maanantai 3. maaliskuuta 2014

Uuden vapaakortin korkkaus

kuvannut Karoliina Savolainen
Uuden vapaakortin hankittua piti tietenkin käydä heti treenaamassa hallilla, kun viikonloppuna tuli mukavasti vapaata Pongolle! Mentiin Iitan kanssa illalla treenaamaan ja tiesin jo suunnilleen, mitä halusin treenata. A-estettä, parit kepit ja sitten vauhdikasta suoraa. 

Aloitettiin ensin A-esteellä ja Iita ehdotti, että hän olisi kyykyssä siinä A:n juurella ja ensin tykittäisi vaan palkkaa namialustalle. Eka toisto meni niin ja se meni ihan hyvin, Pongo pysähtyi siihen. Vapautin sen sitten itse. Seuraavalla toistolla minä naksutin muhunpäin katseesta ja Iita palkkasi taas siinä alhaalla. Otettiin muutama toisto näin ja sitten viimeiseksi niin, että otettiin namialusta pois ja Iita palkkasi alhaalla, kun naksutin. Vapautin itse taas siitä. Otettiin noin viisi toistoa ja joka kerralla positiivista se, ettei Pongo kertaakaan lähtenyt siitä tai kävellyt läpi pysähtymättä.


Sen jälkeen Pongo taukoili hetken autossa ja Iita treenasi välissä oman koiransa. Pongo otti tauon jälkeen taas vähän keppitreeniä, eli laitoin sen putkesta helposti suoraan kepeille ja siinä oli yksi ohjuri alussa. Ekalla kerralla se taas tuntui vähän törmäävän siihen, mutta meni kuitenkin kepit nätisti. Otin toisten toiston ja siinä se osasi mennä heti oikein oikeasta välistä. Itse olin tälläkertaa vähän passiivisempi mitä normaalisti, joskus kannustan sitä aika paljon, nyt olin aika hiljaa, mutta sanoin alkuun "kepit" ja heitin taas loppupalkkana sille nakin.


Kahden keppitoiston jälkeen ne sai riittää, koska en halua jäädä junnaamaan niitä. Haluan nimenomaan vaan sen yhden hyvän kerran ja sitten saa riittää. Oltiin tehty valmiiksi Pongolle hanatussuora, eli mutkaputkesta sisään estesuoralle, esteiden korkeus 30cm. Lopussa Iita oli namialustalle palkkaamassa nakilla. Ekalla kerralla kävin näyttämässä sille nakkialustaa ja siitä sitten vaan suoraan putkeen ja hanaaa, vitsi se menikin lujaa! Otettiin pari kertaa niin ja sitten jäin melkeinpäin seisomaan ja huusin vaan "eteeneteeneteen" ja ei se mua tarvinnut ollenkaan, todella positiivista. Otettiin toiseenkin suuntaan, eli kolme estettä ja ennen putkea palkka. Se sujui kanssa ihan hyvin, muttakun otettiin niin, että putken jälkeen palkka niin Pongo esteiden jälkeen juoksi sitten suoraan palkalle eikä putkeen. Iita vaihtoi lähemmäksi putken sisäänmenopäätä ja sitten se meni oikein sisään. Loppuun vielä ekalla tavalla oikein superhanatus. Kokoajan Iita oli siis passiivinen ja itse huusin sille, mitään leluja ei vinguteltu  tai muuta. Hanattelu taidettiin mennä 5-10 toistoa ja jäi hyvä mieli, se meni kyllä superisti ja tykkäsi kauheasti!kuvannut Karoliina Savolainen

Mitä nyt jatkoon mietin, niin noita hanatuksia pitäisi tehdä ehkä useammin (ei silti liian usein!!!), Pongo tarttisi radoillekkin vähän lisävaihdetta ja radoilla noilla "hanasuorilla" se jää ehkä vähän liikaa kiinni mun käteen, vaikka onhan se itsenäistynyt radalla ja oppinut irtoamaan jo huisin hyvin pikkuhiljaa. A-esteelle nyt en osaa sanoa juuta enkä jaata, huomenna sitten treenitään kasviksen kanssa ja hän saa sitten sanoa, miten jatkossa sitä mennään. Keppejä varmaan jatketaan samaan tapaan, niihinkin pitäisi pikkuhiljaa saada vielä lisää vauhtia. Ehkä tätä hanattelua voisi yrittää myös niihin jotenkin yhdistää, namialustalla esimerkiksi? Kepeillä pitäisi saada myös vahvistettua ekaa väliä, mutta loppupeleissä se tulee vain ajan kanssa. Eipä näihin ole mitään taikanappia, mitä painamalla koira olisi 100% varma ja osaisi. Jokatapauksessa kepit on kyllä edistynyt hurjasti, ne vaatii vaan toistoja, toistoja, toistoja ja toistoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti