perjantai 7. maaliskuuta 2014

Varustepostaus: Pannat, hihnat, valjaat

Sivupalkissa järjestin aikoinaan kyselyn, missä lukijat saivat raksittaa toiveita postauksien sekä blogin suhteen. Siellä monet olivat rastittaneet varustepostaus kohdan ja ajatuksissa on kytenyt jo hetken varustepostauksen toteuttaminen. Nyt sitten vapaapäivän kunniaksi kuvailin tuskalla ja vaivalla Pongon hihnat, pannat sekä valjaat ja tässä saatte pienen esittelyn niistä! 

Muitakin varustepostausideoita jäi mieleen hieman kytemään, esimerkiksi Pongon takit, meidän treenikassin sisältö eli treenikamat, Pongon lelut... Mutta saapa nähdä, milloin seuraavan kerran tällaisen postauksen jaksaa toteuttaa. 
Aloitetaampa siis Pongon pannoilla. Tässä eivät ole ihan kaikki, puuttuu muunmuassa pentuajan pannat sekä pari muuta, jotka eivät ole olleet pitkään aikaan käytössä. Tuossa nyt kuitenkin eniten käytössä olevat pannat tällä hetkellä. Collien pää on aika suippo, joten itse tykkään lenkeillä käyttää puolikuristavaa pantaa, niin todennäköisyys pannan pois lipsahtamisesta päästä ei ole niin suuri kuin tavan pannalla. 

Ensimmäisenä esittelyyn pääsee Hurtan peruspanta, jonka löysin alennuskorista! Se on oikein kivan värinen oranssi ja halusin ostaa Pongolle uuden tuollaisen normaalin peruspannan. On ollut hyvä käytössä, mutta tämä saattaa juuri lipsahtaa päästä pois, jos on erimielisyyttä vaikka suunnasta. Yleisesti ihan kiva panta!


Tämän pannan merkistä ei ole tietoa, mutta kyseessä on siis normaali nahkapanta, joka on hieman tavallista leveämpi. Tähän ihastuin värin perusteella ja tätä pitäisi kyllä käyttää enemmän! Tämä on musta Pongon pannoista ehkä edustavin. Ja tämä on jopa sopivan jämäkkä ja pysyy päässä hyvin. Leveytensä ansiosta ei ole sitten niin ikävän tuntuinen myöskään kaulaan koiralle.


Seuraavaksi esittelyssä on siis toinen alennuskorista bongattu Hurtan puolikuristava panta. Oikeasti mulla oli valinnanvaikeuksia sekä värin että mallin kanssa, joten päätin ottaa yhdet molempia! Tämä on tosiaan puolikurkkari ja tosi hyvä panta arkikäytössä, tämä menee treeneissä sekä myös ihan arkilenkeillä, oikein hyvä monitoimipanta. Tämän hetken eniten käytössä oleva panta.


Jossain vaiheessa mulle iski joku kumma päähänpisto ja teki mieli tehdä Pongolle itse juttuja. Takki on vielä vuodenkin jälkeen yhä tekovaiheessa, mutta tämän puolikuristavan pannan sain tehtyä valmiiksi! Eli tämä on minun omin pikku kätösin vääntämä ja tämä on kyllä mielestäni ihan kiva panta, Pongolle sopivan äijä jopa tuo kuosikin. Käytössä tämä on hyvä sekä kestävä, mutta reunukset on hieman rumat, koska minua ei oo millään ompelijanlahjoilla pilattu.


Viimeisin panta on sitten ketjupanta. Tämä ei ole meillä käytössä missään muualla kuin toko- tai rallytokotreeneissä, eli tämä on ihan puhtaasti vain treenipanta. Tämä on juuri sopivan kokoinen Pongolle, toki nuo ketjut ovat ison koiran kaulaan aika pienehkön oloiset, mutta tällä pannalla ei olekkaan tarkoitus kun olla merkkinä treeneistä. Eli siis joka tokotreenejä ennen tämä laitetaan päähän ja koira tietää, että nyt tokoillaan! Yksin treenatessa tässä ei ole edes hihnaa koskaan kiinni ja treeneissä, missä on muitakin koiria, pyrin pitämään hihnan aina löysällä. Rempomiseen tämmöinen panta ei missään nimessä ole tarkoitettu, eikä sitä tokotreeneissä tapahdukkaan kun Pongo on niin tottelevainen. ;-)


Seuraavana päätin esitellä Pongon kaikki hihnat. Ehkä vähän turhaa olla kaksi noutajahihnaa, mutta ovathan ne erivärisiä.. Kuolauslistalla olisi myös Pongolle oikein kunnon nahkahihna, jota en ole kyllä vielä saanut hankittua. Sellainen olisi varmaan tosi superhyvä! Mutta eipä ole tullut hankittua, näilläkin on pärjännyt ihan hyvin. Joitain hihnoja on taas matkan varrella päätynyt hukuksiin ja pentuhihnoja en taaskaan viitsinyt ruveta kaivelemaan, mutta tässä on näitä käytössä olevia hihnoja!


Paljon puhuttu ja haukuttu fleksi. Itse harvemmin tätä käytän, mutta joskus pimeillä myöhäisillä iltalenkeillä tämä on hyvä, kun ei uskalla päästää vapaaksi, mutta ketään ei kuitenkaan missään näy. Tässä Pongo saa ravattua kunnolla, kun tavallisessa hihnassa ollessaan voi peitsata, joten mielummin pidän sitä sitten vapaana mikäli mahdollista. Fleksi on hyvä jo hihnakäytöksen osaavalle koiralle, Pongohan ei hihnassa vedä ja osaa siinä kävellä, ainoastaan koirien tullessa vastaan saattaa joillekkin räyhätä. Pongo saa tässäkin hihnassa sinkoilla vaan kun ketään ei vastaan tule, vastaantulijoiden kohdalla sitten lukitan tässä sen lyhyelle hihnalle. Oikein käytettynä hyvä väline.


Meidän ensimmäinen noutajahihna on jo kuollut ja kuopattu, sen sain lahjaksi Sannilta. Siitä sitten innostuin ostamaan ensimmäisen oman ja tässä se on! Tämä on hyvä hihna ja tässä on kätevä tuo stopparikin. Tämä on jo hieman "reissussa rähjääntynyt" ja kulunut, mutta hyvä noutajahihna. Noutajahihnojahan on myynnissä näyttelyissä suuret valikoimat ja sieltä on tämä sekä punainen noutajahihna käyty ostamassa. Kaupoissa en ole itse nähnyt yhtä hyvää valikoimaa noutajahihnoja!


Tässä on meidän uudempi noutajahihna. Halusin värikkäämmän sekä paksumman hihnan, mutta tässä ei harmiksi tullut stopparia mukana. Stopparin väsäsin itse ponkkareista. Lisäksi käsilenkistä on jo kulunut tuommoinen musta nahkaosio pois, mutta muuten käsilenkki on kyllä pysynyt ehjänä. Ihan hyvä hihna ja kivan värinen, tämä ja tuo beige ovat suunnilleen saman pituisia, ehkä noin 1,5m pitkiä, en ole mitannut. Noutajahihnoissa Pongo pysyy hyvin hanskassa ja nämä myös löystyvät ja kiristyvät hyvin sitä mukaa, vetääkö Pongo vai ei. Mutta ovat aika lyhyitä, näistä on kuitenkin helppo ottaa koira kiinni sekä päästää vapaaksi.


Tässä ompi siis Pongon grippihihna. Edellinen grippihihna on tällähetkellä järven pohjassa, kun poikaystävä heitti sen vahingossa sinne, vaikka sen piti vain heittää se Pongolle maalle kun leikitettiin sitä rannassa. No, onneksi sain uuden tilalle! Pituutta tällä on kolme metriä ja nuo gripit ovat todella hyviä ja pitävät hyvin. Tämä on meillä käytössä aina treeneissä sekä toisinaan myös lenkeillä. Käsilenkkiä tässä ei ole, eikä pidäkkään olla. Tämä käy myös esim. hakutreeneihin missä pitää laskea koira vapaaksi niin, että hihna on kaksinkerroin koiran pannan ympäri ja hihnasta vain päästetään irti (lukkopää kädessä). Superhyvä hihna, rakastan grippihihnoja! Värinä keltainen on hyvä, jos hukkuu metsässä niin ainakin näkyy.


Sitten on vielä meidän näyttelyhihna ja tämä on siis nahkainen ja aika paksu näyttelyhihnaksi. Halusin kuitenkin Pongolle aika jämäkän näyttelyhihnan ja se näyttää ihan hyvälle sillä, kun Pongokin on aika massava ja iso koira ja tällä pysyy hanskassa myös näyttelytilanteessa. Hyvä hihna ja meidän näyttelykäyttöön juuri sopiva, sellaisessa ohuessa en uskaltaisi Pongoa oikeastaan edes pitää, jos se vaikka päättäisi lähteä eri suuntaan kun mihin minä.. Että kestäisikö sellainen ohuempi hihna. Lisäksi tykkään tämän hihnan noista valkoisista ompeluksista!

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä, tulee vielä meidän valjaat. Nämä on Pongon ainoat valjaat ja nämäkin alesta ostettu ihan ekstemporesti. Mahalenkin olen itse vahvistanut jeesusteipillä, ettei se lähde irti. Pitäisi ommella se ompelukoneella vähän tukevammaksi. Hyvät valjaat, etuosa saisi olla vähän pidempi (muttei yhtään matalampana) mutta eivät nämä hierrä. Ihan hyvät perusvaljaat, mutta eivät istu aivan täydellisesti Pongolle. Suunniteltu varmaan vähän jollekkin vähemmän rintavalle tyypille. Nämä käytössä esim. pyörälenkeillä!Mitäs mieltä olitte tästä varustepostauksesta? Onko teillä käytössä samoja vermeitä mitä meillä? Ja millaisen varustepostauksen (tai erikoispostauksen) haluaisitte seuraavaksi toteutettavan?

2 kommenttia:

 1. Todella ihania varusteita on Pongolla.

  Meilläkin on noi ketjupanta, punainen noutajatalutin, Hurtan puolikurkkari ja Hurtan valjaat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vähän kaipaisi varustepostaus päivitystä, on nimittäin jo paljon uuttakin.

   Poista