjaus viimekerrasta. Harmi se kaatuminen, täytyy tarkkailla, ettei koiraa ole kipeä huomenna tai muutenkaan sen takia.  

Hyvin meni tänään musta jotkut ohjauspätkät (kasvattajakin kehui) ja sitten musta sähläsin vähemmän mitä viimekerralla. Osittain pientä hapuilua ja esim. puomin epäonnistuminen oli musta ihan täyttä höpöhöpöä, sen olisi pitänyt jo onnistua. Kuitenkin hienoja oli esim A:lle suoraan meno ja sitten lopun ohjauskuviot (28-29-30) ja olin tosi tyytyväinen Pongoon. Hyvä treeni.

Aksan jälkeen nopea loppuverkkaus koiralle ja omistajaa rääkkäämään kahvakuulatreeneihin... Kyllä hiki lensi ja oli hauskaa, sekä tietenkin tuskaista. Noloa, mutta alkuverkassa meinasi lähteä taju, joten oli pakko käydä juomassa ja sitten kahvakuulailut kunnialla loppuun.

2 kommenttia:

  1. Näkyykö pongollakin tuota ns sinistä silmissä? Ainakin tuossa yhessä kuvassa näkyy? Oon miettiny onko mun nahka sinisimmu kun ei sokea eikä mitään ongelmaa silmässä.. :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihan normaalia, että voi näkyä toi silmän valkonen osa välillä. :)

      Poista